Възможно е да маже ако му е пуснал DNR на HIGH. Тогава всички ТВ-и почват да мажат, но пък няма "снежинки" или почти няма по екрана. Другият вариант е да е омазано нещо настройката на картината, но не вярвам.
Преглед за печат
Възможно е да маже ако му е пуснал DNR на HIGH. Тогава всички ТВ-и почват да мажат, но пък няма "снежинки" или почти няма по екрана. Другият вариант е да е омазано нещо настройката на картината, но не вярвам.
Мерси,ще му се обадя да му кажа довечера,че е на работа сега и ще коментирам дали е от това.
Ludia, дали Sharpa има PIP? Може би по AV?
Здравеите вчера влизах във Варненското Метро SHARPA наистина ми хареса учъдих се че има толкова малка разлика между цената на 25 и на 32 инчовият лцд .Според това което прочетох във форума това е наистина добър избор за лцд ,правино ли сам разбрал...
Привет и от мен
За шарпа прави ми лошо впечатление липсата на component video . Дори това е достатъчно силен мотив за да не си го купя.
Другото което ме смущава е резолюцията му защо не е 1366 х768. Аз ли нещо не съм разбрал или метро пак е залято от поредната порция бракувани залежали стоки. Дали през скарта ще палне на component video .
Product Features
* Product Description: Sharp LC-32P55E - LCD TV - 32"
* Product Type: LCD TV
* Diagonal Size: 32" - widescreen
* Dimensions (WxDxH): 80.4 cm x 30.4 cm x 63.6 cm - with stand
* Weight: 19.5 kg
* Colour: Silver
* TV Type: HD ready
* Resolution: 960 x 540
* PC Interface: VGA (HD-15), HDMI
* Technology: TFT active matrix
* Image Aspect Ratio: 16:9
* Tuner Qty: 1
* Multi-channel Preview: Picture-in-picture (PIP)
* Features: On-screen menu, contrast enhancer
* Surround Sound Effects: Virtual Dolby Surround
* Speaker System: 2 speakers
* Sound Effects: Virtual Dolby Surround
* Stereo Reception System: NICAM, A2, IGR
* Remote Control: Remote control - infrared
* Power: AC 230V ( 50 Hz )
За самсунг моделите в техномаркет . Всичките модификации от le41/ R51/ 61b / R 72b и някой други съм ги пробвал на такова каквото трябва да се пробва и никак не ме радва видяното. Да на фирмения сплитер през HDMI са идеални ноооо кой от вас има hdmi dvd player у вас . Май никой
Пробвах ги през tv out s-video na лаптопа ми който е с вграден geforce 7400 и през component RGB на плейстейшъна. Не знам защо но от 1800 до 3400 лева нямаха никаква разлика освен на табелка и по документи. Мацат си еднакво зле на динамични сцени. Учудващо добър резултат даде един 37 инча филипс. наблегнах на тест с много добре рипнат XVID DVD rip 2cd 640x272 с доста тъмни сцени с градация на сивото и с hdtv dvd с висока резолюцоия . Не бяха изложили нео 32 само 40 инчов . Неото жалко че не пробвах малкия но големия не му стига контраста много е зле . Абсурдно е да отида да пробвам в близките 2 месеца нещо там много ме намразиха . Пробвах наред над 20 телевизора . Положението е плачевно . Ами този шарп не стига че няма komponenten ami i e 12 ms и 170 градусов ъгъл . Купчина ужасии за които всичко над 1000 лв е безумие . Neoпоне си има входовете
нямам интерес или пристрастие към нищо . Аз също съм клиент и си търся телевизор за хола , където ще се употребява 14 часа дневно.
Благодаря на консултантите за търпението и за обективната им оценка и преценка за стоката. И на тях им стана тъжно от това което видяха . А относно сони 32 LCD bravia срам и позор .....
Не е залежала стока,това е тв ,оптимизирано за пал телевизия ,не за HDTV(вярно че модела от миналата година ,но това не го прави залежал) - http://www.homecinemachoice.com/cgi-...?reviewid=6402 и http://www.homecinemachoice.com/cgi-...?reviewid=6333 .Не всички модели на Шарп са с тази резолюция(940х540).За кабелна или за сат тв,тази резолюция е по-добре от тази на останалите ЛЦДта(1366х768).На всеки му според нуждите,Шарп добре са преценили,според мен.
Здравей Vanquished
значи си пробвал 4005 модела на НЕО! Иначе и 3205 е малко тъмен, трябва му малко контраст! Иначе замаза ли ти при бързи сцени?
Иначе ако не си забелязал всички мацат като резолюцията е ниска, на HD новите модели се държат доста добре, HD DVD плейърите в чужбина са по 400 долара вече, и ще падат още така че това е добра новина! Иначе един комп и си гледаш HD филмите ! :))
Все си мисля че си от hardwarebg.com , кофти че все още не може да си избереш телевизор
:)
Миро,явно си се припознал :) .Не съм от Хардуеърбг ,там имам май 1-2 поста само .Относно Неотата също нямам опит-вярно че скоро ги гледах и ги сравнявах с Пансаоник ЛЦД,но не съм коментирал. А за избирането на телевизир-е то това е най лесно ,избрал съм си ,ама цената е.... :)Цитат:
Първоначално публикувано от miro_vampiro
Edit-Сега видях,явно си имал предвид колегата Radioton отгоре...
