Обедих се, че на живо ВСИЧКО изглежда ДОСТА различно!
В повечето случай отрицателно! Правилно си избрал 37М86 - купувай смело, другото не само, че е скъпо, но и МНОГО компромисно.
Успех!!!
Преглед за печат
Обедих се, че на живо ВСИЧКО изглежда ДОСТА различно!
В повечето случай отрицателно! Правилно си избрал 37М86 - купувай смело, другото не само, че е скъпо, но и МНОГО компромисно.
Успех!!!
lazarus18 не плаши хората, 50 инча може да се гледа и от доста по близо, зависи си до човека, а и от панасоник казват че 50 инча могат да се гледат от 190 см минимум, така че споко :)
izwerga няма как, за тези телевизори си трябва добър сигнал, не забравяй че кинескопа ти е с ниска разделителна способност и там лошия сигнал се вижда добре!
Все пак от вчера евроком предлага 4 HD канала, до седмица и ITV Partner пускат HD канали
:)
Хайде сега да разучим едно упражнение, което има способността да ни откаже от безмислените спорове относно минималното разстояние, от което трябва да се гледа един LCD телевизор с Full HD разделителна способност.
1. Отивате на кино. За препоръчване - някоя "Арена";
2. Купувате си билет за ред, който е на 2/3 от общия брой редове отдалечен от екрана;
3. Протягате един от горните си крайници напред до изпъване. Дланта трябва да се опита да закрие екрана, т. е. да лежи в плоскост перпендикулярна на оста на погледа Ви;
4. Наслагвайки дланите една до друга, виждате с колко длани можете да закриете екрана на киното, вертикално и хоризонтално. При мен са около 2/5 броя длани.
5. Повтаряте същото упражнение в къщи, пред екрана Вашия Голям телевизор, от обичайното разстояние, от което сте свикнали да го гледате.
6. Като резултат, сами преценявате, дали гледате домашно кино, или не.
Най-общо казано, на това му се вика тест на зрителния ъгъл :-)
Успех!
:-))))))))
Имах предвид, че ако гледа от по-близо SD телевизия ще изглежда зле. За HD сигнал е ясно.Цитат:
Първоначално публикувано от miro_vampiro
adtomov, това все пак е телевизор. Няма телевизор, който да ти даде истинско кино усещане. Освен може би този от новата промоция на ТМ:
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09033224
Да им се чуди човек на акъла да включат нещо такова на промоция.
За мен екраните в Арена са прекалено големи. Аз не влизам в салона ако не мога седна на последните 3-4 реда.
На по-предните редове може да хванеш тендовагинит :)
При мен на проектора се гледа от 4 метра на 240 см широчина на екрана, което е 108" диагонал и бих казал че е уникално за филми, но не бих гледал телевизия с такъв екран.
Много хора си купуват телевизора предимно за гледане на телевизия и то SD сигнал и сметките са съвсем различни.
lazarus18, моят критерий е такъв. Наясно съм, че не мога да го постигна в домашни условия, поне не и със средствата, с които разполагам. Ноооо, ще грабна максималното възможното. :-)
Не предпочитам проектор. Не и засега. :-)
Аз съм от тези екзотични екземпляри, при които телевизорът може да се окаже по-скъп от автомобила...
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))
@maxnik
Панасоника е прекрасен като монитор през HDMI.
Само го провери за утечки от ъглите.
@max nik
Ето ти и по-скъп вариант. Ако наистина можеш да си надвишиш бюджета го тествай задължително:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038238
adtomov, нещата с TV и кино са неособено съпоставими -сметките не опират само до зрителния ъгъл, а и до разделителна способност. При 35mm. филм говорим поне за 1600 линии, което ще рече близо 1,5x 1080... и 3х SD TV. нека не обсъждаме субективните критерии, че ще стане една каша.
Преди доста години ни набиваха едни максими в главите, но май и сега са в сила "Всекиму според потребностите, всекиму според възможностите".
Цитат:
Първоначално публикувано от bgm
Благодаря!Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Посочените няман тунер DVB-C за цифрова кабелна ТВ. Аз не се сещам за други, освен СОНИ да имат такива вградени тунери. Може и да имат де - потърси!Цитат:
Първоначално публикувано от max_nik
Аз не знам да има 37 инча Сони със кабелен тунер.Цитат:
Първоначално публикувано от imi_s
Освен този, но май още не се продава:
http://www.sony.bg/view/ShowProduct....Sony+BRAVIA+TV
Здравейте! Тези дни ще си купувам телевизор, че наближава европейското. ТВЪРДО съм се спрял на Samsung LE-40F86BD. Навсякъде обаче чета, че екрана му е широкоформатен 16:9. Това означава ли, че не поддържа други формати? Защото съм гледал мач на такъв телевизор и футболистите изглеждат много сплескани!?
На тв-то задаваш 4:3 и си го гледаш нормално с две черни рамки отстрани.Цитат:
Първоначално публикувано от lako
Всички модели са широкоформатни и са 16:9. Това значи, че за да гледаш телевизия, която стандартно е във 4:3 формат, трябва или да гледаш точно 4:3 формат със 2 черни ленти отстрани на екрана, или да зуумнеш картината така че да изрежеш част от картината отгоре/отдолу, или да разтегнеш/разкривиш образа че да запълни екрана до 16:9. Повето модели имат така нареченото интелигентно разпъване, при което образа в средата е сравнително правилен за сметка на разкривяването по краищата.Цитат:
Първоначално публикувано от lako
Малко е досадно, но се свиква.