Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
   Цитат:

Първоначално публикувано от red_max  
 Не разбрах точно колко струва Philips 42PF9966 5700 или 4000лв. И само в София и Пловдив ли го има?
Моят избор също е между него и Panasonic 42PV600 - 4500лв.

Red max,
Philips 42PF9966 го взех от Техномаркет - Варна за 3999 лв и беше последен там. Виждам в сайта, че все още го има в Пловдив и София на старата цена - 5699 лв. Би трябвало и там да е намалена цената, модела е от миналата година, затова. Остава да вземеш телефоните на двата магазина от сайта и да се обадиш, за да провериш нещата. Ако искаш препоръка - вдигам 2 ръце ЗА! Но все пак го погледни и го сравни с другите. При сравнение с новите модели на Филипс от по 7 и 9 бона - губи, но в сравнение с новият Панасоник PV600 за 4600 лв - за мен Филипса е и с по-добра картина и дизайн, и на по ниска цена, че и с амбилайт. :)

P.S - погледни моите публикации, доста съм изписал за Philips 42PF9966. Относно PIP - има, както и Multipip. Може да има и други подобни функции, но не са интересни за мен и не съм ги разглеждал. Ако имаш каквито и да било въпроси, ще се радвам да ти помогна :)

stas77, ами точно това незнам, но от личният ми опит е някъде там. НО пускал съм онава демо на филипс и на Шарпа и на Филипс и съвзем леко замазват(леко около крилата на самолета) или почти не се вижда. А моделите на Филипс са старички от миналата година и са бавни, но Филипс затова имат електроника да оправя повечето такива бъгове. Следователно и Шарпа има доста добра електроника. Ако имам възможност и снимки ще направя и някой и друг клип с едно фотоапаратче и ще ги постна. 
 n8852, това ми е спомен от ранните мултиплеър игри на QUAKE II по залите ;-). Нямам налична за момента информация за сваляне на цената на 37" модел. В момента промоцията ще важи за 32". Но след 1-2 месеца се надявам да махнат ДВД системата от комплекта на ТВ и да го направят към 3000-3100. Относно HD сигнала и това какво може и не може, не мога да кажа нищо, понеже на работа имам само един модел ДВД плеър с HDMI -Филипс 5960, който не е HD плеър, ами чист ДВД плеър с възможност за upscale на сигнала до максималната разширителна способност на екрана през HDMI. Надявам се скоро да ми доставят ЧИСТ HD плеър. Относно цената в Технополис просто нямам думи за това(КОЖОДЕРСКА), но има хора, като един наш клиент, който ми заяви в прав текст, че такава техника никога няма да си купи от МЕТРО(LCD/PASMA) и аз му казах прав ти път има хора, които с голям кеф ще ти вземът парите. Не споря, че нямаме асортимент, нито пък че предлагаме най-новите модели, но все пак основното на магазина е Хранителните стоки (ние сме на заден план). 
  Благодаря за отговора!
Наистина подробно се запознах с телевизора.Изпробвахме различни модели ,като ги включвахме към HD генератор.Мога да кажа,че бях впечатлен от работата на функциите 3D,ОРС,Quick Shoot и DNR.По кабелната ТВ/много лошо качество в магазина/ даваха каубойски филм с бързо бягащи коне.Първо образът се изчисти и избистри от "снеговалежа",не се виждаха никакви артефакти и цифров шум,нямаше стандартното за LCD на други марки замазване на картината и сливане на цветовете.Изключително зле се представи LG 37LC2R,който освен всички горни недостатъци имаше изявена склонност към предаване на бялото в жълтият спектър и изключително бледи и неестествени цветове.Най-добре се представи с баланса на бялото пак LG,този път плазма RZ-42PC1RR/не случайно награда EISA за 2006/2007 http://www.eisa-awards.org/history/2006-2007/video.html / и едно JVC LT-37R70SU.
Sharp AQUOS определено е най-добрият избор в съотношение качество-цена.Ревюто от по-горен пост е на 100% вярно!
Тук ,обаче трябва да си зададем още един въпрос:
Какъв телевизор да изберем: плазма или LCD? 
Статията на този адрес: http://003.ru/art/2/42.html 

DIDOTITI, добре дошъл във форума. Моля, пиши на кирилица, ако нямаш на компютъра, тука има вградена, която върши чудесна работа. Товага очаквай някой да отговори на въпроса ти. 
   Цитат:

Първоначално публикувано от roumen68  
 Red max,
Philips 42PF9966 го взех от Техномаркет - Варна за 3999 лв и беше последен там. Виждам в сайта, че все още го има в Пловдив и София на старата цена - 5699 лв. Би трябвало и там да е намалена цената, модела е от миналата година, затова. Остава да вземеш телефоните на двата магазина от сайта и да се обадиш, за да провериш нещата. Ако искаш препоръка - вдигам 2 ръце ЗА! Но все пак го погледни и го сравни с другите. При сравнение с новите модели на Филипс от по 7 и 9 бона - губи, но в сравнение с новият Панасоник PV600 за 4600 лв - за мен Филипса е и с по-добра картина и дизайн, и на по ниска цена, че и с амбилайт. :)

