Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
   Цитат:

Първоначално публикувано от hristoslav2  
 Е както се казва всеки се шири според чергата си :)
За това съм му и предложил 46" -според неговият бюджетВъпрос -Откъде си че ми е интересно защо ги няма?
и този Sony KLV-това не е ли кинескопен телевизор?
Sony KDL-32D300 -има още една 0   Sony KDL-32D3000-хубаво е когато си точен :)
а този Sharp 32A53M-ми е много чудно откъде се изкопа?
единствено за този Phillips 32PFL3403 мога да ти кажа някакви отзиви

Близкият изток, точно затова и питам. Лично ги гледах по маркерите на телевизорите за да ги проверя и се хванах в чудо. За Сонитата им липсва последната нула при всички серии и "Т" и "С" За Шарпа има и А33М на по ниска цена. За КЛВ си признавам, че не записвах първите букви и гугъл ми даде този резултат, но е LCD. Всичките са HD-Ready. Чудя се да изтезавам ли продавачите с въпроси, като знам че нищо не знаят :)

едит: връзка за клв-то
 http://www.catsdigital.co.za/item.php?i_id=427
  С този телевизор съм SAMSUNG 37A656. Най накрая успях да пусна Булсатком само че има проблем - бялото ми излиза леко на квадратчета а около него има някакво замъгляване. Някакви настройки на ТВ-то ли трябва или е от сателитната.
   Цитат:

Първоначално публикувано от miaz74  
  Близкият изток, точно затова и питам. Лично ги гледах по маркерите на телевизорите за да ги проверя и се хванах в чудо. За Сонитата им липсва последната нула при всички серии и "Т" и "С" За Шарпа има и А33М на по ниска цена. За КЛВ си признавам, че не записвах първите букви и гугъл ми даде този резултат, но е LCD. Всичките са HD-Ready. Чудя се да изтезавам ли продавачите с въпроси, като знам че нищо не знаят :)

едит: връзка за клв-то 
http://www.catsdigital.co.za/item.php?i_id=427
    Това вече обяснява някои неща
 аз бих си взел Phillips 32PFL3403 http://www.consumer.philips.com/cons...e/32PFL3403-12
 на 2-ро място бих си взел Sharp 32A53M
 Sony KLV-37S400 http://www.220-electronics.com/tv/So...isystemLCD.htm
 Sony KDL-32D300 -аналог тук http://www.hdtvsite.co.uk/2007/10/28...2d3000-review/
тези останалите са отпреди 2 години/2007/всички модели за близкият изток са без цифрови тунери/DVB-T и DVB-C/

Цитат:

Първоначално публикувано от stefanrus  
 С този телевизор съм SAMSUNG 37A656. Най накрая успях да пусна Булсатком само че има проблем - бялото ми излиза леко на квадратчета а около него има някакво замъгляване. Някакви настройки на ТВ-то ли трябва или е от сателитната.

Oт прекомерно голямата компресия на сигнала/много програми на един транспондер/ -тоест сателита
не си само ти който се оплаква от това-вече почти всеки 2-ри се оплаква от Булсатком
   Цитат:

Първоначално публикувано от hristoslav2  

Благодаря, в петък пак ще по обиколя да видя какво ще ми хване окото(в рамките на бюджета разбира се)
   Цитат:

Трябва да си поиграеш с настройките на цветовете както на приемника, така и на телевизора. Започни с приемника на Булсатком. Смени режима на видео настройка от ДУ - бутон VIDEO>Видео Настройка>Система и Формат>Режим (RGB, за по-детайлна картина, но е възможно повята на контури, ако не ти хареса избери CVBS, който филтрира картината но я замазва и се губят детайли). След това си поиграй с настройката на каратината на приемника - бутон VIDEO>Видео Настройка>Картина.
След тези процедури си пусни една тестова таблица на приемника - бутон MENU>Други>ТВ Тест>ТВ Тест и промени цветовета схема на телевизора от ДУ по твое усмотрение ако има нужда. Всичко е въпрос на вкус и настройки, поне менюто на Samsung дава вазможност за детайлна настройка на цеветовете, цвят по цвят.
Пробвай с тези настройки - http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm, но съм почти сигурен че няма да ти харесат, пък може и да ти паснат (вкус другар няма), може да ги "барнеш" малко ако има нужда.
Успех с настройките.

П.п. Сетих се и още нещо препоръчвам ти да свържеш приемника към телевизора посредством Scart кабел, и да не разчиташ на коаксиланата връзка.