Видеокартите с HDMI OUT все още не са масови да не казвам че са екзотика . Тест със конзолна игра за проверка на реакцията на екрана си показва кога и колко маца и колко точно е образа двоен или троен. Да аз съм от хардуербг човека който свикна да гледа с деинтерлейс филтър през PCI тунер и недоумявам какво им пречи да си сложат в 32 инчовите TFT подобен . Пробите ги правих с играта GODOFWAR където ако има римски гранитни колони при мръдване освен че се назъбват ужасно стават и тройни на всички самсунги. А на нео както съм описал на максимален контраст бялото е сиво и ме дразни картината все едно е от 10 годишен стар телевизор . Давам го като пример инъче си удвояват образа на всякаква сцена с динамично движение . Филипса учудващо добре се справи но е голям и скъп 37 инча .
Само PHILIPS LCD стават от цялата сган модели и вариацийки.
:081:Този ШАРП може ли нормално да се върже към компа Какви изходи трябва да има видеокартата ми? И още нещо някои може ли да каже колебанията във електропреносната мрежа не са ли опасни за такъв вид техника???
niko1975, всяка видео карта с DVI изход можеш да я закачиш към ШАРПА или към всеки друг LCD/PLASMA ТВм който има HDMI/DVI вход.
radioton, относно Шарпа аз съм писал моето мнение от това което виждам, като картина с ДВД филми, на ТВ поне при нас всичко е лайна, понеже нямам кабелна а пък системата ми е стара вече и дава смущения като за световно. Както ти писах и в PM идваш със стейшъна и пробваме. Ами Така са решили хората че не им трябва component-ен вход. Както съм и казвал преди и не криех, че е по-малка резолюция самият дисплей. 12 мс. е и какво, не маже като СОНИ-то дето го вадят, че е 8 мс.(16). От вчера и днеска си правя опити със LCD-тата с HDMI да им пускам сигнал и никъде не мажат. Има огромна разлика в това което идва от него и от SCART/CHINCH на ДВД плеърите. Дори 32" Бравия почти не мажеше, но на HDMI ;-). Друго става като му сложа ДВД плеър Филипс и му подам по чинч сигнал.
Здравейте
Vanquished , сорка, объркал съм се, тоест името съм объркал :))
radioton карти с HDMI вече има и в БГ :)
Иначе За Филипса си прав, имахме една 37 ца при нас, не помня модела, но висок клас, ами не отстъпваше на 50PV500 плазмата на Панасоник :)
Иначе за мазането, ами какво да се прави, така е за сега, мажат малко или много, все пак, пожелавам ти да си купиш Playstation 3, знаеш че скоро излиза, с нея картината на което и да е LCD вече ще е на ниво :))
Защо не се метнеш на някоя плазма, на тях пробва ли ? Цените им падат постоянно, погледни ги и тях,
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09020052 ти е добър избор,
пък виж и това на базик, но съм сигурен че няма да ти хареса, белия цвят е сив, и от това картината не е най добрата, е не е и чак толкова зле, но пък е 1024х768 панел! http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023668
Айде успех в избора,пък вземи мини и през Ludia да видиш как е Sharp а !
:)
zdraveite!
kato gledam ste mnogo otkrehnati na tema ,,savremenni televizori,,za razlika ot men! :) :) :)az sam prosto edin kopuva4 koito si e haresal edno LCD-panasonic TX-26LE60p ot TEHNOMARKET,mohe li da mi kajete dali si struva parite 1700 lv.!Mnogo ste sam vi blagodaren! :Drinks:p.s. mejdu drugoto beglo poglednah taka stanalia izvesten model na SHARP 32''!spored vas koi ste mi e po-dobre,pri polojenie 4e si pusna ,,zifrova televizia!!blagodaria!!!
Ако има несъгласни с казаното моля да се обадят да го обсъдим.
Аз съм от хората живеещи за мига и на момента. не ме интересува че след 5 години щяло да има сони плейстейшън 4 или след месец сони плейстейшън 3. Възможно е никога да не се появят чипове за тройката , а блу рей празни дискове по над 60 лева за празен просто този вид технология е напред в будещето с поне 2 години и не ме засяга. Ако реша да си сменя видеокартата с HDMI TV OUT това би довело да сменям дъно от там процесор и цяла купчина проблеми . Bulsatkom са си с достъчно прилично качество за да ми трябва по добро. По доброто е добре дошло но на същата цена не в пъти по скъпо. Лудост за масовия стандартен потребител е да даде над 1000 лв за телевизор а за над 2000 е безумие. Вярвам че на никой не са му излишни пък и едва ли някой хапва чипс с бира денонощно пред телевизора и не ходи да бачка. Аз едва отделям 2 часа през ден да гледам някой филм и около 8 часа на седмица за някоя конзолна игра. За шарпа много тъпо липсата на component вход направо трайно ми развали настроението. На мен и в момента кинескопните 29 инча с тяхната си резолюция са ми напълно достатъчни за да си правя кефа . До колкото знам са 400х300 за кинескопните тв . Така че шарпа си е супер от към замисъл но проклети икономии ..... Самсунг пуснаха в продажба OLED технологията така че май ще закърпвам временно с някакво 29 инча . Отъ както видях s-ips NEC w20gx2 монитора каква картина може да даде :god :god не искам да съм собственик на LCD TV .