Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Благодаря,
контраста, рязкостта( това е от фотографията не знам дали се използва за ТВ изображение), цветовата гама и детайлността на изоражението са супер. Имах възможност да го сравня със Sony KDL-32W5500 and Samsung LE B650 на HD сигнал, един и същ към трите наредени един до друг и Филипса определено ми хареса най-много за мое учудване на Сони ми се стори по-добре от Самсунека, а се бях настроил именно за Самсунг.
Не съм специалист де само лични впечатления. За черното май не може да достигне другите два, но ми се струва по-добре от 7603.
Предполагам че питаш за стикера вътре в ТВ-то: TFT LCD LC320WUF-SBN1(LGPH)B
A ъгъла на гледане от ляво и дясно (примерно в хол от креслата) черното и цвета променят ли се? Виждаш ли някакъв пурпурно изсветляване като гледаш от страни?
Ти си избирал от трита модела за които и аз се чудя кой да избера.
Tks a lot lazarus18,
ще пробвам каквото може и ще пиша впечатления. Вторият линк нещо не мога да го отворя.
Пешо, няма никаква промяна от различните ъгли. Надявам се никой няма да си купи плосък е :) :)кран и да го гледа от 178 градуса :).
Наистина картината е :yikes.
Ами остава ми само да чакам появяването и у нас на този връх на кристалното качество:
http://www.lcd-compare.com/televiseu...42PFL9664H.htm
След твоя коментар и ако същото констатирам и аз на живо, официално ми отпадат другите съперници (W5500/B652).
Цитат:
Първоначално публикувано от kylo
За черното май не може да достигне другите два, но ми се струва по-добре от 7603.
Черното си е същото-работата е в матовото покритие -то има свойството да разсейва не само външната светлина но и вътрешната от матрицата-съответно леко сивее и рязкоста на картината пада леко
Можеш да си представиш каква картина ще има без матовото покритие :)
А за неравномерната подсветка го пусни с увеличена яркост без сигнал в тъмна стая-огледай го добре за по светли зони -/ивици,петна /
може да постнеш една снимка и ние да видим
Philips-рядко се случва да имат неравномерна подсветка :)
а и като се има предвид че фирмата е лидер сред производителите на лампи за всякакви нужди.......има опита в осветлението
Интересно, но най-добрата картина на HD сигнал до сега съм виждал само при модела на Сони W4000,
но пък при Сони има други дразнещи неща така, че: мамата си джаса!
Само да мръкне ще направя теста в тъмната стая, а за снимка дано да не стане шумна на тъмно.
Пешо разбирам твоето триумене (Филипс, Сони и Самсунг) и аз доста се оглеждах, но в поноделник изгоря стария телевизор CRT Philips и трябваше да взимам бързо решение :yahoo: . Успех в търсенето
И аз се интересувам от този модел на - PHILIPS 32PFL9604H,дайте отзиви и да попитам той с ЛЕД подсветка ли е и по-добър ли е от Самсунг,с такава подсветка.При Самсунга ме дразни,че стъклото отразява много светлината,а най-вероятно ще го монтираме на стена срещу прозорец.Предварително ви благодаря!!!
kylo определено Philips ще е само да г пуснат в продажба този размер 42'.
Един от 7, 8 или 9 серия ще е.
Цитат:
Първоначално публикувано от alkobrez
И аз се интересувам от този модел на - PHILIPS 32PFL9604H,дайте отзиви и да попитам той с ЛЕД подсветка ли е и по-добър ли е от Самсунг,с такава подсветка.При Самсунга ме дразни,че стъклото отразява много светлината,а най-вероятно ще го монтираме на стена срещу прозорец.Предварително ви благодаря!!!
Не е с LED подсветка-подсветката му е CCFL
Samsung с LED са по добри но без новите модели UB 6000 и UB 7000 те са с EDGE LED /и скъпи/
Tук ще я видиш какво представлява-светодиоди по краищата на матрицата
https://www.youtube.com/watch?v=MMP_WLi3oAk
- при нея има неравномерно осветяване което си личи в ъглите
Не се подвеждайте по тази реклама по телевизиите https://www.youtube.com/watch?v=Uuat2ra1UHw&NR=1
модела UB 9000 ще е с lokal diming LED по-добрата
и щом телевизора ще е срещу прозорец ти -препоръчвам да е с матова матрица /Philips или Sharp/
zdr moje li da mi kajete koe e po dobro Soni KDL -32V5500 ili Fpilips7403D a tova mai e po slabo i ot dvete 32 Sharp LC-32x20 e 6te gledam predimno tv ot kabelna ili cifrova tv i ot kompa ne6to svaleno.Parite sa okolo 1600 ili da mi predlojite ne6to po dobro
Пиши на кирилица !!
А кой Самсунг бихте ми препоръчали за около 2000лв,с Лед подсветка...или да се спра на Филипса,това с отразяването на светлината не е ли голям недостатък
Цитат:
Първоначално публикувано от 8541angelge
Тъкно се бях спрял на Шарпа и пак се разубедих.... Някой дали има информация Техномаркет дали възнамеряват да внесат LG-37LH4000 и евентуално кога? Отделил съм малко повече пари отколкото струва 37LH3000, а LH4000 има и 100Hz. В интерес на истината 37LH7000 има всичко което ми трябва, даже и с това USB дето плейва филми със субтитри, обаче дизайна му с тази лъскава лачена голяма рамка ме отблъсна още щом го видях!
37LH5000 e идеален, но с тези 200Hz сигурно цената му ще е поне 2200
2200 лв ще трябва да е 42"
37 ще по малко
А аз трябва да избера
между
LG 42LG6000 от 1600 лв в промоция зa 1460 лв ( LG 42LG6100 за 1550 лв. така и не разбрах разлика между двата)
и
LG 42LH4000 от 1850 лв в промоция за 1680 лв
или
самсунг LE 40A550 за 1200 лв
като цена последния е най добре ама няма 100 Hz и тунери
не ми се дават повече от 1500 лв за ТВ
Цитат:
Първоначално публикувано от chernomorec2
zdr moje li da mi kajete koe e po dobro Soni KDL -32V5500 ili Fpilips7403D a tova mai e po slabo i ot dvete 32 Sharp LC-32x20 e 6te gledam predimno tv ot kabelna ili cifrova tv i ot kompa ne6to svaleno.Parite sa okolo 1600 ili da mi predlojite ne6to po dobro
Sony KDL -32V5500 e най-добрият вариант от трите
Philips32PFL7403D e model 2008г с по слаб контраст-сивее
Sharp LC-32x20 e модел 2007г-възможно е да имаш проблеми при връзката му с компютър
виж и
SAMSUNG LE-32B650 модел 2009
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051618
PANASONIC TX-L32G10E -нов модел 2009
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052685
PHILIPS 32PFL9613D модел 2008
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09042863
SAMSUNG LE-32A656 модел 2008
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037938
Цитат:
Първоначално публикувано от alkobrez
А кой Самсунг бихте ми препоръчали за около 2000лв,с Лед подсветка...или да се спра на Филипса,това с отразяването на светлината не е ли голям недостатък
Няма телевизор с LED подсветка за 2000лв