Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009
Ако и имаше вариант на SHARP LC-42XS1E с тези показатели и крайна цена около 3000 лв. да си купя два.
По думи самото съвършенство , но както казва lazarus18 - Произведение/ЕКСПОНАТ за музей, което си е много жалко!
https://www.youtube.com/watch?v=LvI86OBsVQs
Това всъщност е първият в света телевизор с RGB-LED Backlight System и доколкото знам е предвидено да има 46" и 42" модели.Все пак е премиум клас,не е шир потреба.Вече има нов модел,който засега носи името SHARP,прави си от SHARP и за някои пазари ще носи името Sony.Всички дилеми ще отпаднат октомври месец,когато стартира новият завод в префектура Сакай.Сони се надяват да подпишат през юни с Шарп,за дялово участие в новият им завод.И това е последната им възможност да се включат и то с лидера в световен мащаб.Жалко ,че в Европа SHARP не са толкова популярни.
alfa156, и Pioneer Kuro бих могъл да си купя, но не мога да приема ангажимента за "разработките", които трябва да му правя на капризния плазмен панел в продължение на 200 часа; нито пък мога да приема мисълта за постоянното внимание, което трябва да отделям за статични картини/елементи от такива, с цел да не прогоря същия този капризен панел; а съвсем пък не мога да преглътна необходимостта да скалирам кинокартина от оригиналното й 1:2.85 (примерно) в 1:2.11 (16:9) (пак с цел да не увредя някакси въпросния панел с черните ивици отгоре и отдолу) и по този начин да изгубя КЛЮЧОВИ елементи от кадъра - замислени, КОМПОЗИРАНИ и предадени по определен начин от режисьора и оператора на съответния филм. Ето затова не си купих плазмен ТВ и по-конкретно Kuro.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivoalex
alfa156, и Pioneer Kuro бих могъл да си купя, но не мога да приема ангажимента за "разработките", които трябва да му правя на капризния плазмен панел в продължение на 200 часа; нито пък мога да приема мисълта за постоянното внимание, което трябва да отделям за статични картини/елементи от такива, с цел да не прогоря същия този капризен панел; а съвсем пък не мога да преглътна необходимостта да скалирам кинокартина от оригиналното й 1:2.85 (примерно) в 1:2.11 (16:9) (пак с цел да не увредя някакси въпросния панел с черните ивици отгоре и отдолу) и по този начин да изгубя КЛЮЧОВИ елементи от кадъра - замислени, КОМПОЗИРАНИ и предадени по определен начин от режисьора и оператора на съответния филм. Ето затова не си купих плазмен ТВ и по-конкретно Kuro.
Не си искал да направиш компромис с горното, но все пак си направил други компромиси - размера, цената, гледането под ъгъл, отражателния панел и високия лаг.
Всъщност единственото нещо от изброените по-горе в твоя пост, с които е трябвало да се съобразяваш са статичните образи. Всичко останало не е проблем на практика.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivoalex
а съвсем пък не мога да преглътна необходимостта да скалирам кинокартина от оригиналното й 1:2.85 (примерно) в 1:2.11 (16:9) (пак с цел да не увредя някакси въпросния панел с черните ивици отгоре и отдолу) и по този начин да изгубя КЛЮЧОВИ елементи от кадъра - замислени, КОМПОЗИРАНИ и предадени по определен начин от режисьора и оператора на съответния филм. Ето затова не си купих плазмен ТВ и по-конкретно Kuro.
на който и телевизор 16:9 да гледаш пак ще губиш част от картината
ако толкова е важно за теб си вземи 21:9
Philips 56PFL9954H с матрица на Шарп
http://forums.techarena.in/reviews/1107387.htm
През юни Philips започва продажби на своя телевизор 21:9 Cinema TV. Устройството ще се предлага на цена от 4000 евро ($5045).
56 инчовият HD телевизор на Philips е със съотношение на страните на дисплея 21:9, благодарение на което широкоформатната картина се показва без черни ленти отстрани на екрана. Устройството поддържа и по-разпространения сигнал 16:9, който може да бъде получен от ефирна телевизия, игрови конзоли или DVD дискове. Philips 21:9 Cinema е един от най-бързите телевизори – времето за реакция на матрицата е 1 ms, технологията Perfect Contrast пък позволява да се увеличи нивото на динамичния контраст до 80000:1.
