Точно така. Нещокато "кратко размърдване" т.е. да не е на статичен образ дълго време (няколко часа).Цитат:
Първоначално публикувано от wolfshark
Преглед за печат
Точно така. Нещокато "кратко размърдване" т.е. да не е на статичен образ дълго време (няколко часа).Цитат:
[quote=Spoko ]
Страшен си - мерси много за съветите. :yahoo: Това за покритието - никога нямаше да ми хрумне да погледна. Но не ми говори, колко по-хубав бил от моя, да не се окажа аз с нов, а те с моя :)) А и не вярвам да е чак толкова по-добър.
Мерси много още веднъж и ако идваш към Варна, пиши да те черпя по едно.
[/quo
естествено че А956 е 100 пъти по добър от А856 нема кво да се обсъжда повече.
Здравейте, някой да има повече информация за 42 инчов телевизор SAMSUNG PN42B450 Качество и цена?
Тошибата ,най-малкото e 100хц. и има отлична обработка на SD сигнала ,за медия плеъра , изобщо не го броя, защото не чете субтитри на кирилица и само е за SD сигнал .Панасоника е по-добрият избор от Самсунга от твоя подбор.Цитат:
Здравейте, моля някой от запознатите да ми препоръча 40-42 инчов, който да си подаря за празниците. Бюджета варира от 1400 до към 1700 лв примерно. Излишно е да казвам че искам да е 1920х1080п :) Бих искал да го ползвам и като монитор, затова съм се насочил към ЛЦД. Благодаря предварително. Четох доста страници от тази тема, но съвсем се обърках... /Занимавам се с фотография и ще гледам снимки на бъдещия ми ТВ/ :)
Мерси а ще кажеш ли кой от двата е по добре за мен; TX-L42U10E, TX-P42U10E , и ако взема плазмата и гледам примерно един или два филма подред с черни ленти ще е ли проблем за тв-то ? А относно 24п и 100хц мене ме интересува да не се размазва картината при по резки движения ,а при плазмите май няма замазване заради бързата реакция или се лъжа ?Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Здравейте на всички, преди време тук в същата тема ме посъветвахте за покупка на телевизор (тогава взех Philips 32PFL7803D и не съжалявам). Сега отново съм пред дилема трябва да вземем телевизор за нашите. 26 инча мисля, че ще са напълно достатъчни. Бюджета не е голям, около 500 лв, но и на тях не им трябва нещо с много екстри. Поразгледах из Технополис, но реших да се допитам и до разбиращите хора във форума. Какво бихте ми препоръчали за тези парички?
Здравейте,предстои ми покупка на тв,разполагам със 1200-1300 лв,насочил съм се към 42 инчовите плазми на Панасоник,може ли да ме насочите към най-доброто решение за тези пари.Разполагам със стабилен комп и тв-то ще се използва главно за 1080р филми.
Мерси предварително!
Panasonic 42U10 или 42S10.Цитат:
Първоначално публикувано от shakapld
Айде от утре пак нова промоция
http://www.technomarket.bg/PROMO/2009/19.12-10.01.pdf
Нищо ново!!!Цитат:
Първоначално публикувано от DJPRODIGY
Все се надявах да свалят 42V10 с някой лев, но явно G10 ще бъде моя избор.
В новата промоция има този тв TOSHIBA 32LV655, а в сайта на ТМ го няма ..Нов ли е тв то или просто досега им го нямаше в сайта им....
Здравейте,
я кажете има ли разлика м/у LCD 100Hz и 200Hz ?
Решил съм да купувам SAMSUNG LE-40B650, за който някъде пише 100Hz, другаде 120Hz (БТВ кое е вярното?) , от друга страна има и по-скъпи модели с 200Hz
Тия 200Hz водят ли реално до по-добра картина, или е просто маркетингов трик и човек не може да усети разликата?
Филмите по кината са 24 кадъра/сек, съмнявам се дали 200 има практически смисъл.
10х
Малко са ти объркани понятията. Първо 100Hz са в Европа, а 120Hz в Щатите. Просто тук PAL стандарта е 50Hz и телевизора удвоява броя на кадрите като всяка марка има различни алгоритми с различен успех. Много често този процес води до допълнителни проблеми, но и понякога помага. При Samsung-a са доста добре работещи. При 200Hz най-общо казано кадрите се повтарят още един път. Като има и допълнителни настройки как точно да работят.Цитат:
Първоначално публикувано от peter_nn
При филмите кадрите са 24, но дори и в киното те се повтарят по няколко пъти всеки един с черно между тях. По подобен начин работят и някои телевизори. Като засекат такъв 24Hz материал те минават в режим 72 или 96Hz като хем се запазва кино усещането хем образа е по-стабилен.
Принципно тези 100/200Hz при LCD може да се включват и на филми, но тогава визията на филма се променя тотално и става като сапунка.
Та да отговоря на въпроса ти - да, има разлика между 100 и 200Hz, но пак зависи за кои модели става дума.