-
Отговор: Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
Здравейте , днес си смених старият приемник с Hd такъв (210) , и като преглеждах каналите някой от тях са 4:3 формат :
( Канал 3 / ТВ Европа / Discover World / Animal Planet ), как мога да ги променя да са на пълен екран ?!
От меню (дистанционното на Булсатком) -> настройки -> ТV Екран -> SD изходи -> Формат SD съм го задал да е 16:9 и пак ?!
И друг въпрос за Любимите канали : От меню (дистанционното на Булсатком) -> настройки -> любими канали, съм си направил списък и съм го запаметил, но на дистанционното не виждам бутон "fav" за да го достъпя ?! Как става това ?
ПП:
- свързах го с HDMI кабела от приемника на булсата
- телевизора е : Samsung 48h6400
Та това с 4:3 каналите само при мен ли е или и при Вас го има ?!
Мерси !
-
В менюто: корекция екран за SD трябва да е на 4:3 (без корекция) и телевизора автоматично си го разпъва.
На дистанцията: бутончето което показва знака пауза (II) ти се явява избора за фаворитните канали (с натискане влизаш - с натискане излизаш), поне така е при мен.
-
1 Прикачен файл(ове)
Зададох го на 4:3 (без корекция) и не го разпъна ... ;/ не знам къде бъркам и къде трябва да пипна ...!?
Камерата ми е ужасна ... :
Прикачен файл 15360
За фаворите - стана, Благодаря ти !
-
Пробвай от вариантите за корекция на HDMI входа на телевизора.
-
-
Здравейте, извинявам се ако пиша на грешното място.
Булсат предлагат ли CI card adapter от типът който се пъхат в SMART телевизор, тоест да избегна ползването на приемника? Или ако има някакви алтернативи.
-
Доколкото знам, не го поддържат. Приемникът е неизбежен засега.
-
Re: Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
@Pencho
Не, не се предлага CI модул за Bulsatcom. Такъва се предлага от другите два български сат. оператора - Виваком и Мтел.
-
Булсат дали няма да пуснат някой нов канал ?
Например Auto motor sport и ***** 24 .....
-
@hristobotev: Това реторичен въпрос ли е? :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristobotev
Булсат дали няма да пуснат някой нов канал ?
Например Auto motor sport и ***** 24 .....
Auto motor sport е пуснат за Fusion приемниците (IPTV): Bulsatcom - HD Приемник FUSION TV или може да се гледа с приложение за телефон/таблет с версия на ОС за Андроид устройства от 4 нагоре: Bulsatcom - Новини, но трябва да сте абонат на Булсатком и да е активен пакета за който сте абонирани ( да не е временно спрян).
-
Нямам оптичен интернет на Булсатком, защото е трагичен в нашия район на София. Това означава, че нямам IPTV ..... Не искам да гледам телевизия на 5 или 10 инчово дисплейче.
Направо са подиграват с потребителите.
ockac23 - Няма нищо реторично във въпроса - просто този оператор не се развива. От 4-5 години си стои с една програмна схема / .... е добави лов и риболов с Върхара, но кой ги гледа ? /, а цената вече е по-висока .....
-
Цитат:
hristobotev
Нямам оптичен интернет на Булсатком, защото е трагичен в нашия район на София. Това означава, че нямам IPTV ..... Не искам да гледам телевизия на 5 или 10 инчово дисплейче.
Направо са подиграват с потребителите.
ockac23 - Няма нищо реторично във въпроса - просто този оператор не се развива. От 4-5 години си стои с една програмна схема / .... е добави лов и риболов с Върхара, но кой ги гледа ? /, а цената вече е по-висока .....
Не ти трябва оптичен интернет и не се налага да гледаш на малък дисплей. Може да гледаш на така наречените Smart TV, че дори и на телевизори които не попадат в тази категория стига да има HDMI порт. Трябва ти само един Андроид стик с версия на ОС от 4 нагоре на който да инсталираш приложението, безжичен интернет от домашната мрежа и си готов. Да не мислиш че смених старото LG32LG3000 с нов телевизор?! Нищо подобно. С външен плеър гледам ефирна телевизия (не че има какво да се гледа де) и филми от сървъра ми, а чрез по-горе споменатия стик гледам Булсатком и съм доволен. Така "вдъхнах" още живот в стария ми телевизор и спестих парички.
Що се отнася до развитието на оператора, това приложение за което писах по-назад в темата е стъпка напред. До колкото си спомням скоро ще изстрелят собствен спътник (за 2016г. мисля че ставаше въпрос), което не е никак малко като развитие. А да изстреляш спътник в космоса не е като да отидеш на работа или до магазина... Има наистина какво още да се направи относно качеството на програмите (като звук и картина най-вече), но се надявам през тази година да станем свидетели на това. Конкуренцията се увеличава всеки ден и ако не вземат мерки е ясно какво ще се случи. Търпение и мрънкане му е майката. "На бебето не му дават да суче докато не ревне".....
-
Цитат:
frizera
... може да се гледа с приложение за телефон/таблет с версия на ОС за Андроид устройства от 4 нагоре:
Bulsatcom - Новини, но трябва да сте абонат на Булсатком и да е активен пакета за който сте абонирани ( да не е временно спрян).
Интересно! А какво е необходимо - само серийния номер на приемника ли? И предполагам така е направено, че да не може да се гледа на няколко андроид устройства едновременно. А видът на приемника има ли значение?
-
Цитат:
Frogst
Интересно! А какво е необходимо - само серийния номер на приемника ли? И предполагам така е направено, че да не може да се гледа на няколко андроид устройства едновременно. А видът на приемника има ли значение?
Необходим е серийния номер на приемника и ЕГН при регистриране в сайта https://payments.bulsat.com/. Пробвай и сам ще разбереш. Смятам, че няма никакво значение какъв е приемника. Аз използвам ZHD 210. Пробвал съм да гледам едновременно на две устройства. Няма проблем. Като пуснеш на едното устройство примерно bTV и след малко пуснеш същата телевизия на друго устройство ще има разминаване на предаването, което е нормално според мен.