Отговор: Изходи видео плейер
За да стане това :) ресийвъра трябва да има вграден тунер за цифрова телевизия който да има и опция за ъпскалинг. Аз поне не съм чувал за такъв ресийвър. Единствената възможност за подобно нещо е чрез външен HD DVB-T декодер (тунер) който прави добър ъпскалинг през HDMI - ако има въобще такова "чудо".
Денона има ъпскалинг до 4K/30Hz резолюция.А по принцип с един RF modulator to RCA няма ли да мога да вкарам сигнала в Денона?
ТВ си го ъпскейлва сигнала , не съм сигурен ,че ще има изобщо някакъв положителен ефект от такъв правен от ресивъра . Ако толкова искаш да пробваш , купувай един външен DVB-T СТБ за 40-50лв и го включвай в HDMI вход на ресивъра и от там с каквато искаш резолюция/ъпскейл към тв ...
Ама за мен това упражнение си чисто набутване и без никакъв смисъл ... особено пък за 5-6 канала в ефира ...
Току що пробвах по начина описан от мен с РФ модулатора.Става но ще стане още по хубаво ако модулатора с изход ХД.
Трябва самия цифров приемник да конвертира сигнала в ХД и от там в Денона.Тогава ще стане супер.
Не съм в БГ и ефирните цифрови канали са над 100,между тях има и ХД.
Благодаря на всички..Остави ми да си закупя цифров приемник с изход ХД.