Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от kaki
Не може да си купиш москвич, а да искаш да е като тойота
Защо продължавате да купувате самсунги- още повече след като четете форума
какво толкова лошо има по тези Самсунги , че да не ги купувме , само това не ми е ясно . Айде извади всички така тежки недостатъци на тази марка телевизори .
За мен както при всяка марка си има Самнсунг и Самсунг , Сони и Сони , Панасоник и Панасоник .... Никои не те кара да купиш нещо ако на тебе не ти хареса , нали така ?
След поредния update на софта на Philips 5604H серията се наблюдава подобрение във възпроизвеждането файлове през USB.Става въпрос за скоростта на превъртане напред, назад,време за първоначално възпроизвеждане,отново няма субтитри и HD,ама като гледам колко често излиза нов софт,скоро време се надявам да оправят и това.Иначе тв си е 6 точки :god
Цитат:
Първоначално публикувано от raiders
Samsung 32B651 мисля, че не може да ти пусне Блу рей диск..., все пас такъв плеар струва ~300-500лв., през usb може да варви 720р, виж в упътването 100% пише точно кой формат може
Има отделна секция във форума http://forum.setcom.bg/index.php/topic,39861.0.html . Успех
Цитат:
Първоначално публикувано от raiders
Аре да ми е честит Самсунг 46" 856 :ole :) :bravo
С колегата georgilsfc се ударихме в промоцията и с любезното съдействие на miro_vampiro :god :god :god развам се, че го познавам и се отнася така с клиентите си и конкретно с мен, благодаря ти!!! Взех hdmi кабел и една бърза Ати 4870...
Отзиви и нищо спестено скоро и от мен...
Виждам че вече си се похвалил! И аз изкам да благодаря на miro_vampiro за съдействито и за отношенито му към нас!
За телевизора мога да кажа че много ми харесва дизайна и картината. Наистина има на места малко по светли участъци но те се забелязват при екран без сигнал , когато има сигнал не забелязвам никакво влошаване на картината! Това ми е първо LCD и нямам база за сравнение но съм много доволен! Скоро ще си взема и аз нова видео карта и HDMI кабел за да се насладя на пълното удоволствие от 1080p картината!
Цитат:
Първоначално публикувано от harvi5
гледам и мога да ти кажа, че точно такова търся. Сега остана да споделиш, къде да го намеря на нормална цена и цена няма да имаш :Drinks:.
Цитат:
Първоначално публикувано от tokana
Защото твоя телевизор као всеки друг по света няма DTS декодер. Ще трябва да сваляш само филми с АС3 звук или да ги преконвертираш предварително.
Здравейте,
Търся си ТВ, като изискванията са ми да го гледам от около 3,30. Предпочитам да е Full HD.
Ще използвам ТВ основно за цифрова ТВ (SCART се казва извода, но май всички го имат) и гледане на DVD и HDTV, ама през PC.
Тук четох в темата, явно трябва преходници DVI - HDMI и така.
Също за в бъдеще може и игри да играя на него.
Гледам вече имат екстра филми през USB, но това не ми е нужно, стига да си работи добре през PC.
Добре ще е и да има добър звук, бързо време за реакция и ако може 100Hz опресняване.
Отделим съм към 1700, може още 100 - 200 да отделя, ама само ако наистина си заслужава.
Та първо въпросът ми е 37 или 40 инчов за това разстояние?
В ТМ ми казаха, че формулата е 3 по диагонала, т.е. към 40 клоня.
В ТМ Samsung ми харесаха най-много, и по-конкретно:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051788
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052163
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037780
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039452
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039770
Къде мога да видя пълни характеристики на предлаганите тук ТВ и да ги зравня, че в страницата на Samsung няма България, а английските не са същите?
Нужни ли са ми подобренията от тазгодишните модели (B) за моите цели, освен контраста?
А да ми препоръчате някой друг модел/марка?
Благодаря предварително.
Днес тръгнах да гледам и да си избирам най-накрая ТВ.
