Re: Помощ при избор на 29"/32" TV- 2006
Цитат:
Първоначално публикувано от sotirsotirov
Има ли нещо вярно в информацията че след 01.01.2007г. телевизиите ще излъчват във формат 16:9 ? Предварително благодаря.
Абсолютно нищо вярно няма в това. Крайния срок за пълно преминаване към цифрово излъчване на телевизия е 2010 г. Като знам как се действа в БГ ще се включим в последния момент. /Справка смяната на номерата на колите с "европейски"/
Здравейте
sotirsotirov мисля си че достатъчно коментирахме за телевизорите slim fit, ДА, новите модели работят прилично според моето мнение, но TV-SAMSUNG-WS-32Z316VB SlimFit е анти телевизор за мен, невероятна сходимост, цветове и геометрия, разбирай зле ! :)
Ориентирай се към нещо друго моля те , прочети малко по назад в темата, коментирали сме достатъчно мисля
lazarus18 прав си, но за нас може и до 2020 да отложат цифровото излъчване :)
Все пак, някой знае ли какво става с HD то в БГ, уж естнет излъчваха тестов канал, с това ли само си останаха само ?
:)
Благодаря за съвета miro_vampiro , а би ли ми препоръчал друг ТV-Slim Fit на цена-1000-1200лв.
а някакво мнение за LG модел 29FB5RNX
http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=12603
и изобщо за телевизорите на LG, защото компютърните им монитори мисля че са много добри (по-добри от Самсунг), но върху телевизорите им нямам никакво наблюдение
цената е от голямо значение, но и надежността, затова сме се спряли на този модел - 600лв. е добре, и не искам по-евтините нео, санг, беко, меко и компания
всъщност основно наблягам на НАДЕЖНОСТ, защото имаме тук един Беко за изхвърляне след... 3-4 години употреба :2guns:
Цитат:
Първоначално публикувано от cristo
а
някакво мнение за LG модел 29FB5RNX
http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=12603
и изобщо за телевизорите на LG, защото компютърните им монитори мисля че са много добри (по-добри от Самсунг), но върху телевизорите им нямам никакво наблюдение
цената е от голямо значение, но и надежността, затова сме се спряли на този модел - 600лв. е добре, и не искам по-евтините нео, санг, беко, меко и компания
всъщност основно наблягам на НАДЕЖНОСТ, защото имаме тук един Беко за изхвърляне след... 3-4 години употреба :2guns:
купих си аналогичен модел преди 6 месеца от технополис и като цяло съм доволен...НО! чак след няколко дни забелязах вертикална светла ивица широка около 2 см от горния до долния край на екрана - личи особено на едноцветен фон (но само при някои цветове), повече при двд-филми (иначе не се забелязва при нормална картина с много цветове и детайли и движение)
сега се чудя как да замъкна 70 кг в сервиза....
така че внимавай в картинката!
на едно място тук прочетох, че LG ги правели в Турция... стига бе - възможно ли е това? :081:
хайде де - къде са специалистите? кажете стават ли LG или предложете по-добър вариант до 600 лв.
Здравейте
cristo едно въпросче, изчел ли си темата, мисля че LG са коментирани вече, аз си имам предпочитания към друга марка за тези пари но както и да е ! Ако ти харесва как работи взимай го, за надежност, ами няма как да знаеме
:)
Цитат:
Първоначално публикувано от cristo
на едно място тук прочетох, че LG ги правели в Турция... стига бе - възможно ли е това? :081:
Предполагам, че още повече ще се изненадаш, като научиш, че освен че са правени в Турция, LG-тата са и с кинескопи на Самсунг! За мен най-добрият вариант е възможно най-дълга гаранция и внимателно гледане за дефекти и изкривявания при покупката. Марките все по-малко имат значение в този ценови клас, все пак почти всичко вече е Самсунг, Вестел и Беко...
Цитат:
Първоначално публикувано от ceco7
Кинескопите са Филипс/ЛЖ
Ахам и приказката за мармота... Май се бъркаш с LCD дисплейте, става дума за CRT.
здравейте,
купих Филипс 9521.
Избрах го от втория път, първия който ми показаха имаше доста крива геометрия, отдолу където са субтитрите стоеше не просто дъга, а на вълни, имаше доста голяма разходимост горе-ляво. Втория който извадиха(евала на продавача, направи го без да се скараме) беше с много добра геометрия и сходимост.
Направо като за 29" супер.
Извод: когато говорим за геометрия и сходимост няма хубави модели,има хубави бройки.
Впечатления след покупката:
Има схема на телевизора-не съм виждал от търновските телевизори.
Няма дишане,геометрия мнооого добре,звука бива,менюто е красиво.
Не ми харесва че е доста плътно и претруфено за проста и използвана функция като volume. Вади един правоъгълен прозорец доволно голям, който крие екрана точно по средата.Можеше и да е нещо по-дискретно,ноо така е ...
По компонентния и HDMI вход не можах да го пробвам, само по РГБ-доволно добре е ;)
Проблеми: картината по средата на екрана е леко по-светла, като светло петно. При подаване на монотонен зелен цвят пък е по-тъмна долу-ляво. Дали има връзка между двата проблема. Дали е от намагнитване или нещо по-комплексно.
И прогресив скен функцията (имам такова ДВД) по компонентния вход ли се активира?