Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
Я вижте това:
http://www2.panasonic.com/consumer-e...00000000005702
Това 24p palyback хич не ми звучи добре с обявеното (2:3) pulldown. Sony отдавна са възприели политиката на чисто предаване на 24-те кадъра, даже телевизорите им предават 24 кадъра с честота 48 Hz. Вашето мнение?
Ми ще си кажа мнението като ми попадне един такъв ТВ+Блу рей плейър(ПС3 ще свърши чудесна работа)...Сега какво да си говорим. ;)
Не съм почитател на говоренето без да съм пробвал нещо,но не си падам по плазмите,предпочитам ЛЦДтата.Така,че...
Но наистина това 2:3 не ми звучи много добре :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от vladbg
Не искам да те разочаровам,но и двата модела са s AUO(A MVA) матрици с S IPS матрици са по високите класове PFL9603 и LG6000
plmko, до някъде си прав, но това го знае и всяко хлапе, че на що годе лош сигнал, плазменият панел показва по-малко смущения. НО, в товят случай е така, проблема е когато сигнала е много гаден, няма какво да те спаси и на плазмата, и на LCD-то се вижда едно голямо МАЗАЛО. Аз бих ти казал да пуснеш на една плазма и едно LCD 4:3 сигнал в оригиналният им вид и ми кажи кое, повече ти харесва. Просто всяка технология си има особенности, с които човек, трябва да се съобразява и консултантите в магазините трябва да предупреждават клиентите за това. Уви почти винаги, въпросните хора са хванати от гората или пък не им пука, или не им пука и не разбират.
Здравейте на всички, аз пак се вкл. в темата, но вече по-слабичко ще пиша (то не че досега съм писал от 5 месеца).
Цитат:
Първоначално публикувано от madmaxx
Не искам да те разочаровам,но и двата модела са s AUO(A MVA) матрици с S IPS матрици са по високите класове PFL9603 и LG6000
Добре, къде да гледам кой модел с каква матрица е?
Сайт някакъв?
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
Това лошо ли е,защото аз си нямам представа?Видях,че и в един друг твой пост си писал за това възпроизвеждане чрез 3:2 pulldown и те притеснява.Ако имаш време и възможност,можеш ли да обясниш с две думи за тая система или да дадеш някой линк.Благодаря
Цитат:
Първоначално публикувано от eivan
Това лошо ли е,защото аз си нямам представа?Видях,че и в един друг твой пост си писал за това възпроизвеждане чрез 3:2 pulldown и те притеснява.Ако имаш време и възможност,можеш ли да обясниш с две думи за тая система или да дадеш някой линк.Благодаря
http://www.hometheaterhifi.com/volum...e-10-2000.html
Цитат:
Първоначално публикувано от vladbg
Добре, къде да гледам кой модел с каква матрица е?
Сайт някакъв?
Производителя може да се установи от сервизното меню.
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:11088
Имам и аз едно питане.PANASONIC TH-37PV80P има резолюция 1024x768,при гледане на FULLHD сигнал резолюцията същата ли со остава( 1024x768)или пуска резолюцията в която е източника на сигнала.
Здравеите. Спрял сам се на SONY KDL-37P3000 които в момента е на промоция в ТМ. Някои има ли мнения за този модел. Заглеждам се сащо така в някои модели на ТОШИБА. Ако може за савет или мнение по вапроса. Ще гледам телевизора на Булсатком. Незнам дали е отзначение дали е 100 hz. ili ne?
coby, P серията е едни от най-големите лайна на SONY. Наследник на U серията със същите характеристики и гадни матрици, даже и по-лоши заради ъгъла на виждане по вертикала, но с малко повечко напудрени качества инак е без Бравия Енджин. Не не 100 Hz!!! 100Hz почват от едни по-други суми да кажем над 2000 лева за 32".
grubi81, я си помисли малко и сам ще си откриеш отговора. НЕ няма да може, ще ти го DOWNSCALE-не до native резолюцията на панела на ТВ. Все едно от тръба с диаметур 20см., която да минава в 10см. и да искаш да имаш същият дебит при еднакво налягане на течноста втръбите. НЯма кака да стате. Същото е и твоятт ТВ, ти маш реални 1,5М пиксела, а как сигнал пригоден за 6М пиксела да ти ги покаже тея 6М при панел с 4 пъти по-малко пиксели???
В последно време гледам , че все повече модели TV предлагат USB вход . Та въпроса ми могат ли да се гледат филми записани на флашка или от там става само за снимки и музика ? :)
Dr. House,
ако и четеше това което пишем ... въпросът ти нямаше да го има!
Погледни 4-ри поста по-нагоре какво ще могат тези модели и после си избери всеки един от наличните на пазара и разбери разликите в USB-ВЪЗМОЖНОСТИТЕ им.
[quote=LUDIA ]
coby, P серията е едни от най-големите лайна на SONY. Наследник на U серията със същите характеристики и гадни матрици, даже и по-лоши заради ъгъла на виждане по вертикала, но с малко повечко напудрени качества инак е без Бравия Енджин. Не не 100 Hz!!! 100Hz почват от едни по-други суми да кажем над 2000 лева за 32".
Много благодаря за инфото. А за ТОШИБИТЕ накакво мнение или препорака за нещо качествено 37-40 инча в рамките на 2000лв. Знам че има качествени ама и цените са им по соленички:)
За информация ще споделя производителите на матрици в моделите които съм проверявал.
Новите модели на PHILIPS:
-32PFL7403-AUO(A MVA)
-42PFL5603-AUO(A MVA)
-42PFL7603-AUO(A MVA)
-42PFL9603-LG Displays(S IPS)
Новите модели на LG:
-32LG3000-SHARP(ASV)
-32LG5000-CMO(S-MVA)
-32LG6000-LG Displays(S IPS)
-37LG3000-LG Displays(S IPS)
-37LG5000-LG Displays(S IPS)
-42LG5000-AUO(A MVA)
-42LG6000-LG Displays(S IPS)
Модели на SONY:
32U3000-S LCD(S PVA)
32P3000-S LCD(S PVA)
32S30xx-AUO(A MVA)
32D3000-S LCD(S PVA)
37P3000-AUO(A MVA)
40W3000-S LCD(S PVA)
40X3xxx-S LCD(S PVA)
46V3000-AUO(A MVA)
Mоделите на SAMSUNG:
В момента единствено F серията и 40"-вата R може да да се намерят с тяхна матрица на SAMSUNG(S PVA),масово се слагат матрици на AUO,CMO и CPT в модели от по нисък клас(32S62).
Няма гаранция,че в някой от моделите няма да има разлики в панелите.Лично аз съм виждал в един и същ модел да се поставят три различни вида матрици.
Ето и малко теория за принципните разлики м/у различните матрици.
http://www.eradvd.ru/av/review.asp?id=3796