П.п.п. Има някои канали с висока компресия - например Тhе Voice, каквото и да правиш ще се забелязва "назъбена" картина, това е защото както ти обясни hristoslav2 - от Булсатком в стремежа си да качат максимален брой канали на един транспондер, са пожертвали качеството на някои канали, които са с по-ниска резолюция и силно компресирани от някои добре виждащи се канали - БТВ, НОВА ТВ и др. 
  @sirgeorge - би ли пуснал твоите настройки за 40А536. И аз съм със същия от 31.12.2008. Засега съм се спрял на няколко варианта на настройки. Ще ми е интересно да видя и твоите.
Гледам ефирни К1, БТВ и НОВА (май само новини). Цифрови (DVB-S) фрий канали - хотбирд и турксат. ДВД и ХДТВ филми от нета.

Благодаря и на двамата. sirgeorge ще ги пробвам 
  Здравейте Всички,

Имам следната дилема за Сони ЛСД телевизор 32.37 или 40 инча, надявам се да ми помогнете с мнения и препоръки :

Изисквания :

1.100хз или тяхната система мотион флоу
2.последен модел бравиа енгин / по възможност 2 или про / Не знам каква е разликата но виждам ,че високите класове го имат.
3.DVB-C тунер / понеже прочетох тук ,че избягвам необходимоста тв-то да е монитор на Булсатком-а / . Нямам булсатком още но когато се свързах с техник на булсатком той ми обясни ,че няма тв-та с вграден тунер на пазара който да им послужи като ми сложат техната телевизия .
Така , че не знам това до колко е изискване за сега
4.33 000 или 50 000 :1
5.Не знам 10бит панел какво значи но някой от вас ще ми помогне
6.Цена около 2500 лв. за 40' или до 2000 за 32' . / наблюдавам ,че под 40' няма високо качество а именно моята идея беше да направя компромис с големината за сметка на всичко останало и да взема 32' но топ модел /

Предложения :

1.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039013
2.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09041460 - тук според ТМ липсва DVB-C тунер и това е единствената причина да не отида и го купя. според sony.bg е друго но не знам на кое да вярвам.
3.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038568

Ще го гледам от 2-3 метра като за начало , имам кабелна за сега но мога да сложа Булсатком и ще си купя PS3 в комплект с модела който избера.
Също имам нотебоок с обикновен изход само,но ще го използвам за да гледам филми от него на тв-то.

Интересуват ме също и другите марки но за 1 ден реших да обърна внимание на СОНИ , които са номер. 1 според повечето коментари.
Ще съм благодарен на всеки съвет и коментар. Не съм много вещ и моля да ме извините за грешките относно техническите данни .

Цитат:

Първоначално публикувано от koranto  
 @sirgeorge - би ли пуснал твоите настройки за 40А536. И аз съм със същия от 31.12.2008. Засега съм се спрял на няколко варианта на настройки. Ще ми е интересно да видя и твоите.
Гледам ефирни К1, БТВ и НОВА (май само новини). Цифрови (DVB-S) фрий канали - хотбирд и турксат. ДВД и ХДТВ филми от нета.

Моите съм ги правил след настройка на приемника на Булсатком, така че може да има разминаване в сравнение с обикновен SD сигнал от кабелната. Освен това всеки има различен вкус към цветопредаване и цветоусещане.
Ето ги моите настройки, възможно е да не ти харесат и да има по-оптимален вариант, в случая важното е че на мен ми пасват:

SD

Режим - Стандарт
Фонов осветление - 8
Контраст - 80
Яркост - 55
Острота -10
Цвят - 46
 Настройки на детайл:
Регулиране на черно - Изкл
Динамичен контраст - Слабо
Гама - 0
Цветова област - По избор:
- Червено: 
Червено - 32
Зелен - 0
Синьо - 0
- Зелен:
Червено - 0
Зелен - 32
Синьо - 0
- Синьо:
Червено - 0
Зелен - 0
Синьо - 38
- Жълто:
Червено - 48
Зелен - 13
Синьо - 0
- Циан:
Червено - 18
Зелен - 21
Синьо - 40
- Магнета:
Червено - 35
Зелен - 0
Синьо - 40
Баланс на бялото:
Ч-изместване - 25
З-изместване - 25
С-изместване - 25
Ч-усилване - 15
З-усилване -25
С-усилване - 15
Телесен тон - 0
Подобр.краища - Изкл
 Опции картина:
Цветова схема - Нормална
Размер - Авто формат
Режим екран - 16:9
Цифрово NR - Слабо
Режим само синьо - Изкл

