Здравейте,искам да попитам дали сигнала от антената RF може да го включа към видеото подсредством вход RF IN и да го изкарам посредством изходи RCA OUT,съответно Audio OUT,Vudeo OUT?
Благодаря
Здравейте,искам да попитам дали сигнала от антената RF може да го включа към видеото подсредством вход RF IN и да го изкарам посредством изходи RCA OUT,съответно Audio OUT,Vudeo OUT?
Благодаря
Видеото е Akai VS-23 EDI.
Има вграден тунер..А някакви настройки правят ли се или закачаш буксите и готово?
Целта ми е сигнала от антената да мине през видеото и от там в AV ресивъра с цел подобряване качеството на картина и звук.
Поне ще опитам.
Благодаря
Според мен това е единствения начин,защото RF букса на ресивъра няма.Има само чинчове и ХД...
Каква картина очакваш да извадиш с този архивен тунер?
Надявам се поне такава каквато и без него.Дано се подобри поне малко след като премине през АВ ресивъра.
Нещо май си мислим различни неща или говорим на различни езици. Телевизионните ефирни канали в България се излъчват със стандарт DVB-T и за тях ти е необходим тунер с декодер MPEG-4. Изобщо не мога да схвана за какво ще го използваш това видео.
Не съм в БГ,но мисля че и тук където съм ще е същото..
Тогава как да го вкарам този съгнал в този АВ ресивър???
Я кажи първо какво всъщност искаш да направиш? На какво го гледаш тоя "сигнал"? Сигнала през колкото повече места преминава ще става по зле, а не по-добре.
Искам сигнала от антената да го вкарам в АВ ресивъра,,от там към ТВ то....
Как този РФ сигнал да го вкарам в ресивъра след като точно този няма вход РФ...След като го вкарам от ресивъра към тв то е лесно.
Благодаря
Защо трябва да минава през ресийвъра? И как от ресийвъра ще стигне до телевизора? кой ще го декодира?
За телевизионен сигнал ли става въпрос или за нещо друго? Ако е за телевизия - каква е - ефирна или кабелна, цифрова или аналогова?
За телевизия става въпрос..Сигнала е ефирен и цифров.
А от ресивъра ще отиде до тв то с ХД кабел,както вече направих с булсатчето...
От приемника на булсат сигнала отива с ХД кабел в ресивъра и от там в ТВ...
Значи ако телевизора ти няма необходим цифров тунер, си купуваш/намираш от някъде външен тунер за цифрова телевизия сет-топ-бокс и го свързваш както булсатчетоКато гледаш да има HDMI изход разбира се...
Телевизора е Samsung UE46F6500
Rесивъра е Denon AVR-X2100W.
Сега как сигнала от антената да го вкарам в ресивъра,след като ресъвъра няма вход RF?
Ами вкарай го направо в телевизора. Не виждам по-лесно и логично от това. Той си има всичко необходимо за гледане на цифрова ефирна телевизия. За връзка на телевизора с ресийвъра ползвай HDMI входа на телевизора обозначен с HDMI ARC - така ще имаш цифров звук от телевизора през ресийвъра. А още по-добре ако ги свържеш и с оптичен кабел - тогава няма значение през кой HDMI ще ги свържеш.
| Какво е ARC? | Помощно ръководство
Благодаря,но точно и това съм направил в момента...
Антената влиза директно в телевизора а звука излиза от ТВ до ресивъра посредством оптичен кабел...
Целта ми беше и видео сигнала да мине през ресивър с цел upscaling на видео сигнала..