-
Re: Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
@experriment
Обикновено подобни бюджетни решения "всичко в едно" нямат HDMI in - твоето не е изключение. :) Имаш два варианта:
1. STB HDMI out -> TV HDMI in || STB optical SPDIF out -> DZ740 SPDIF in
2. STB HDMI out -> TV HDMI in || TV optical SPDIF out -> DZ740 SPDIF in
-
Отговор: Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
Като гледам това Сони го дават с HDMI(ARC) поддръжка , така че може звука да си го връща от там - STB>TV<>Home Cinema .
-
Re: Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
@svetlio1
ARC се използва най-вече когато съдържанието се приема или възпроизвежда от тунерите(или медия плейъра) на телевизора. Или когато са свършили входовете на AV receiver-a. Ще свърши работа и в случая, в телевизора ще трябва да отиват 2 HDMI кабела, като този от домашното кино трябва да е в HDMI-я поддържащ ARC .
В самото упътване на домашното кино има схеми на свързване: http://pdf.crse.com/manuals/4262748121.pdf
-
Здравейте,
Майка ми е на Булсатком. Купих й http://www.technopolis.bg/b2c/detail...or-LG-32LB561V , досега е била с SD приемник предполагам доста стар. Вие как мислите има ли смисъл да минава на някакъв hd приемник или да й сменя някакви кабели ? Нещо не мога да намеря на сайта им колко струват тези hd приемници, гледам някакъв от 10.12.14 ще го пускат.
-
Сменяш го с ХД такъв - ZHD200/210 (ако имат в наличност ...) само не се сещам колко се доплащаше .
-
Аз не съм доплащал при смяната. Просто им отнесох стария и ми дадоха нов.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Сменяш го с ХД такъв - ZHD200/210 (ако имат в наличност ...) само не се сещам колко се доплащаше .
ОК, ще звънна утре да ги питам. Има ли някакво значение 200 или 210 и всъщност аз не знам дали в пакета й има въобще hd канали, тези новите устройства по добре ли ще предават sd програмите или носят по-добро качество само на hd каналите ?
-
По-добре са и на СД , ХД канали имаше май и в другите пакети без най-евтиния + че и някои СД са на mpeg4 (DVB-S2) и до сега не си ги гледал дори и всъщност да са били в пакета .
-
Цитат:
svetlio1
По-добре са и на СД , ХД канали имаше май и в другите пакети без най-евтиния + че и някои СД са на mpeg4 (DVB-S2) и до сега не си ги гледал дори и всъщност да са били в пакета .
Честно казано нямам представа, рядко гледам там телевизия. Ще взема един hd да видим какво ще стане. Благодарско.
-
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
tony34al
Аз не съм доплащал при смяната. Просто им отнесох стария и ми дадоха нов.
Кога ти го смениха ? когато бяха спрели БТВ , те тогава и дупе даваха само и само да останеш при тях :))Иначе аз се отказах от тях когато при пълен пакет , всичко което го има на спътника се плащаше 4 приемника и ми поискаха за смяна с HD 70 лева - ай сиктер бе :p ще си плати като поп ако изобщо имат в наличност , щото те вече са обран бостан :BigGrin
Прикачен файл 15330
Това ти е близо таксата за половин година на виваком + безплатно оборудване :thumbup
-
Не е бе човек, аз вече съм сменил 4 приемника и никога не съм плащал - нося стария и ми дават нов.
-
Цитат:
tony34al
Не е бе човек, аз вече съм сменил 4 приемника и никога не съм плащал - нося стария и ми дават нов.
Браво , дано да е така . Отказах се от тях заради това , малко след проблемите им с бтв и ме беше яд защо не се възползвах тогава , в периода в който нямаха бтв и даваха дупе :BigGrin но пък тогава нямах LCD и не ми трябваше за старото сони . По абонамента се плащаше абсолютно всичко , безплатно беше сменен основния приемник - другите който иска си ги плащаше . Дори и сега съм 90 % сигурен че нямат приемници - имат само за подмяна такива щото боклуците им дефектират за 2 години .
-
Искат ми 9 лв. за смяна от sd на 200/210 и да съм 14,80 лв.
-
Приемливо според мен. Още повече, че хд каналите са на 14,80, което осмисля и хд приемника. Вземи 210, не 200.
-
Виж това дали няма да ти помогне при мен са 11-12 db за SD програми и 13-14 db за HD програми SatLex Digital :: Технология :: Калкулатори :: AZ/EL Калкулатор