Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Честито адаш! Със здраве да си го ползваш. И аз съм на твойто мнение, че е по-добре 2 LG-та вместо 1 Pioneer(и за жените си прав - малко по-сложно е и с избора и със смяната).
То тея ТВ-та няма да ни надживяват я. Освен това човек има и други кахъри: компютри, озвучаване, бира :Drinks:. Малко се увлякох ама наистина се радвам, че си отметнал тоя "проблем". :)
Цитат:
Първоначално публикувано от apopov
От днес съм горд собственик на плазма LG PQ3000! Да е хаирлия:-)! И при мен, като при Алекс имаше същата дилема - реших, че ще е плазма, четох по форумите, пусках лиги по фул ХД резолюции, контрасти, яркости! Най-накрая осъзнах, че човешкото око е ненаситно - ако сега не си купя нещо ще чакам още една-две години да паднат цените, после ЛЕД телевизор (наистина са много хубави) и т.н. После пак кумене и нататък! Да Панасоника е по-добър, ама и ние ли сме най-готините като хора? И при същите характеристики и размер е със половин телевизор по-скъп! И реших - за всеки влак си има пътници и за съжаление аз невинаги съм се возил в първа класа. Не съм толкова голям комплексар, за да си сложа два пищова на...знаете предходната приказка! Не че не можех да се напъна, ама си бях казал, че ще си взема 42 инча под 1000 лв. И го направих тази вечер, донесохме го на ръце от ТМ (близко живея - на 2 спирки с тролей), падна по пътя :-), да бе и сега му намалих контраста, яркоста (така пише по форумите) И ЗАСЕГА РАБОТИ! Разочарование има, разбира се, защото дома съм на кабеларка, а в магазина ти пускат най-малко ХД през компонент, но това е положението - и с Панасоник или Пионер КУРО пак щеше да е такава картината! А и като го сложиш дома просто няма с какво да го сравняваш - с кинескопа ли!?! Та сега си сърбам ръкията и размишлявам над живота пред плазмата ЛГ - абе Сашо, не даде много пари, направи си кефа, ако е Господ рекъл, след некоя друга година пак духовна чикия! Така че, давай братко! Мен ЛГ-то на външен вид ми хареса много повече от Панасоника, а то е като при колата и жената, не се знае какъв ще ти е късмета! Дано да е такъв, какъвто си го пожелаваме! Аз вече се успокоих, пък каквото ще да става! Христослав 2 ме посъветва, май не го послушах, но му благодаря от сърце, както и на останалите пичове във форума (и дамите, де:-)! С Господ напред, пък и ние по Него! С Нам и Бог! НАПАДАЙ!
Честито apopov :Drinks:
Сега мини на цифрова кабелна /ако може с HD приемник / и няма да можеш да му се нарадваш на картината :)
Цитат:
Първоначално публикувано от alex_alex
Още го няма Panasonic TX P50G10, за по-малкия 46 изобщо пък не знам да е пускан в продажба у нас. Докато дебна се натъкнах на LG 50PS8000. Въпреки, че знам за неохотата с която се изказват разбиращите във форума, ще ги помоля за мнението им. Интересува ме що за панел ползва този модел и изобщо къде се позиционира сред конкурентите му в БГ. Разликата между него и P50G10 като цена е доста голяма и това ме подтиква да експериментирам в полза на LG-то. Давайте мнения и да преценявам дали да чакам, дали да купувам или накрая да си взема един CRT 50-100 kg и да си карам с него вечно :)
P.S. Не ме интересуват LCD-та.
Цялата гама на Panasonic(G серия)от 32 до 50 я има повече от месец на пазара,беше писано и по рано за тях.
Ето още едно ревю на LG 50PS8000 -на гръцки-използвай преводача на Google
http://fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34...00-review.html
Цитат:
Първоначално публикувано от madmaxx
Цялата гама на Panasonic(G серия)от 32 до 50 я има повече от месец на пазара,беше писано и по рано за тях.
