Колеги,
някой сблъсквал ли се е с подобен проблем:
Сложиха ми ДВД в колата, но не съм наблюдавал монтажа.
Проблемът е , че има шум в картината /леки хоризонтални движещи се черти/.
В колата има 3 монитора, проблема се вижда при всичките монитори.
Не знам от къде са дърпани кабелите за захранването на ДВД-то, но най-вероятно НЕ са директно от акумулатора, тъй като двд-то работи само "през контакт".
Дори и при НЕзапален автомобил, само на контакт, проблемът съществува.
Може би ще ми предложите да го сменя с друго двд, но засега не искам да го сменям понеже няма сходен уред на пазара:
Има ДВД/чете доста формати/ + ТВ-аналогов+дигитален тунер+антена за dvb-t.
Монтирано е в странИцата на багажника, марката е някаква ужким-немска..."Dietz".
Ето го
DVD-Player, TV, SD-Card, USB, 5.1-out
DVD-Player zur Wiedergabe aller gängigen Formate auf allen
gängigen Medien. High-Speed USB-Verbindung zum Anschluß
von Memory-Sticks und Festplatten. SD-Karten-Slot, analog-
und digital TV-Tuner. Lieferung inkl. Montagematerial,
Antennenadapter und Aktivantenne.
Командва се с дистанционно, като за целта е изкарано "око" при таблото с уредите.
Не могат да ми подменят уреда, тъй като ще получат нови чак след месец или два...а гаранция нямам.
По принцип добре работи уредчето , та се чудя от къде да започна с диагностиката и пробите.
Иска ми се да го управя този неприятен проблем...защото дразни.
Предполагам, че ми трябва /евентуално/ някакъв стабилизатор за напрежението, но нямам необходимите познания в тази област.
Също не мисля, че ще помогне някакво екраниране, а и аз не знам как да го направя "като хората".
Не мисля , че проблема ще изчезне с монтиране на обикновените авто-аудио филтри .
Ще се радвам, да получа конкретни идеи от компетентни хора, на разбираем /за мен/ език.
Предварително благодаря на отзовалите се!