Резолюцията на телевизора е 2560 x 1080 пиксела, а технологията Perfect Pixel HD Engine осигурява високо качество на изображението. Телевизорът е снабден с пет HDMI конектора, както и с DLNA, Wi-Fi и Ethernet.
http://www.fullhd.gr/index.php/lcd-t...ips-56pfl9954h
http://www.chip.de/ii/grossbild_v2.h..._35169388.html
при подаден сигнал 4:3 на телевизор 16:9 се режат хоризонтални ивици от картината в горния и долният край
трябва сигнала да ти е 16:9 за да не се реже картината
някои DVD и Blu Ray дискове са записани 21:9 и при гледане на телевизор 16:9 имаш черни ивици горе и долу
ако разтегнеш картината им- се режат вертикални ивици отдясно и отляво
Малко е гадничко, сега 16:9 става формат за телевизията, ок доволен съм, минаваме от 4:3 към 16:9, обаче филмите остават 21:9... даваш хиляди левове и пак черни черти, ами кво трябва да си купя 2 ТВ едно 16:9 и друг 21:9..., да направят един станддарт 16:9 и да се спре
Цитат:
Първоначално публикувано от raiders
Малко е гадничко, сега 16:9 става формат за телевизията, ок доволен съм, минаваме от 4:3 към 16:9, обаче филмите остават 21:9... даваш хиляди левове и пак черни черти, ами кво трябва да си купя 2 ТВ едно 16:9 и друг 21:9..., да направят един станддарт 16:9 и да се спре
Защото 16:9 е формат за телевизия и от там идва формата за ТЕЛЕВИЗОРИ. Формата за кино е друг и с него се съобразяват кината.
Аз лично нямам проблеми с орязването на картината встрани до 16:9. Не се губи нищо чак толкова важно. За който това е важна информация си гледа с черни ленти - пак нищо не губи. Ако човек е наистина ценител и иска пълно кино усещане изобщо няма телвизор, който да му върши работа. За тях има проектори.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Не си искал да направиш компромис с горното, но все пак си направил други компромиси - размера, цената, гледането под ъгъл, отражателния панел и високия лаг.
Всъщност единственото нещо от изброените по-горе в твоя пост, с които е трябвало да се съобразяваш са статичните образи. Всичко останало не е проблем на практика.
lazarus18, панелът на LE46А956 е отражателен, но стаята, в която го гледам, е с чудесно контролиран достъп на светлината, така че компромис там няма. Не играя игри на него, така че лагът не е проблем (доколкото изобщо го има в последните версии на firmware-a - в avforum бях попаднал на постове, които констатираха решаването на въпросния проблем с нов firmware, но аз така или инак не съм го тествал); размерът за човек, който минава от 37" на 46", също не е компромис, а по-скоро премерена еволюция (не бих се хвърлил на 50+ инчови чудовища, още повече, че помещението, в което е ТВ-то, е голямо, но тясно и се гледа от 2.5 метра, което за булсатски SD-сигнал не е никак благоприятно) :)
hristoslav2, не губя нищо от картината при най-широкия формат, защото не ми се налага да скалирам (pan-scan, мащабирам или както там още се нарича) и да режа краищата на кадрите (прекомпозирайки ги безобразно по този начин), тъй като евентуални съображения за опазване на панела (от черните ленти отгоре и отдолу) не го налагат (нещо, което не би било така с една плоазма Kuro /а и каквато и да било друга плазма/).
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Аз лично нямам проблеми с орязването на картината встрани до 16:9. Не се губи нищо чак толкова важно.
lazarus18, не е така - мащабирайки до 16:9 ти de facto прекомпозираш всеки един кадър на съответния филм и често се получават абсурди от сорта на стърчащи носове, за чиито лица зрителят може да отгатва само по предходни сцени със сътветния герой. Губи се информация, която просто е замислена от режисьор и оператор да е там, а аз като човек, занимаващ се с фотография, примерно, не мога да приема подобни загуби...
ivoalex, аз не се съмнявам в избора ти. В никакъв случай не казвам, че избора ти е лош. Дори спокойно може да каже, че това е най-доброто ЛСД, което съм тествал. Просто исках да покажа, че компромис винаги се прави.
Аз също оценявам режисьорското виждане и винаги когато мога гледам филм на проектор на достатъчно голям екран и без да режа нищо. За съжаление филмите, които си заслужават това стават все по-малко.
SHARP LC-32D65E или SHARP LC-32X20E ?
http://www.sharpbg.com/index.php?itemID=278&group=1
http://sharpbg.com/index.php?itemID=244&group=1
Спрял съм се на тези два модела и се чудя кой да избера? На сходни цени са в момента около 1150лв.
Ще се раздвам някой да сподели и да обясни с какво единия е по добур от другия.Може и да ми предложите нещо друго на тази цена или по ниска ,но държа да е
32" и Full HD.
Благодаря!!
Ако ти се плащат 200 лева отгоре за - система за задно осветяване с 4-и дължини на вълната-вземи X20E
иначе контраста на D65E е по-добър-освен това има USB -photo viewer/ Музикален плеър
докато при Х20Е има USB -1 (сервизен, отстрани)
и последно SHARP LC-32D65E има HD тунер/H.264/
за разлика от Х20Е -алгоритъм за компресия на цифровия тунер MPEG2
Здравейте, понеже съм отскоро тук, а виждам че предложенията са от 07.01.09 бихте ли ми предложили актуален вариант за следната категория 40-42" LCD/Plasma среден и висок клас, до 3000 лева