P.S - погледни моите публикации, доста съм изписал за Philips 42PF9966. Относно PIP - има, както и Multipip. Може да има и други подобни функции, но не са интересни за мен и не съм ги разглеждал. Ако имаш каквито и да било въпроси, ще се радвам да ти помогна :)

Да имамоще 2 въпроса:
* От какво разстояние го гледаш? На мен ще ми е на около 4м.
* На кабелна ли си или цифрова телевизия?
Благодаря.
   Цитат:

Първоначално публикувано от red_max  
 Да имамоще 2 въпроса:
* От какво разстояние го гледаш? На мен ще ми е на около 4м.
* На кабелна ли си или цифрова телевизия?
Благодаря.

Здравей,
Аз - от около 3 метра. 4 също е много добре, даже бих казал че 4 метра е оптимално радстояние - ще виждаш по-гладка картина даже и при не много чист сигнал. 

Абонат съм на ITV Partner. От САТ ресивера, който е също Philips (дават ти го от ITV) свързвам ТВ-то с пълен скарт кабел от RGB ихода на ресивера (eдиният изход само е RGB, другият е за свързване на видео и не е RGB). Такъв пълен скарт кабел е по-скъп, но поне ти гарантира, че всичките 21 кабела вътре си ги има и са свързани. Вземи си го също от Техномаркет и настоявай да ти дадат пълен скарт. Прецени и дължината му каква да бъде. Резултата е напълно удовлетворяващ, хубава картина без да се забелязват смущения в картината. Имаш над 300 ТВ програми и 200 радиостанции. Съветвам те да поискаш монтаж на втори конвертор на антената, струва още 25 лв. Той ти позволява да хващаш 2 спътника едновременно при фиксирана антена, без нужда да се върти. Цялата работа, с 2-годишен договор, с монтажа, втори конвертор и първа такса е малко под 200 лв. Погледни в http://www.itvpartner.com да видиш какви програмни пакети има и на какви цени са. Аз съм на пакета на 15 лв/месец. Ще останеш доволен. А и на такава хубава и голяма плазма въобще не и прилича кабелна ТВ. Кабелната е за 21" кинескоп в кухнята, докато режеш салатата да му хвърляш едно око :) Че и за там не е даже :) Разказвай какво стана? Разгледа ли Филипса, каква е цената сега, сравни ли го с други, как ти се струва?
  Цените започнаха да падат на доста точки по-света. Да се надяваме вълната да достигне и България! Доста марки предвиждат до -35%!!! Страхотно затлачване на застояла стока по складовете и свръхпроизводство без нужния % заложено дърпане от страна на дистрибуторите на LCD продукция, налага извънредно сътресение в така "неисканото" намаляне на вече заложената цена. Новото производство идва с нови възможности и по-ниски цени, докато старото с по-стари конфигурации все още чака така изгубените си купувачи. Много интересна ситуация се заформя около Коледа.
Все пак който бърза и има пари за трошене, да ги троши!
  здравейте ! днес се регистрирах тук и реших да помоля за помощ ! искам да си купя LSD ТЕЛЕВИЗОР и очаквам да ми дадете съвет. ще го гледам от разстояние 3,5-4 метра на цифрова телевизия itv partner съм искам да е около 27-29 инча да е с нормална резолюция която да дава качествена картина просто съм пълен новак в това и ходих един два пъти в техномаркет и технополис но те нищо не ми обясняват само гледат да ми вземат парите .мога да отделя до 1400 лева .какво ще ме посъветвате за тези пари и за добро качество да си купя .благодаря ви предварително ! 
   Цитат:

Първоначално публикувано от genev_70  
 здравейте ! днес се регистрирах тук и реших да помоля за помощ ! искам да си купя LSD ТЕЛЕВИЗОР и очаквам да ми дадете съвет. ще го гледам от разстояние 3,5-4 метра на цифрова телевизия itv partner съм искам да е около 27-29 инча да е с нормална резолюция която да дава качествена картина просто съм пълен новак в това и ходих един два пъти в техномаркет и технополис но те нищо не ми обясняват само гледат да ми вземат парите .мога да отделя до 1400 лева .какво ще ме посъветвате за тези пари и за добро качество да си купя .благодаря ви предварително ! 

