Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
...В продажба са модели на нови шасита с нов способ на влизане в сервизното меню/който за сега не знаем/..
От този пост в avforums
http://www.avforums.com/forums/lg-ow...l#post10013683
излиза, че май става въпрос за нов фърмуер за LG (с който, вероятно, най-новите TV изделия на LG са щатно съоръжени), който не позволява downgrade, плейване на divX/HD филми през USB и освен това не позволява влизане в сервизното меню по познатия начин.
Търси се новият начин за влизане в сервизното меню, защото със сигурност има такъв.
:-)
Цитат:
Първоначално публикувано от qbadabaduuu
В зора ме удивиха :d Казаха ми че pixel plus е "система за избутване на изгорели пиксели"
те не са в час :))
adtomov -остава да се преинсталира стара версия на фърмуера - така ще може да се влиза в сервизното меню и да се даунгрейдва телевизора
проблема е че самият телевизор прави автоматична проверка дали заредената на флашката версия на фърмуера е нова
ако може да го излъжем при проверката ще се оправят нещата
Благодаря на всички Ви за съветите и затова че споделяте знанията си с нас невежите :god
От днес съм горд собственик на PHILIPS 32PFL8404H и съм много щастлива :yahoo:
:god Моля за още малко помощ - в кашона нямаше книжка с инструкции. Моля споделете нещо за настройките. Благодаря , а също и какъв HDMI кабел да си взема?
Цитат:
Първоначално публикувано от bsj
Благодаря на всички Ви за съветите и затова че споделяте знанията си с нас невежите :god
:god Моля за още малко помощ - в кашона нямаше книжка с инструкции. Моля споделете нещо за настройките. Благодаря , а също и какъв HDMI кабел да си взема?
Честито за придобивката :Drinks: и дълго да му се радваш
за книжката-отиди в магазина и си я поискай !!
длъжни са да ти я дадат-ако трябва вдигни скандал и поискай да говориш с управителя
на тази страница -долу има икона с PDF
Изтегляне на допълнителна информация за този продукт- кликни на /Покажи всичко/ - ще се пощажат 4 нови икони-кликни на /ръководство на притежателя/-за да си изтеглиш инструкцията
http://www.consumer.philips.com/cons.../32PFL8404H-12
или пък от тук
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...nk_UserManuals
настройки-
яркост- 50
контраст- 80
цветове- 45
острота- 5 /по-средата/
Цитат:
Първоначално публикувано от bsj
HDMI 1.3 :) златната серия на HAMA най-добрите
Настройките както на теб ти харесва се пак ти ще го гледаш.
Може да сложиш цветовете на "студено" там бялото е наистина бяло
hristoslav2
Стига с тези съвети за скандали само ни глобяват за подобни глупости се пак и в сайта на Philips го има :Drinks:
Сърдечни благодарности момчета! :god
А бонуса към покупката е промоция на Philips с точки (за моя тв са 155 ) и за тези точки мога да получа подаръци - пасатор, ютия и разни такива дреболии.
Благодаря на всички ви за помощта отново. :bravo
Цитат:
hristoslav2
Стига с тези съвети за скандали само ни глобяват за подобни глупости се пак и в сайта на Philips го има :Drinks:
длъжни сте да предадете телевизора -ОКОМПЛЕНТОВАН :)
1 книжка с инструкции-задължително на Български- иначе сезирате Комисията за защита на потребителя
1 дистанционно
2 батерий
1 гаранционна карта
1-захранващ кабел
1 комплект болтове и втулки за монтаж на стена
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
длъжни сте да предадете телевизора -ОКОМПЛЕНТОВАН :)
1 книжка с инструкции-задължително на Български- иначе сезирате Комисията за защита на потребителя
1 дистанционно
2 батерий
1 гаранционна карта
1-захранващ кабел
1 комплект болтове и втулки за монтаж на стена
Не всички имат инструкции на БГ.
Идва дадено ТВ без гаранция.
С телевизорите няма комплект болтове и втулки за монтаж на стена.
Какво сме виновни в тези случаи?
Да оставим настрана простотии с които ни занимават шефовете
Цитат:
Не всички имат инструкции на БГ.
Идва дадено ТВ без гаранция.
