Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
Цитат:
Първоначално публикувано от totonis
Около 3000лв. като попитах за цената ми казаха нещо от сорта на 2890 или 2980... и с голямо извинение ми казаха, че в мномента имали само LG LF76 37'.... а разликата била в една червена ивица на стоиката!!! В неделя ще го огледам по-добре, приготвил съм едно тестово ДВД с различни HD сигнали - дано не се опъват да го пуснем... ( и червената ивица не даде смущения :-memnon) За съжаление шефа работи само с банково плащане и ако го купи ще е др. седмица.
P.S. Снощи късно намерих цяла тема за включването на компютър към LCD - отговорих си на повечето въпроси.
За тези пари може да се вземе някой от топ моделите на SAMSUNG,цените са им паднали,а М и F серията си заслужават вниманието.Предполагам,че ще паднат и още когато се появи новата А серия.
http://hdtv.ru/news/3647-samsung-pre...evizory-s.html
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09030045
Имам следният въпрос?
LCD на philips са със сигнатури " PF" и "PFL", каква е разликата?
Благодаря предварително!
Днес тествах телевизора си Шарп 32WD1E на ДВД сигнал подаван от лаптоп през ДиВиАй изход. Като му подадох да приема сигнал от 6-и вход автоматично засече че му подавам сигнал 1080i на 60 херца и се държа отлично. Единственото, което ме дразни е че в този режим
не ми дава да избирам формата на картината. Поне за момента не съм забелязал мъртви пиксели, скоро сложих и Скарт кабел за кабелната и картината също едва забележимо се подобри когато гледам телевизия.
Не мога обаче да си обясня къде се забелязва този проблем с бандинг-а , за който Ивандо така настойчиво говори. Някой може ли да ми даде идея при какви условия може да се забележи този ефект?
Наблюдава се при сцени със залез на слънцето или при подводни снимки - въобще когато има плавни преходи в цвета. Аз го бях забелязъл на някои HDTV филмчета на Microsoft като Coral_Reef_Adventure, Dolphins_720, но се оказа, че май е от компресията на филмчетата.
Като ги пуснах през версия 7.3 на PowerDVD, където са взели мерки за това като добавят лек шум и бандинга изчезна.
Цитат:
Първоначално публикувано от varieca
Наблюдава се при сцени със залез на слънцето или при подводни снимки - въобще когато има плавни преходи в цвета. Аз го бях забелязъл на някои HDTV филмчета на Microsoft като Coral_Reef_Adventure, Dolphins_720, но се оказа, че май е от компресията на филмчетата.
Като ги пуснах през версия 7.3 на PowerDVD, където са взели мерки за това като добавят лек шум и бандинга изчезна.
Мисля, че грешиш. Бандинг е неравномерна подсветка, която стои на линии /обикновено вертикални/ и нямат нищо общо с това какво се изобразава на екрана. Май-лесно се забелязва с някоя тест програма, като Нокиа Тест и подадеш плтен едноцветен фон. Шарп-а даже май си има и опция от сервизното меню да покаже тези екрани.
Малко се спекулира с този проблем защото аз досега в реални условия, гледайки филм, например не съм ги забелязал. Иначе факт, че голям брой от бройките им имат този проблем, но пак казвам, че се забелязва най-вече на едноцветен фон.
Тук са се опитали да хванат проблема на видео:
https://www.youtube.com/watch?v=kV5iv5TIT-M
https://www.youtube.com/watch?v=ZMNJ...eature=related
Моля помогнете ми в избора! Днес ми препоръчаха телевизор Sony KDL 32s3020K като притежаващ цифров тунер, с който може след настройка да се приема цифровиа телевизия без допълнително заплащане, а само чрез кабелна телевизия от доставчика. Колебая се между него и SHARP LG 32 RA1E, кажете кой е по-добър, и двата са на цена 1499лв!
А добре, ще внимавам за такива работи, макар че досега поне не съм забелязвал да има дори нещо подобно. Поне при мен досега телевизорът се държи повече от прилично. Само дето не мога да го опазя от дъщерята и все стои на малки ръчички, колкото и да го чистя. Някой има ли идея с какво може да се чисти екранът на ЛСД телевизорите (освен онази микрофибърна кърпа дето върви с телевизора)? Чудя се дали ако го пръсна с препарат за стъкло няма да стане супер, притеснявам се да не повредя екрана нещо.
Много благодаря Лазарус :033:
Цитат:
Първоначално публикувано от stefan_nankov
А добре, ще внимавам за такива работи, макар че досега поне не съм забелязвал да има дори нещо подобно. Поне при мен досега телевизорът се държи повече от прилично. Само дето не мога да го опазя от дъщерята и все стои на малки ръчички, колкото и да го чистя. Някой има ли идея с какво може да се чисти екранът на ЛСД телевизорите (освен онази микрофибърна кърпа дето върви с телевизора)? Чудя се дали ако го пръсна с препарат за стъкло няма да стане супер, притеснявам се да не повредя екрана нещо.
Много благодаря Лазарус :033:
С препарат за стъкло недей.Има разни спрейове или мокри кърпички за ЛЦД монитори(в магазини за комптри).Освен това като му чистиш панела трябва да е изключен.
Здравейте
stefan_nankov има препарат на Пронто точно за тази цел, няма спирт и тн в него, пише си че става за Hi-Fi техника
:)
Ползвам от години препарат с име Bio Maksimal/дословно/ и вносител Dionis В.Търново.Струваше около 10лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Мисля, че грешиш. Бандинг е неравномерна подсветка, която стои на линии /обикновено вертикални/ и нямат нищо общо с това какво се изобразава на екрана.
Има Colour banding и аз говоря за него - http://en.wikipedia.org/wiki/Colour_banding
Тов се получава на всеки панел при сигнал с нисък битрейд.Ти нещо си се объркал?!
За Sharp го дават:
http://reviews.cnet.com/flat-panel-t...sageID=2444777
но явно не е този, за който напоследък се говори (с подсветката) :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Ivantt
Имам следният въпрос?
LCD на philips са със сигнатури " PF" и "PFL", каква е разликата?
Благодаря предварително!
Просто старите модели от по миналата година бяха инициали "PF". Цитат:
Първоначално публикувано от maia
Моля помогнете ми в избора! Днес ми препоръчаха телевизор Sony KDL 32s3020K като притежаващ цифров тунер, с който може след настройка да се приема цифровиа телевизия без допълнително заплащане, а само чрез кабелна телевизия от доставчика. Колебая се между него и SHARP LG 32 RA1E, кажете кой е по-добър, и двата са на цена 1499лв!
Ако операторът ти поддържа DVB C стандарт може би SONY-то е по функционално,иначе според мен за 1499лв.SHARP 32WT1(по нов) e правилния модел,който превъзхожда като качества S серията на SONY.
Цитат:
Първоначално публикувано от maia
Сонито е по добрия избор поне за мен защото го имам самоче Sony KDL 32 S 3000K и съм мн доволен.