Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Предстои ми закупуването на монитор за компютъра и искъм съвет.
Спрял съм се на няколко модела :
SAMSUNG SM-932MW - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029742
SAMSUNG SM-T190 - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038128
SAMSUNG SM-2343NW - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09049583
Нямам представа кой от параметрите е най-важен за монитор и за това ме интересува мнението на експерт.
Приоритет ще бъде гледането на филми ... не играя игри .
Благодаря!
Какви са предимствата на s-pva спрямо матрицата на AU optronics
здравейте.
купис си за спалнята PHILIPS 32 PFL 9604 H .
или аз не мога да го настроя или има какво още да се желае.
до 2-3 дни трябва да купувам и за хола.който може да помага:
PHILIPS 42 PFL 9664 H или SONY 40 Z 5500
ако някой ги притежава да каже мнение
Цитат:
Първоначално публикувано от trax
Съвсем доскоро - с по-голяма яркост и контраст и цветовъзпроизвеждане. Но доколкото технологиите се развиват, вече трябват нови данни.
Тук
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg311067
Има повече синтезирана информация по въпроса. Сравнението е най-накрая.
:-)
Цитат:
Първоначално публикувано от trax
вече почти нямат предимства пред AMVA3 -контраста и зрителният ъгъл са еднакви
допреди година S-PVA имаше предимство и по двата показателя-но нещата се променят
adtomov -благодаря за наблюденията - :Drinks:
чакам инфо за стикерите на телевизорите Сони :)
ревю на Panasonic TX-L37V10 LCD
http://www.reghardware.co.uk/2009/07...nic_tx_l37v10/
Panasonic TX-L37G10 LCD
http://www.avforums.com/reviews/Pana...TV-Review.html Цитат:
Първоначално публикувано от usagi
Честито :Drinks: чакаме подробностите :)
Днес гледах пак SAMSUNG В620 / СН01 до В650/SQ01 ,ъгъла на виждане е осезателно по-добър при В620/СН01,другата разлика е в матовия панел при В620. На сигнал от ДВД картината- много добра. Не можах да разбера дали има някакъв режим за регулация на подсветката като при PANASONIC или LG. Някой ,който го притежава вече нека сподели впечатления, че промоцията е още няколко дена и после да не стане като с В750...
Здравейте! Нов сам тук и малко некомпетентен спрямо вас (надявам се!).Спрял сам се на LG 32LH2000 да ви питам за наблюдения над телевизора. И за тия пари (~800BGN) дали това е най-добрия избор? И като цяло дали LG е по добре от останалите марки например PHILIPS 32PHL5404 или SAMSUNG LE32A330.. От този клас телевизори кое според вас е най-добре. И съответно какви кабели трябва да си закупя за да гледам филм от PC-то с възможно най-доброто качество на телевизора.
Благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от shantavelk0
Здравейте! Нов сам тук и малко некомпетентен спрямо вас (надявам се!).Спрял сам се на LG 32LH2000 да ви питам за наблюдения над телевизура. И за тия пъри (~800BGN) дали това е най добрия избор? И като цяло дали LG е по добре от устаналите марки например PHILIPS 32PHL5404 или SAMSUNG LE32A330.. От този клас телевизури кое според вас е най добре.И съответно какви кабели трябва да си закупя за да гледам филм от PCто с възможно най доброто качество на телевизора.
Благодаря предварително!
Аз имам такова LG и съм много доволен
за тея пари е може би най-добрия избор дори в момента цената му падна с 40 лева
като си активираш и Divx плеъра няма равен в класа си
Цитат:
Първоначално публикувано от al0909
здравейте.
до 2-3 дни трябва да купувам и за хола.който може да помага:
PHILIPS 42 PFL 9664 H или SONY 40 Z 5500
ако някой ги притежава да каже мнение
Привет al0909:-)
Не съм притежател, но ако питаш мен, за тези пари бих си избрал някой 46-47-инчов модел. Но щом изборът ти е само между тези двата - PHILIPS 42PFL9664H.
