Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори
donibrasko, докато не го видя не казвам нищо, то на хартия може да е 6, но на филм или друго не се знае. Иди накарай ги да ти пуснат някой филм с много бързо движещи се обекти и гледай дали маже след тях. Освен това огледай какви са му характеристиките контратс, яркост, колко тежи(не че много, но все пак), какво включва комплекта - има ли стойка за стена и т.н. Виж как се държи на нормална телевизия, защото е много важно, нали няма да гледаш само ДВД ;). Гледай дали маже и то на ТВ, не на ДВД.
Цитат:
Първоначално публикувано от Vanquished
Като всичко ново(не и в Япония) цените са високи-нормално е.
Стъпвал ли си в Япония? Там няма евтина електроника. Всичко е доста по-скъпо дори и от Западна Европа, особено новостите. За съжаление дори и като се абстрахирам от цената не видях и да има нещо ново и интересно :huh:
Eddie, кой е тоя tracker?
Цитат:
Първоначално публикувано от barnie
Стъпвал ли си в Япония? Там няма евтина електроника. Всичко е доста по-скъпо дори и от Западна Европа, особено новостите. За съжаление дори и като се абстрахирам от цената не видях и да има нещо ново и интересно* :huh:
Eddie, кой е тоя tracker?
@barnie :) незнам дали Vanquished е стъпвал в Япония, но мога да ти кажа, че още в далечната 1996г 32'' HD TV там струваше 1000 -2000$. Скъпи са наистина последните излезли модели, но това тяхно скъпо е доста по-евтино от съответния аналог за Европа. Въобще всички изделия в Япония които се правят за вътрешния пазар са поне 30-40% по-евтини от съответните им аналози за износ.
Цитат:
Първоначално публикувано от barnie
Стъпвал ли си в Япония? Там няма евтина електроника. Всичко е доста по-скъпо дори и от Западна Европа, особено новостите. За съжаление дори и като се абстрахирам от цената не видях и да има нещо ново и интересно* :huh:
Аз не съм "стъпвал" (стигал съм само до Южна Корея),но жена ми ходи(преди година).Как така се получи ,че всичките и колеги си купиха камери и нам кво си по-евтино от колкото тук?Хайде да не спорим.Иначе в Корея беше резачка яко.
Пат,мерси за подкрепата
Може и да е било нещо по-различно преди 10 години, но сега съм сигурен, че някой ако направи подобно пазаруване в Япония днес ще се почувства много "приятно" като види цените на същите неща у дома.
Мнението не е само мое; в опит да го опровергая обиколих доста магазини из Киото и Токио, както може да се досетите, абсолютно безрезултатно. LCD телевизори, фотоапарати, лаптопи и т.н. с цена 20% над тази в Германия за същия продукт.
Както и да е.Темата е за ЛЦДта,не за цените в Япония.Догодина по това време жената ще ходи пак(живот и здраве) и ще и кажа да направи проучване :)
http://www.behardware.com/articles/5...-kind-sed.html
Тук има малко инфо за новата технология SED на Canon / Toshiba. За съжаление първите образци ще се появят края на 2006-а, началото на 2007-а.
@barnie: arenabg.com
Цитат:
Първоначално публикувано от Eddie
Статията, макар и кратка е много интересна! Някой наема ли се да преведе текста на български език? Ако някой има желание да отдели 1ч, аз после ще я редактирам, ще вкарам картинките и ще я пуснем във форума. Мисля, че ще е интересно за всички. Ако някой се навива, нека ми пише на РМ.
ахаа можело значи. Прехвърлих набързо статията и съм впечатлен. От кога разправям че ЛЦД-плазмите са пълен Т@Ш@К.
Хихи,май няма да се чака само до пролетта за новите ЛЦД,а чак до 2007.Май ще се купува добра "стара" тръба...
