Ползва ли някой външна насочена 5G антена.
Здравейте!На път сме да сбъднем една наша мечта с къща на село.4G+ прави скорости от порядъка на 200-230 Mbps ,но веднъж опитал 5G в градска среда...ще му се на човек да го има навсякъде.Разстоянието до най-близката 5G клетка е 5км,което на мен лично ми се вижда като фантастика,а цените на антените са огън и жупел и това някак си ме плаши да заровя едни пари само за пробата.Някой експериментирал ли е или аз ще съм първият :lol:?
Отговор: Ползва ли някой външна насочена 5G антена.
Ами аз на село имам 4г, но вдигам 25-35 МБ макс на спийд тест, което значи, че реално ще е по малко но не съм носил комп да видя наистина колко е. Има една камера за сега само. Та също съм се замислял за антена, но ме притеснява, че ако клетката е една наоколо и на нея са закачени цялото село а може би и някой от съседното….дали с антена или без - то толкова си е трафика на клетката.
Отговор: Ползва ли някой външна насочена 5G антена.
4G не е проблем. На гол рутер с cat6 прави 200-230.При баща ми съм сложил 2 Yagi антени без даже да си играя много да ги вдигам на високо или насочвам прецизно.Резултата е все едно съм под клетката, която е в съседно село на 4км.С 4G е ясно какво и къде да сложа/купя. Става въпрос за 5G.При него като тръгна с колата от клетката на всеки 30 метра скороста пада с по 10Mbps и то на открито.На 2км от нея зад дървета правя феноменалните 25 Mbps,а под нея 1400!При 4G има вариант за скорост или покритие. В села далеч от града масово се ползва опцията за по-добро покритие, така че 112Mbps ти е тавана, но не е само това... с антени и добър обхват ти пада драстично ping-a и дори с тези 25 които правиш можеш да гледаш ЕОН