:-)
Ще направя кратко резюме на впечатленията си от LG 42LH4000, на който съм притежател вече четвърти ден, но от много заетост имах възможност да си поиграя и така да се каже "да го поразчепкам" едва вчера късно следобед и днес най-вече.
1. Като начало го пуснах на кабелна аналогова - Кейбълтел. Образът е доста по-добър, отколкото на стария ми ТВ, но от поне 2.5м. нагоре. При под 2 м се забелязват недостатъците на аналоговия сигнал на Кейбълтел. Гледах някои откъси от мачове - нв съм забелязвал мазане при бързи сцени, все пак е 100 Хц.
2. Пуснах го и с цифровия приемник на Кейбълтел оная вечер - TopField TF 6100EMC. И не съм очарован. Но мисля, че по-скоро проблема е в приемника или сигнала. Приемника го взех преди седмица - имаше някаква промоция - 6-месечен договор за 20 лв, вместо за 30 - доплащане за периода за това. Ама то не е все пак истински цифрова ТВ, защото сигнала влиза цифров през кабела в TopField TF 6100EMC, а излиза аналогов през Скарт изхода към ТВ. И с двата Скарт входа не ми хареса, даже по едно време нещо започна да забива и го пуснах през кабел само. И понеже стана 1 през нощта - зарязах експериментите.
Но подозирам повече приемника на КейбълТел или сигнала. Защото още преди да взема ЛГ-то на стария ми ТВ при включване към TF 6100 имаше един дразнещ брум в звука, който на чист кабел го няма. С ЛГ-то тоя брум се усили още до степен да е неприятен.
Явно ще трябва да купя CAM модул и да пускам директно цифровия сигнал към ТВ. Пък и признавам си - не съм разучил още ръководството.
3. Снощи вечерта за сефте влязох в сервизното меню по стандартното описание с ОК и с изумление установих, че настройката за плейване на филми е включена, т.е. това,което се канех да правя, вече е било направено още преди да го купя. :016: А сега де? Че не повярвах, че не е отварян - не повярвах, че очаквах да е от мострите работили из магазините на Технополис - също очаквах, по принцип не бих възразил да е мостра, от опит знам, че един LCD монитор, ако няма проблеми с матрицата и с пиксели през първия си месец на експлоатация - по-нататък вероятността за такива пада драстично, ... , ама чак да ми го продадат с "не заводски" настройки не съм очаквал!!! :yikes Съжалявам, че не го проверих при покупката! Тогава само проверих дали входът в сервизното меню става с ОК....И сега възниква въпроса - за броя отработени часове. Някъде тук ли, по руските форуми ли, не помня го бях чел как се прочита от сервизното меню, нощес рових до 1 часа, днес пак, ама нъцки - не можах нищо да открия. Та моля нека някой ме светне къде и как да ги търся тия отработени часове, плз.
За тези, които не са следили предните ми постове пояснявам: Това ТВ го бях поръчал за доставка с предварително капаро, И това, което купих е второто, което ми доставиха. Освен това, когато първия път ми казаха, че доставеното ЛГ е било дефектно и реших да взема PHILIPS 42PFL7404, носех една флашка в магазина на ТП и ми разрешиха да пробвам един DIVx филм - 702 МВ на няколко модела - PHILIPS 42PFL7404, PHILIPS 37PFL8404, LG 42LH5000 и LG 42LH7000. И бях потресен, че на всичките имаше проблеми!
На Филипсите - филмът изобщо не тръгваше или със зор и голямо насичане, а на ЛГ-тата - звукът тръгваше до спиране на титрите и после изчезваше. Субтитрите при ЛГ излизаха нормално, нямаше замазване, докато при Филипс нямаше субтитри и сечеше яко. Наистина Филипс май им е слаб плеъра.