LUDIA " Наскоро попаднах на един малък проблем с ФИЛИПС-а: имаше закачено към него едно ДВД СОНИ и му пускахме СПАЙСЪРМЕН, но преди 2 седмци забелязох, че върху екрана има памет т.е. менюто на СПАЙДЪРМЕН си седеше върху ТВ-то и не се махаше, като една сива сянка, много гадно и неприятно, сменях канали и какво ли не е нямаше оправия, изключих го, на другият ден пак го имаше, пак го изключих за цял ден и на другият ден вече го нямаше. Много странно!!! "
LUDIA аз мога да ти кажа какъв е проблема :)
Проблема се нарича прегоряли пиксели( не в буквалниа смисал) Това беше стария проблем на повечето плазми. При по новите модели ж менюто има опциа която стартира един рефреш на дисплея представлява една вертикална черна лента на бял фон която се движи напред назад по екрана като по този начин рефрешва "прегорялите пиксели" процеса се оставвя около 2-3 мин. Този fix e oткрит случайно от сервизните техници :)
Относно за Самсунг дисплеите: Според мен заедно с Panasonic Pioneer i Philips правят най - добрите матрици на пазара .
А относно препоръката: з препоръчвам тази плазма Philips 42PF7320
http://www.electron.bg/product_info....4fb15620e1998e
P.S. А тука да отбележа LUDIA е прав за това че качеството на картината е правопропорционално на качеството на сигнала :) като мога да вмъкна че при плазмите... те успяват да компенсират до някъде лошия сигнал в сравнение с LCD-тата
Цитат:
Първоначално публикувано от MirzatA
като мога да вмъкна че при плазмите... те успяват да компенсират до някъде лошия сигнал в сравнение с LCD-тата
... благодарение на отчайващо ниската разделителна способност (4300лв за 852x480? Това дори PAL стандартът не може да покрие!)
xbox 360 вече се продава, от край време можеш да си закачиш компютъра за телевизора, било то и за да смъкнеш разделителната способност до тази на една плазма/CRT и по този начин да "компенсираш до някъде лошия сигнал". Има и цифрови кабелни телевизии, в които няма къде да ти се скапе толкова сигнала. И те, и почти всички DVD-та реално предлагат по-висока разделителна способност от тези 852 по 480 пиксела. Защо трябва да се дават луди пари за продукти, които не могат да покрият вчерашните критерии за качество, да не говорим за каквото и да било бъдеще?
Или LCD или нищо. Това е моето мнение. В споменатата по-горе Toshiba единственият проблем е нивото на черното, което съвсем не пречи чак толкова.
Както многократно вече ПИСАХ не бързайте в покупката на LCD в момента за да не съжалявате УЖАСНО много до след една година. В много близкото време ни очакват грандиозни промени и цени (1-во на ниво свят, малко после и в България). Направо незнам как нашите търговци ще преглътнат загубата от това, че няма да могат да надуват до 3-4 пъти цените (както е в момента) след ВЕЧЕ прогнозирано! - очакваните ниски/реални цени, които ще доидат с новите технологии. Следете внимателно информацията, която публикувам от време на време. В момента в Китай, САЩ, Канада и Австралия има небивал бум в продажбите на новия SAMSUNG LCD 40M61B модификация на около средна промо цена м/у 980 - 1350 $ в различните райони !!! Невероятно, но факт!* :RTFM:
Поздрави на всички напред с материала!!!
barnie явно не си тествал както трябва плазмените ТВ-та подъжат си резолюция 1024x768 , това че има по нисък клас дисплеи които подържат по малка резолюция не значи че всички са така!
А това за новите цени е вярно и аз дочул от стабилни източници че ще стане такова нешо, верно е и че момента не сега за купуване на такув тип ТВ-та
На теория има плазми с висока разделителна способност (бях на cebit, видях и full hd плазми), но къде са на практика? Колко струват? Дали за тях важи "успяват да компенсират до някъде лошия сигнал"? Защо тогава препоръчваното от теб е с 852x480? Имай предвид, че говоря за физическите възможности да ти покажат толкова на брой различни пиксели, не за това какъв сигнал могат да поемат. TV-out-ът на видеокартата ми поддържа 1024x768. Това дали значи, че с произволен телевизор, закачен за него, ще мога да чета текст с размер 7-8 пискела? А с въпросната плазма дали ще успееш да го прочетеш, дори и да я закачиш за DVI порта?
Разбира се, че ще поевтиняват LCD-тата. По правило това е по-евтина технология от всички останали, така че има много да поевтинява. Но съвсем не мисля, че ако искаш сега да имаш нещо, то кое да е от предимствата на плазма/CRT/произволна алтернатива достъпна в момента оправдава ниската разделителна способност. Имам LCD, което съм купил преди около година с 50% по-скъпо от цената, на която се продава в момента. Ни най-малко не съжалявам.