-
Отговор: Булсатком ТВ - сателитна телевизия / съвети, обсъждане, мнения
Настройването не е нещо сложно - Satellite Finder / Dish Alignment Calculator with Google Maps | DishPointer.com - вкарваш си координатите, избираш необходимия спътник и ще ти "нарисува" накъде да сочи антената , а също и останалите необходими данни . Ползвал съм също - https://play.google.com/store/apps/d...haligner&hl=bg - полезно е .
-
Мерси за отговорите на колегите, относно проблема с приемника, на другия ден заявих, за ремонт приемника и на следващия ден, дойдоха техници( късметлии, че дойдоха през работно време и беше само жената вкъщи), та направо са сменили приемника и сега съм със zhd 210. Разбрах, от друго място, че е изгорял, което е простото обяснение на колегата, за проблема с кондензаторите.
-
Тези дни видях че са закачили един комшия на моята антена:shocked:. Ами поне да ме бяха попитали поне, стана ми интересно това нормална тяхна практика ли е да не питат имам на предвид :bravo.
-
По-скоро комшията се е прикачил към твоята антена. Махни му кабела.
-
Абе не е като да не са го правили монтажниците тоя номер и друг път :wink: - що да не си спестим една антенка и конвертор и после да ги шитнем , че заплатата малка ...
-
Абе те комшиите си имат антена някъде на 3-4 метра от моята е, и в момента си стои там ама е без око или както там се казва това. Моята беше с два изхода и са го сменили с четворка.
Не ми пречи и не смятам да ставам циганка, просто си мислих че е редно поне да питат. Най-много като компенсация да сваля свободната чиния, майтап какво ще я правя:)). Интересно ми беше дали им е практика това.
-
Не бях чувал за такава практика. Защо не звъннеш да ги питаш?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
vencifcl
Абе те комшиите си имат антена някъде на 3-4 метра от моята е, и в момента си стои там ама е без око или както там се казва това. Моята беше с два изхода и са го сменили с четворка.
Не ми пречи и не смятам да ставам циганка, просто си мислих че е редно поне да питат. Най-много като компенсация да сваля свободната чиния, майтап какво ще я правя:)). Интересно ми беше дали им е практика това.
За съжаление в зависимост къде в страната си може а попаднеш на много лоши техници. В провинцията е страшно. Последният път като идваха изчезна портфейла на майка ми и един адаптер който не беше техен. Това става докато тя е развеждала вторият техник да провери телевизорите в къщата.
Така че трябва да се внимава какво правят техниците.
В момента в който имаш проблем съпорта им почва да затваря телефона, трябваше да пиша на мейала на сайта им за да обърнат внимание.
-
В рамките на тази година 4G мрежата на Булсатком ще бъде готова, като в момента изграждаме т.нар. клетки - базови станции. Това съобщи в Стара Загора оперативният директор на компанията Тинко Тотев. Булсатком, както и още две компании - Макс Телеком и 4 Джи Ком, получиха лицензи за изграждане на мобилни мрежи в обхвата 1800 MHz, в който работят и GSM операторите, в края на 2011 г. "За да стартира всяка нова услуга в мобилните комуникации, тя трябва да покрива поне 20 на сто от пазара", подсказа Тотев причината за забавянето. В момента Булсатком държи около 35% от цифровата телевизия на България. "На този етап нямаме намерение да бъдем съперници на мобилните оператори", призна Тотев. Новите услуги, в които ще се съсредоточи компанията, са предоставяне на телевизионен сигнал през интернет и монтиране на фиксирани телефони.
източник: Бизнес - Булсатком е на финала за 4G мрежа - Стандарт
-
Някой знае ли как се справя приемник zhd100 с подаван сигнал към телевизор fullhd примерnо 32" . Идеята ми е има ли разлика в качеството на картината между подавания сигнал към HDReady и FULLHD говоря за 32 инчови модели телевизори?
-
Приемника няма как да подава сигнал с различно качество към различни телевизори.
-
Добре а разлика в качеството на картината дали ще има. Не става въпрос за канали с HD качество а за другите
-
Според мен, ако сигнала е по нискокачествен или поне равен на HDReady, то разлика не би трябвало да има.
-
Цитат:
correge
Някой знае ли как се справя приемник zhd100 с подаван сигнал към телевизор fullhd примерnо 32" . Идеята ми е има ли разлика в качеството на картината между подавания сигнал към HDReady и FULLHD говоря за 32 инчови модели телевизори?
Не се справя добре, трябва си full hd приемник за 32 инчов телевизор.
-
Цитат:
vencifcl
Тези дни видях че са закачили един комшия на моята антена:shocked:. Ами поне да ме бяха попитали поне, стана ми интересно това нормална тяхна практика ли е да не питат имам на предвид :bravo.
По семейна линия имам поглед над работата на Булсаткомци и мога да взема отношение, като се надявам да ти бъде от полза.
Има няколко варианта:
- Ако техниците са били мързеливи или тарикати, не са си дали зор да закачат отделна антена на съседа. Смятам, че се случва рядко чак такова своеволие.
- Има и момент с липсата на антени понякога, особено в по-малките градове. Отвреме навреме се налага да пуснат повече от един абонат на една антена щом капацитетът и позволява. Разбира се, това е временно решение и винаги трябва да ви уведомяват.
- Друг момент е лошата видимост на комшията. Така се случи при моите родители, например. Към тяхната антена също закачиха съсед, който нямаше никакъв излаз и беше невъзможно да се намери такова място за антената, откъдето да се хваща читав сигнал. В такъв случай отново уведомяват страните като най-лесното и удобно за всички е, да се разберат двата абоната помежду си и да си делят сметката. Е, това техниците сигурно не го дават като оферта, защото нямат интерес, но за клиента друг вариант няма.
И в двата случая, независимо дали положението е перманентно или временно, най-добре е финансовата част да се уреди и така няма да ви пука изобщо дали сте на една антена или на повече.