Genev, поздравления за хубавото намерение! :)
Бих те посъветвал накратко 2 неща 
- изтегли кредит и се насочи в категорията 3000 - 4500 лв
- ако мястото у дома ти го позволява - вземи си нещо наистина голямо - 37"-42" и по-добре е плазма, отколкото LCD. Ако си фен на филмите, а не гледане на новини - голям екран.
Форума е пълен с много съвети и мнения, ще намериш достатъчно материал за четене. Но щом ще гледаш от 4 метра и си на ITV - тогава 42" плазма. Прочети моите постове, можеш да ги намериш като отидеш в профила ми. На ITV съм и имам нова 42" плазма, гледам от 3 метра.
  genev_70, добре дошъл във форума :Drinks:. LCD ТВ-е биват 26/27" и 30/32". За 1400 само 26" немарково или на някаква промоция нещо 32" _ЕЛИТ, НЕО, CROWN и т.н. Лично моят съвет е отиваш в МЕТРО и си взимам на изплащане един SHARP 32", от четвъртъка е в промоция на 1800 лева с ДДС. Това е моята гореща препоръка. Това е най-доброто при мен на тази цена( инак е на 2400 лева). При miro_vampiro, той където работи имат доста по-голям избор на марки и модели, като доста хвали някакви нови модели на NEO. Лично аз не съм ги виждал и не мога да кажа нищо за тях. Огледай при него(ако си от СФ), после иди в МЕТРО и виж Шарпа. По-скъп е с 400 лева, но според мен много си заслужава парите, вземи го на изплащзне за 6 или 12 месеца, като вкараш 1000-1200 лева първоначално и така ще ти е много по-лесно. 
 Извинявам се за не много добрите снимки, но ги правих набързо 2-3 минути преди да си тръгна от работа!!! 
 [img=http://thumb1.webshots.com/t/34/34/2/61/90/2823261900088398121YwrUpq_th.jpg]
 [img=http://thumb1.webshots.com/t/53/753/4/62/63/2085462630088398121EdkcsZ_th.jpg]
 [img=http://thumb1.webshots.com/t/59/759/1/70/88/2519170880088398121VengJp_th.jpg]
 [img=http://thumb1.webshots.com/t/59/759/5/88/10/2543588100088398121QvFoSu_th.jpg]
 [img=http://thumb1.webshots.com/t/14/15/6/86/18/2361686180088398121xIVtkZ_th.jpg]
 [img=http://thumb1.webshots.com/t/57/557/1/70/40/2732170400088398121KIuPcS_th.jpg]

Здравей LUDIA :)
Уважавам и ценя твоето мнение на професионалист, но аз си заставам твърдо зад плазмите :) Виж, в Техномаркет има един нов, върхов 42" LCD Philips, който наистина ме очарова - вижда се по добре и от плазми и всичко друго. За 8999 лв..... :)
При теб ще има ли нещо ново по въпроса с TV масичките? Измерих, че стандартната шршна на A/V техниката е 43 см, което значи, че на онази, която гледах при теб - на 3-те крака - ще мога да ги събирам по 2 на ред. Така че скоро ще намина отново, сигурно ще купя.
  Здравей genev_70
добре дошъл в форума, както виждаш тук може да ти помогнем в избора на плазма/LCD, събрали сме се все готини хора.
За парите които си посочил, може да се вземе максимум 32 инча, Само НЕО като избор, или по малко, но марково! :) 
Съвета ми е, виж Sharp а как работи, колегата Ludia казва добри неща за тях, и съм склонен да му вярвам, и след това, виж и НЕО то как работят, и оттам сам си прецени(тях може да ги видиш при мене ако имаш желание) :)
Нито аз нито Ludia сме тук за да спечелим от вас, просто даваме съвети! Виж кое как работи и сам си прецени, все пак Sharp си е добра фирма! Но и НЕО не са зле , поне някой модели :)
Иначе Ludia, По добре е да не взима нещо на изплащане, по добре е да изтегли заем за парите които не му достигат, лихвите в банките са дооста по малки, дори и за повечко време. 
Успех в избора 
roumen68 и мене ми харесват плазмите, споко, както предполагам и на колегата Ludia, само че, тях ги няма в малките размери, и там остават само LCD тата, които си предават достатъчно добре на качествен сигнал, пък нали знаеш, в къщи няма с какво да ги сравняваш :))

Здравеите аз съм нов и аз си търся ЛЦД телевизор но за парите с които разполагам марките са Samsung mod,LE27S71B,LE27T51 един модел на ДЕУ DLP 2612 и вече NEO ELITE CROWN на които савсем не им вярвам .Някакви савети
  Здравей niko1975
така, самсунг LE27S71, моделчето не е лошо за парите си! Както и другия самсунг 
Daewoo то ще ти го пусна с едно НЕО, пък после ти ще ми кажеш какво ще вземеш, все си мисля че няма да е Daewoo то хехе :)
Съвети ли, прочети темата, доста обширна е, ако си от София, може да ти демонстрирам кое как работи,за мене не е проблем, ако пък си от Варна ако не се лъжа Ludia също може да ти помогне в избора. 
Това е от нас на този етап, оттам нататък ти си решаваш, най добре е да видиш кое как работи 
:)
  Баща ми е луд!Купи си SAMSUNG LE-40R72B и го гледа от няма 2 метра и половина.После се оплаква ,че му се виждало размазано :) .С Итв е ама не е много очрован.Жалко че съм в София,а той във Варна та не мога да дам някакви преки впечатления.