Бях си набелязал 2 модела: Philips 42PFL5604H & LG 42LH4000. Чесно да ви кажа LG-то ми хареса повече. По наситени цветове има и е 100Hz
Не знам защо обаче LG 42LH4000 в Техномаркет е 1699 а в Технополис е 1859.
Определено ще си купя LG-то но се чудя какво им има на тези бройки в ТМ
Днес бях на дневен рожден ден на приятелчето което има 42PFL7603/12.
За празника си подари (поради това, че бе планиран още един нужен 42' ТВ и търсеше подобен за случая) 42PFL5604H.
Имахме достатъчно време за сравнение м/у двата модела. Крайното заключение кой "печели" съревнованието кой е по-добър беше разочароващо за приятелчето. Колкото по-нов и ПО-ЕВТИН Е МОДЕЛА, толкова и ПО-КОМПРОМИСЕН. За момента в съотношение (цена/качество) 7603D/12 е победителчето. Твърдо му се замислям мамка му и Филипсчето.
Незнам дали това е темата за да питам, но ще ме извините или преместите, ако не е.
Имам ключ за лампата, който се управлява от всяко инфраред дистанционно управление. Може да се гаси, светва, усилва и намалява.
Стария ми телевизор самсунг 32S71B, понякога първите две три минути гаси и светва, а понякога намалява или усилва лампата, както и да е свикнах и не му обръщах особенно внимание. Не можах да открия откъде излъчва и защо.
Сега при новия 40A856 е почти постоянно и ако не намеря откъде излъчва и някакъв начин да го спра, ще се наложи да сменя ключа.
Обходих го целия телевизор с фотоапарата, но не открих къде са му излъчвателите.
Моля за каквато и да е информация по въпроса.
Цитат:
Първоначално публикувано от ПешоТанка
Днес бях на дневен рожден ден на приятелчето което има 42PFL7603/12.
За празника си подари (поради това, че бе планиран още един нужен 42' ТВ и търсеше подобен за случая) 42PFL5604H.
Имахме достатъчно време за сравнение м/у двата модела. Крайното заключение кой "печели" съревнованието кой е по-добър беше разочароващо за приятелчето. Колкото по-нов и ПО-ЕВТИН Е МОДЕЛА, толкова и ПО-КОМПРОМИСЕН. За момента в съотношение (цена/качество) 7603D/12 е победителчето. Твърдо му се замислям мамка му и Филипсчето.
С какво е по добър?
Здравейте georgilsfc и raiders
радвам се че сте доволни от телевизорите си, това е най важното :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Лъчезар
Незнам дали това е темата за да питам, но ще ме извините или преместите, ако не е.
Имам ключ за лампата, който се управлява от всяко инфраред дистанционно управление. Може да се гаси, светва, усилва и намалява.
Стария ми телевизор самсунг 32S71B, понякога първите две три минути гаси и светва, а понякога намалява или усилва лампата, както и да е свикнах и не му обръщах особенно внимание. Не можах да открия откъде излъчва и защо.
Сега при новия 40A856 е почти постоянно и ако не намеря откъде излъчва и някакъв начин да го спра, ще се наложи да сменя ключа.
Обходих го целия телевизор с фотоапарата, но не открих къде са му излъчвателите.
Моля за каквато и да е информация по въпроса.
Телевизора ти не излъчва !! Проблема е някъде другаде-може би някое дистанционно е замърсено и не може да отлепи някой от бутоните.
Цитат:
Първоначално публикувано от dimitrov111
Днес тръгнах да гледам и да си избирам най-накрая ТВ.
Бях си набелязал 2 модела: Philips 42PFL5604H & LG 42LH4000. Чесно да ви кажа LG-то ми хареса повече. По наситени цветове има и е 100Hz
Не знам защо обаче LG 42LH4000 в Техномаркет е 1699 а в Технополис е 1859.
Определено ще си купя LG-то но се чудя какво им има на тези бройки в ТМ
Чудно-при условие че технополис са официалният вносител на LG .....за цветопредаването да-така е-поради матрицата им S-IPS