HD

Режим - Филм
Фонов осветление - 8
Контраст - 95
Яркост - 45
Острота -0
Цвят - 49
 Настройки на детайл:
Регулиране на черно - Високо
Динамичен контраст - Изкл
Гама - 0
Цветова област - По избор:
- Червено: 
Червено - 32
Зелен - 0
Синьо - 0
- Зелен:
Червено - 20
Зелен - 29
Синьо - 0
- Синьо:
Червено - 0
Зелен - 0
Синьо - 38
- Жълто:
Червено - 48
Зелен - 13
Синьо - 0
- Циан:
Червено - 15
Зелен - 23
Синьо - 37
- Магнета:
Червено - 38
Зелен - 0
Синьо - 42
Баланс на бялото:
Ч-изместване - 26
З-изместване - 25
С-изместване - 25
Ч-усилване - 13
З-усилване -25
С-усилване - 15
Телесен тон - 0
Подобр.краища - Изкл
 Опции картина:
Цветова схема - Топла2
Размер - Авто формат
Режим екран - 16:9
Цифрово NR - Изкл
Режим само синьо - Изкл
  Със скарт-кабел съм в момента Има ли значение че в момента са включени - кабелната, компа (с кабел DVI - HDMI) и Булстком. И има ли значение на коя скарт букса е вързан - в момента е на RGB (другата е AV)
   Цитат:

Със скарт-кабел съм в момента Има ли значение че в момента са включени - кабелната, компа (с кабел DVI - HDMI) и Булстком. И има ли значение на коя скарт букса е вързан - в момента е на RGB (другата е AV)

Не - няма значение и да - правилната скарт букса използваш
   Цитат:

Първоначално публикувано от sirgeorge  
 Моите съм ги правил след настройка на приемника на Булсатком, така че може да има разминаване в сравнение с обикновен SD сигнал от кабелната. Освен това всеки има различен вкус към цветопредаване и цветоусещане.
Ето ги моите настройки....
...
...

Благодаря ти. Ще се пробват.

Моля да ми помогнете да избера телевизор. Колебая се между два модела. Само те ме интересуват.Нищо друго!Просто искам някой експерт да ми каже кой от двата е по подходящ за моите нужди! А те са:

ИГРАНЕ НА ИГРИ (Xbox360,PS3) И ГЛЕДАНЕ НА ФИЛМИ!  НИЩО ДРУГО! БЕЗ КАБЕЛНА>БЕЗ ЦИФРОВА!САМО ИГРИ И ФИЛМИ!

Моля ви, отговорете ми възможно най бързо, понеже имам само два дни на разположение. След това ще е късно! Не ме питайте защо! Просто ми помогнете в избора!

Panasonic TH42PZ80

ИЛИ :help

Samsung 40A656

Това са те !

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО> МНОГО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН! ПРОСТЕТЕ ЗА НЕВРЪСТНАТА ТЕМА,НО МИ Е МНОГО СПЕШНО И ВАЖНО! :help
   Цитат:

Първоначално публикувано от lazarus18  
 Ако все пак работата със SD сигнал е водещо то може да се насочиш към моделите на Philips и LG. Те притежават малко по-добри алгоритми за работа със този сигнал.

Всички знаещи тук имате добро мнение за Philips?! Аз съм много разочарован от 42PFL7662D. От миналата Коледа си късам нервите с него. На SD е ужасно. Освен това продължавам да имам проблеми с него. Писах за тях миналата година. Бях първия оплакал се в сервиза, но след мен имаше още пристигнали бройки. Сменяха ми софтуер, захранване, изгоря памет. Сега пак има проблем, но нямам нерви. Но основното е лошата SD картина и много дразнещия динамичен контраст. Това ме кара да не се заглеждам много по тази марка вече.
За Самсунга също не съм с добро впечатление. Имам опит с видеокамерите им. Много екстри и нови технологии на прилична цена, но като цяло недоизпипани. Веднага правиш разлика, когато работиш с продукт от същия клас, но друга марка. Естествено и крайния резултат(образ) е по-добър.
Аз ли съм толкова голям карък и попадам на лоши бройки? :029:
Въпреки моите впечатления, бихте ли препоръчали конкретни модели?
37-40", под 2000лв., за SD най-вероятно аналогова.