В кой магазин го има 50" или 46" ? Става дума за тези дни, а не за преди 2 седмици и повече.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivaylo.bratoev
Време е да си взема 2ри телевизор... В момента имам 1 сони 40w4000 в спалнята и съм много доволен от него. Новия телевизор ще е в хола и ще се гледа от около 3.30 метра. Насочил съм се към 42-47 ин4ови телевизори.
.......
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09043294
http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=10583
Коментар: 10bit panel: Да. 100 Hz: Да. DVB-C tuner: Да.
;-)
Честито, apopov, със здраве да си го ползвате!
....Какво честито... Имаш плазма, имаш проблем. Че картината, след n на брой години, НЯМА ДА БЪДЕ ТОВА, което е била при закупуването на телевизора. (вкл. и Pioneer, n>9г.)
Имаш LCD, имаш 3 проблема: 1. След най-много 5-7 години лампите ще откажат, а начинът за замяна не е известен засега въопште.
2. Ако нямаш лампи, а светодиоди, то засега не е известно кога НЯКОЙ от тях ще даде фира.
И 3. ..Ъъъ, кога да си закупиш рентабилен LCD телевизор, отчитайки горните 2 проблема???
Отнася се и за плазмата.
А чукат на вратата лазерните проекционни телевизори.. OLED, и др. подобни..
Та така.
:-)
след 300 години ша доди твоят ОЛЕД на цена по моя джоб. И още нещо ти с ОРЛИТЕ ша живееш .
Цитат:
Първоначално публикувано от mgan4ev
след 300 години ша доди твоят ОЛЕД на цена по моя джоб. И още нещо ти с ОРЛИТЕ ша живееш .
Спам. За сега. :-)
Цитат:
Първоначално публикувано от alex_alex
В кой магазин го има 50" или 46" ? Става дума за тези дни, а не за преди 2 седмици и повече.
Технополис в момента.
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
Спам. За сега. :-)
Живей сега човече. 9 години ако спиш пред телевизора - да. Освен това за 9 години се сменят поне 2 телевизора. А мислиш ли, че като дойдат новите технологии няма да са бъкани с бъгове и да се развиват още 5 години.
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
....Какво честито... Имаш плазма, имаш проблем. Че картината, след n на брой години, НЯМА ДА БЪДЕ ТОВА, което е била при закупуването на телевизора. (вкл. и Pioneer, n>9г.)
Имаш LCD, имаш 3 проблема: 1. След най-много 5-7 години лампите ще откажат, а начинът за замяна не е известен засега въопште.
2. Ако нямаш лампи, а светодиоди, то засега не е известно кога НЯКОЙ от тях ще даде фира.
И 3. ..Ъъъ, кога да си закупиш рентабилен LCD телевизор, отчитайки горните 2 проблема???
Отнася се и за плазмата.
А чукат на вратата лазерните проекционни телевизори.. OLED, и др. подобни..
Та така.
CRT/кинескопа/ също има определен живот-след 8-9 години картината не е същата като на новия-променят се яркоста ,цветовете,контраста /луминофорното покритие се истощава/
що се отнаса до лампите в LCD -тата сменят се а и не са скъпи
LED-дори да изгори един светодиод едва ли ще се отрази на картината /дават им 50 000 часа/
Цитат:
Първоначално публикувано от madmaxx
Технополис в момента.
Мерси. :) В сайта им няма възможност за преглед на предлаганите стоки(или аз нещо не се ориентирам). Имаш ли представа дали има възможност за достъп/предглед и как става?
Харесах си V10 на панасоник има си DVB-S2 тунер,как мога да разбера с какъв модул работи IRDETO или VIACCESS ?Булсат ползват IRDETO,ITV незнам кои ползва.Звънях на Панасоник,Булсатком,Фирми за сат.системи никой незнае.Въпроса ми е извън темата,но тук има доста разбирачи!Опитах се пусна пост във форума на DVB ама не допускат нещо!
мерси!