има ли някакви танкости вав такава мрежа. какъв е на4ина на вразване на сплитерите 4е да не се разваля ка4еството на картината
има ли някакви танкости вав такава мрежа. какъв е на4ина на вразване на сплитерите 4е да не се разваля ка4еството на картината
Има доста тънкости. Мрежата трябва така да се изчисли, че до всеки телевизор да достига ниво на сигнала >70dBuV. Когато телевизорите са повече от два се ползват не сплитери (:2) а елементи наречени Tap Off с различно затихване.Първоначално публикувано от bqp
е ще е супер да поясниш какжо да направя 4е ме е яд да гледам така.
пак и тв-тата са около 6-7 вав една каща. дано да може да се пооправи сигнала
Пиши по-разбрано и по-подробно колко са телевизорите и от какво получаваш сигнала. Ако си на кабелна, можеш ли да накараш техниците да измерят нивата в долния и горния край на честотния диапазон за да ти сметна мрежата?Първоначално публикувано от bqp
от кабелна съм и са 7 тв. та
а кабелната е пусната за 4 тв. и сигнала идва кофти
някаде вразката маи не е наред
Може да е лоша връзка, но по-вероятно проблема е от слаб сигнал. За толкова телевизори трябва усилвател.
да и какъв да е този усилвател.
как да го търся по магазините
одеве ходих до един и те викат 4е имат само за обикновенна антена
продават се усилватели за кабелна телевизия.търси в магазините за електроника!кажи от каде си, тук все ще се намери кой да те упъти.
Да използвам темата....
Може ли линк към един два модела, просто ориентировъчно да видя за какво става дума ?
http://www.forel-bg.com/images/CA25R0005.JPGПървоначално публикувано от lightmaster
Имам такива при мен. Ако имаш интерес, пиши на ЛС.
Аз съм на кабелна и си купих един усилвател от Конрад китайски за 15 лева с мисълта, че няма да върши работа и ще го върна.
И си бях прав де, никаква разлика нямах. По принцип съм с много добър сигнал на един телевизор (ЛЦД), но на 1-2 канала сигнала е по-слаб и има звездички понякога и исках да го усиля, за да се изчистят. Да, ама не - след слагането на усилвателя - същата работа. Но и не отслабна, въпреки, че устройството си беше с 2 изхода (т.е. усилвател + сплитер). Т.е. това може да върши работа като сплитер без затихване на сигнала и затова реших да го запазя и да го дам на дядото, че те са много маймунки на клона и до последният телевизор им отива слаб сигнал.
Та на въпроса - някой може ли да препоръча усилвател, който наистина усилва сигнала??
Мен ми харесва тази моторола, бях чел добри мнения за нея в амазона-а (от американците, но все пак) -> http://broadband.motorola.com/consum...ignal_booster/
Някой знае ли къде се продава тази Моторола в БГ???
Също приличен модел ми се струва http://www.digitalplus-bg.com/konektori.html - най-долу
@Лупус - този Techline пробвал ли си го, върши ли работа? Колко струва?
Пробвал съм не един а над стотина такива.... бяха по мрежата ми докато не ги смених с такива с обратен канал, заради Интернета.@Лупус - този Techline пробвал ли си го, върши ли работа? Колко струва?
Цената при мен е 25лв.
Имам, даже са с по-голямо усилване (28 и 32dB) но са и по-скъпи. С един такъв можеш цял блок да захраниш със съгнал.Първоначално публикувано от Joret0