С телевизорите няма комплект болтове и втулки за монтаж на стена.
Какво сме виновни в тези случаи?
Да оставим настрана простотии с които ни занимават шефовете
За книжките-означава че продуктовите ви мениджъри не си вършат работата - по-закон трябва да са на Български.
Една проверка на комисията за защита на потребителя и ще ви глобят....
Ако дойде телевизор без гаранция-се обаждате на регионалният мениджър на марката и искате да ви донесе гаранционни карти.
трябва да има комплект !
Вината е в ръководният екип-който явно само симулира работа......
извинявам се ако съм те засегнал :Drinks:
hristoslav2
няма проблем но понежя някой не си върши работата винаги ние го отнасяме :Drinks:
Цитат:
HDMI 1.3 златната серия на HAMA най-добрите
:))Не се сдържах но това ми прозвуча като реклама.Аз не бих си взел кабел от тази марка,всъщност маи само кардрийдър имам от нея.
Цитат:
Може да сложиш цветовете на "студено" там бялото е наистина бяло
по-скоро бялото тогава е синьо.
наистина бялото е при режим "топъл" Warm.
Цитат:
hristoslav2
Има си закон и той задължава техниката да има ръководство на български. Никой не му пука, че така идвали. Сваляте го от сайта и го разпечатвате и го давате на клиента. Да не би дядо ми да трябва да си прекара интернет и да го чете от там?
Цитат:
Първоначално публикувано от granity
:))Не се сдържах но това ми прозвуча като реклама.
То даже не е и вярно.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
по-скоро бялото тогава е синьо.
наистина бялото е при режим "топъл" Warm.Има си закон и той задължава техниката да има ръководство на български. Никой не му пука, че така идвали. Сваляте го от сайта и го разпечатвате и го давате на клиента. Да не би дядо ми да трябва да си прекара интернет и да го чете от там?
То даже не е и вярно.
Това да не ти е Sony или LG? пробвай го на Philips. В "топъл" режим бялото отива към жълто.
И как да го разпечатам след като нямам достъп до интернет? Това е работа на други. както казах понеже някой не си върши работата ние го отнасяме
ОК вземи си HDMI на Royal. И след като го казваш това би ли споделил твоето виждане и коя марка е по добра?
Или ти си на принципа "незнам как е но не е така"
Цитат:
Това да не ти е Sony или LG? пробвай го на Philips. В "топъл" режим бялото отива към жълто.
qbadabaduuu, в "студен" режим цветната температура (бялята точка) отива към по-сините тонове на палитрата - някъде към 8000 Келвина. На някой може и да му харесва да гледа и така, но тогава цветовете не са ти реалистични, а пък за "стандартни" или неутрални въобще не можем да говорим. Ако пуснеш в такъв режим картинка със скалата на сивото от 0 до 100 IRE, (от напълно черно до напълно бял цвят) всички степени на сивото "синеят". В "студен" режим иначе изпраните с най-ултрасвръхсуперекстрамодерен препарат за пране бели дрехи изглеждат ослепително бели, .... но цвета на кожата на хората на екрана наподобява цвета на изкъпано домашно прасе на сянка (розово-цикламен).
За да имаш неутрален сив цвят, трябва цветната температура да ти към 6500 Келвина за всяка степен на сивото, което отговаря на международно приетия стандарт D65. Най-грубо казано, той представлява спектъра на излъчената светлина от Слънцето в слънчев безоблачен ден по обяд.
Не знам телевизор на пазара, който да удовлетворява точно стандарта с който и да е набор от фабрични настройки, за това е необходимо калибриране, дори и на най-качествените модели. За всеки модел обаче, има един набор от настройки който най-много се доближава до него и във всички случаи това не е "студена" цветна температура. Най-често е режим "топъл", при Самсунг - "топъл2", при Тошиба - "топъл", при Сони - също и т. н.
http://en.wikipedia.org/wiki/D65
http://en.wikipedia.org/wiki/SRGB_color_space
http://en.wikipedia.org/wiki/RGB
http://en.wikipedia.org/wiki/Standar...inant_series_D
:-)
adtomov
говорех само за бялото и то при Philips :)
Всеки потребител сам може да си направи настройките