Колега , къде е този магазин , че не ми стана ясно нещо??? Докъде трябва да се разходим за да си закупим на такива цени Шарпа.Цитат:
Първоначално публикувано от sssaaa
Защото искам да си закупя такъв , а имам инфо , че в ТМ са латвийски.
Преглед за печат
Колега , къде е този магазин , че не ми стана ясно нещо??? Докъде трябва да се разходим за да си закупим на такива цени Шарпа.Цитат:
Първоначално публикувано от sssaaa
Защото искам да си закупя такъв , а имам инфо , че в ТМ са латвийски.
Това е онлайн магазин в Германия. Акоимаш познат, който да живее в Германия/Австри може да го поръчаш и после да отидеш до там да си го вземеш.
vasy, купи си оригинален Conax модул и няма да имаш проблеми с декодирането на каналите. Плюс картата на КейбълТел разбира се. Предполагам не ти е идеята да спестиш 5 лв/месец.
Mи аз с една бакърна жица хванах бая ми ти цифрови канали в София . БТВ та митивита + The Voice .Цитат:
Първоначално публикувано от evtimski
Ето го и теста за консумация на плазмата Panasonic TH-42PV70P:
При включено РС в 2D режим,натоварването на UPS-а само с компа и монитора е 148W
Включвам плазмата на канала "The Voice",отгоре и отдолу има черни ленти-натоварването е 260W
Прехвърлям на БТВ,натоварването е 336W
Влизам в сервиз менюто и при изцяло бял екран/при плазмите леко сивее/ е 429W
При син;червен;зелен екран е 394W
Изключвам ТВ-то поглеждам,пак около 150W
Теста е проведен с UPS Mustek PowerMust 1400USB /1400Va=840W/ и чудесната програмка за наблюдение на UPS-и на Алексей Иляин.
Държа да отбележа,че гледам на режим "нормален" с контраст леко под средата на скалата и яркост,леко над средата на скалата.
Какво излезна - да му мислят само тези, които умират да гледат бели екрани на плазмите си. Иначе - 120 - 200 W консумация.
Айде сега нека някой да провери колко е при едно ЛСД без корекция на подсветката, която бичи на 100% нонстоп.
vasy- това което го пише на Филипсите(3-4мс) не означава, че е истина. Всяка фирма си има своя система за мерене на бързината като целта е да изкара уж по-бърза матрица. Това което си забелязал се среща при почти всеки LCD ТВ.
LCD-та не са ли с постоянна консумация ?Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Цитат:
Първоначално публикувано от vasy
Не ми е ясно какво толкова сте се загрижили за консумацията на ток.Значи даваш 3000лв(или повече за ТВ) и после се притесняваш дали ти харчи 200 или 300вата?Странно :))
Абе хич не е странно и смятам че много правилно разсъждават хората като гледат консумацията, ама лошо че българите сме свикнали да пилеем без да му мислим! Ама той тока и без това си е скъп, ако му се повиши още малко цената всички ще почнем да гледаме и този параметър.Цитат:
Първоначално публикувано от ghost_of_sparta
Смятам че ако игнорираме чисто финансовия въпрос по малко харчещия телевизор е по екологичен също, ама като се има предвид в каква кочина живеем и как се оправяме с разделното събиране на боклука какво ли да се занимаваме със консумацията на ток наистина... Жалко но факт!
Да, консумацията е важна ако се гледа глобално и всички компании работят по този проблем.
Ако гледаме за себе си и 1 лв да направят киловат часа и да имаш телевизор 300kW/h ще даваш по 40-50 лв на месец за тока му, което пак е смешно, а при сегашната цена на тока незабележимо.
Просто с този показател много се спекулира.
Някъде гледах калкулации колко ток се прахосва в световен мащаб от това, че хората не си изваждат от контакта зарядното на мобилния телефон след като го заредят. Беше някаква страховите сума и имаше даже кампания по случая. Замислете се дали всички не го правите. Едва ли ви струва повече от стотинки, но като сметнеш стотиците милиони хора по света и става страшно.
vladedivac какво иска да каже?
Ако имаш средства, избери Сони от серия X3500 (100Hz) или Samsung от серия А656(100 Hz). Ако не разполагаш с достатъчно, избирай между Z серията на Тошиба(100 Hz) и W4000 серията на Сони(без 100 Hz). Приятен избор може да бъде F серията на Samsung(100 Hz), както и малко по-старата серия М на Samsung. Филипс.... скъпеят се. Panasonic - великолепна, даже прекрасна картина (серия 800, преглед на място), която, обаче, деградира с времето, като всяка плазма. Изборът зависи от теб, като видиш всеки от тези панели на място, под голям ъгъл.Цитат:
Първоначално публикувано от nesorvtrori
Не мога да не разбера защо да не гледаш разхода на ток.Цитат:
Първоначално публикувано от ghost_of_sparta
Пример: Тази година смених пралнята клас А+ изчислих, че за една година се спестява 80-120евро.
А телето си лапа.
п.с. Смятайте си разходите на година и тогава се вижда......
Точно защото съм го сметнал и ако имаш 100 вата разлика в консумацията и гледаш по 5 часа всеки ден се получават 40 лв за една година спестяване. Хората, за които това е значима сума не си купуват 50 инчови плазми или ЛСД-та.