Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от vladovn
Точно, не ме интерсуват екстри, ще се гледа между от 2 до 4м. почти, 1080 източници съм се убедил, че трудно се намират, но 720 бол из мрежата, затова ми трябва с хубави цветове и поне 32 инча, за тези пари, вече има добри предложения дори с повече инчове, но остава въпроса кой? Samsung не ми ги предлагайте, твърде съм глупав и сам си налагам ограничения, не робувам на марки, но и LG не искам, всичко друго обаче става :)
След като видях предната година Sharp 46rx5 всъщност ми стана ясно, че не корейци правят най - хубавите матрици, но дори и в това не съм сигурен....
Та освен w4000 друг модел на Sony или друга марка ще предложите ли, за да мога в магазина да имам между какво да се колебая :D :P??
Ммм... така. Та да видим сега.
Теб точно, какви екстри не те интересуват, въпреки добрите предложения с повече инчове, щом като твърдиш, че си "глупав", но не робуваш на марки, ама LG не искаш, и тъй като корейците, според теб, не правят най-добрите матрици, ама и в това не си сигурен, но пък ти трябват хубави цветове до 32 инча, а пък 1080p източниците трудно се намират, та всъщност ти трябват предложения, за да имаш възможност да се колебаеш?????
Всъщност, какво ти трябва? Ако изложиш тук изцяло своя набор от ДЕФИНИРАНИ критерии за избор, по-лесно би могло да ти се помогне.
:-)
:081:
Днес ходих да гледам 40w4000 и Панасоника в ТМ... разбрах още, че от утре PANASONIC TH-46PY8P е на цена 1499лв... Тъпото е, че реално нито мога да сравня моделите (щото не са един до друг) нито да разбера как ще се държат на Булсат... навсякъде са засилили HD сигнал и всичко изглежда прекрасно. От страна на Сони се намесиха още двама играчи - KDL-37W5500 и KDL-40V5500 (в друг магазин са със 100лв. надолу от ТМ) и нещата загрубяха. Сега претеглям голяма плазма без екстри към по-малък LCD но с доста възможности. Основно се лакомя за VGA входа на Сонито, защото лаптопа ми няма DVI изход и съответно на първо време мога да го ползвам за плеър. Интересно ми е обаче другите благини - LAN, DLNA и т.н. дали наистина са предимство или просто маркетинг?
Цитат:
Първоначално публикувано от BigPuff
:081:
Днес ходих да гледам 40w4000 и Панасоника в ТМ... разбрах и че от утре PANASONIC TH-46PY8P е на цена 1499лв... Тъпото е, че реално нито мога да сравня моделите (щото не са един до друг) нито да разбера как ще се държат на Булсат... навсякъде са засилили HD сигнал
От тези двата, Панасоника, разбира се. Аналоговият сигнал е на отмиране. А W4000 серията на Sony не става дори за маса за барбекю. Топи се.
W5500 е по-качественият избор от V5500. Във форума е писано по въпроса. Недостатъкът на W5500 серията на Sony е 8-битовият панел.
И за това е писано във форума. Има различини мнения. :-)
P.S.: Съвет: продай си лаптопа и си купи такъв с HDMI изход.:-)
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
P.S.: Съвет: продай си лаптопа и си купи такъв с HDMI изход.:-)
Служебен ми е... ще си поискам по-нов :)
И май ще нося 46" кашон утре вкъщи...
Цитат:
...И май ще нося 46" кашон утре вкъщи...
Повече инчове на диагонала - по-добре. Научено от опит!
:bravo
ми тва е.. да ми е честит 46PY8P ... едвам го набутах в колата.. сега седи в хола и се разработва на кабелната..
Цитат:
ми тва е.. да ми е честит 46PY8P ... едвам го набутах в колата.. сега седи в хола и се разработва на кабелната..
Да ти е честит. Каква кола караш, защото аз моя TV неможах да го набутам моята.
Цитат:
Първоначално публикувано от moher4o
Да ти е честит. Каква кола караш, защото аз моя неможах да го набутам моята.
Благодаря.
За колата - не знам дали ще повярваш, но се събра на косъм - Дайхатсу Териос (СОТ имат такива)
http://fifthgear.five.tv/cars/300/daihatsu/terios.jpg
Цитат:
Наздраве! :Drinks:
Цитат:
Честито и от мен BigPuff :Drinks: пожелавам ти всичко да ти е BIG-голямо/ като в никнейма/ big телевизор , big -кола , big банкова сметка....big mama scandal :)
Честито, БигПуфф!
Поздрави,
А3
:Drinks:
Благодаря на всички и за поздравите и за пожеланията... и да се връща х10 :033:
Здравейте!!Според вас кой е по-добрият вариант измежду PANASONIC TH-46PY8P и SAMSUNG PS-50A656.Нямам голямо доверие на samsung,но все пак екрана е 4 инча по голям.Ще го използвам предимно за гледане на тв, а мисля да си купя и WDTV player.Oт време на време ще вържа и x-box elite на него.Няма да се използва като монитор за pc или лаптоп.Ако има по-добър вариант като цена -размер- качество съм отворен за предложения и съвети.Благодаря на всички които пишат в този форум,страхотно полезна информация има за лаици като мен !!!
rastaman80 - и двата модела са 2008г и с почти равен КОНТРАСТ -независимо че пишат 30000 : 1 (ДИНАМИЧЕН 1000 000:1) -контраста при Панасоник е с една идея по-добър.
Рanasonic имат по-голям и продължителен опит с плазмените телевизори -което се отразява и в по-малкото прогаряне на дисплея и по-високото качество. В сервизите се срещат повече плазми Самсунг с дефектирали дешифратори /появяват се тънки цветни вертикални ивици по екрана/-не че не се появяват такива дефекти и при Панасоник ,но те са в пъти по-малко.Така ,че моят съвет към теб е да си вземеш PANASONIC TH-46PY8P /въпреки изкушението от 4" в повече при Самсунга/
Благодаря ти за инфото христослав2.Ще се разходя тия дни до ТМ и ще ги огледам на място,пък може и нещо друго да набележа,