Виваком iptv добавяне на switch
Здравейте, имам следния проблем - в хола имам lan кабел, който идва от рутера на Виваком. Всичко работи перфектно, но тези дни Дядо Коледа донесе един Sony Playstation4 и съответно за него ми трябваше друг кабел за нет. Поради тази причина взех един tp-link switch, за да мога да включа и приемника и конзолата.
Конзолата работи бе проблеми, но в момента, в който я пусна приемника на Виваком спира да работи и изписва message Id 108001. Проблемът се оправя когато извадя lan кабела от конзолата и рестартирам приембика.
Опитаха да задам статични ip на конзолата, но проблемът с приемника остана.
Някакви идеи на какво се дължи този проблем?
Отговор: Виваком iptv добавяне на switch
От суича пусни кабел за рутъра и за приемника на Виваком.
Изпратено от моят D6503 с помощта на Tapatalk
Размени им местата, първо суича после рутъра
Изпратено от моят D6503 с помощта на Tapatalk
Не знам как е при Виваком, но при А1 STBто за телевизия си е в отеделен vlan (тагнати пакети) от този за интернета и се подава преди рутера. Ако случайно реша в vlan-а да закача нещо което търси нет, няма да тръгне.
Да споделя - смених рутера със switch-а всичко си дойде на мястото.Явно няма проблем от входящия lan кабел да се пусне директно към приемниците.
Така след рутера и ТВ-то и PS-а работят без да си пречат.
Май малко избързаха с хвалбата :).
Сега се получава следния проблем - интернета през wifi е доста зле. Започна да прави проблеми и виждам че с ping има спорадични забавяния от 800-1500ms и дори понякога се губят пакетите. Също така ми направи впечатление, че понякога рутера се шашка и забива и става неоткриваем до рестарт. Понякога дори и рестарт не го оправя, а при последното забиване помогна смяна на порта на кабела за приемника.
В допълнение ТВ-то никога не спира.
Имате ли някаква идея откъде може да е проблема?
В момента единствено ми идва на ум следното:
1. Може този 10/100 Mbps TP-LINK switch да е слабичък за двата приемника и рутера? Не съм сигурен колко Mbps са необходими на приемника, за да върви.
2. Из форумите видях, че в самия рутер се казва на кой порт е iptv-то, но така и не намерих такава опция в рутера. Съответно се чудя дали ако не съм нацелил правилния порт, това не прави проблемите.