Същата вечер прескочих и до Техномаркет и на Самсунг 40В750, който тогава беше 1999 лв. Същият филм вървеше гладко, със звук, само субтитрите не бяха на кирилица. Но аз не исках Самсунг. :)
4. Още снощи закачих едно РС през HDMI входа с кабел на Hama, HDMI 1.3, 2 m., водят го професионален - с позлатени конектори. Понеже РС-то беше с дъно на J&W - JW-RS780UVD-AM2+ с чипсет AMD780G и ATI RADEON HD3200 с вградени конектори DVI i HDMI - проектирано спвциално за мултимедийно РС - свързването беше без проблеми и при пускането на РС Windows тръгна директно на ТВ като на монитор. Всичко беше стабилно на резолюция 1980, но я свалихме на 1355 заради по-добрата четимост на шрифта.
Плейването на всякакви филми с каквато и да е кодировка на първо четене не бе проблем и особено mkv-тата изглеждаха перфектно.
Днес даже направихме и инсталация на ОС наново, като докато тя течеше, гледахме телевизия. :bravo
5. Тествах пак цифровите канали на Кейбълтел през скапания им приемник TopField TF 6100EMC. При свързване през СКАРТ - пълна скръб! При свързване през композитен вход - видео + стереозвук - чинчове - качеството е много добро, но си личи, че сигналът не е цифров.
6. Опитах и приемане на цифров сигнал и чрез вградения цифров тунер. За съжаление - неуспешно. Бях чел по руските форуми, че става с превключване на страната от БГ на друга - Германия, Дания, Финландия, Англия. В магазина ми казваха, че трябва да е Дания и даже ми говореха за някакви допълнителни настройки. Аз пробвах с Дания и Финландия - за съжаление не се намира нито една станция DTV, а само стандартни ТВ.
И тук моля разбирачите да напишат подробно как става това, ако се приема кабелна на Кейбълтел. ПЛЗ!
След доста четене и обсъждане и с познати и с продавачите от ТП стигнахме до извода, че засега от вградените плеъри в ТВ не бива да се очаква качество на възпроизвеждане както от РС и е по-добре качествен филм да се гледа от закачено РС, отколкото от вградения в ТВ-то плеър. Или да се вземе външен плеър от типа на пуканката или WD TV, ако не е РС.
E, то май стана малко дълго и по ранина, ама...., нали и аз очаквам някой да напише нещо по питанките ми ! :Drinks:
Незнам да ли е тък мястото,но да ви питам,като си взема ТВ каква цифрова телевизия да си прекарам ?
stekyman
вероятно продавачите са изпробвали на твоя телевизор в магазина дали може да се активира плейването на филми и са го оставили така/доста хора ни четат така че това не ме учудва/
за заработените часове
Сервизно меню на LG LCD
Едновременно натискате бутоните Menu на ДУ и на самия телевизор ~5 сек.
Изход: бутона меню на ДУ (първото натискане попадате в режим хотел, второ натискане - изход).
заработените часове-в първата страница UTT-четвърти ред/на първият е матрицата
http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=attach:62:9632:2613:1
Цитат:
Първоначално публикувано от stekyman
hristoslav2, като кликна на даднея от теб линк получавам това:Дай работещ линк, плз
ето го българският сервизен сайт на LG-тегли от него
http://bg.lgservice.com/
Цитат:
Първоначално публикувано от bate_sasho
Незнам да ли е тък мястото,но да ви питам,като си взема ТВ каква цифрова телевизия да си прекарам ?
цифровата на кабелният оператор в района в който живееш
има и други варианти
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,40682.0.html
или да си купиш сателитен приемник и антена /най-добрият вариант/
темата за LG е почти завършена така че обсъждането не телевизорите от тази марка става там :)
и темата за Сони е готова :Drinks:
ЕЙ тук относно вградените плеъри Си в ГОЛЯМА грешка stekyman.НА моя LCD LG LH5000, всяка вечер от USB флашката си гледам по някой филм, като над 80% ги гледам на BLURAYRiP формат видео, с divx кодеци и няма НИКАКЪВ проблем.Не може да се гледат с вградения плеър DVD и Bluray филми -за първите няма кодек, а за вторите трябва силен процесор.Купих телевизора преди месец и засега не виждам друг с такива екстри и на тази цена.