Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Почти нормалнио е да има блокирал пиксел.Всички производители маркират панелите си като 2-ри клас , в случай че няма маркировка се приема по презумция че панела е 1-ви клас и не трябва да има блокирали или изгорели пиксели.Ако панела на твоя телевизор е матов пробвай с няколко леки натискания на мястото където е бликиралия пиксел да оправиш проблема.Но ако панела ти е гланцов няма как да го оправиш без отваряне на телевизора.
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg311067
Панелът е матов. Ще пробвам довечера с натискане, въпреки че пикселът изглежда по-скоро "мъртъв", отколкото "заседнал" - на всякакъв фон е черен, освен при бяло - тогава леко лилавее.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
А как може да се избегне? според мен това е проблем по-скоро на връзката с компютъра, отколкото на самия панел, защото когато гледам снимки директно от SD-картата (в слота на телевизора) качеството е безупречно, само от компютър изглежда така.
Lazarus, при всякакви стойности на sharpness изглежда по този начин, пробвал съм. Не че няма разлика, но "сенките" никога не изчезват напълно. Никакъв шанс ли няма да е от кабела (така се надявах)...?
P.S. А това, че панелът отсега има изгорял/заседнал пиксел трябва ли да означава, че може да се появят и други такива в последствие?
Цитат:
Първоначално публикувано от ejko
А как може да се избегне? според мен това е проблем по-скоро на връзката с компютъра, отколкото на самия панел, защото когато гледам снимки директно от SD-картата (в слота на телевизора) качеството е безупречно, само от компютър изглежда така.
Lazarus, при всякакви стойности на sharpness изглежда по този начин, пробвал съм. Не че няма разлика, но "сенките" никога не изчезват напълно. Никакъв шанс ли няма да е от кабела (така се надявах)...?
P.S. А това, че панелът отсега има изгорял/заседнал пиксел трябва ли да означава, че може да се появят и други такива в последствие?
Може и да е от кабела.
Отделно компютъра не е плеър и е нормано да има разлика. Предполагам, че така подава сигнала към ТВ-то. Възможно е като приема сигнал от компютър телевизора да не ползва нужния процесинг и от там да е насечено.
Това ,че панелът има изгорял/заседнал пиксел не означава че може да се появят и други такива в последствие.Имам един такъв и аз на панел на Самсунг 3 години си е само той.Въобще е на късмет цялата работа.Но не е казано че щом имаш един действително ще се появи и втори ,трети и така нататък.
Колкото до другия ти въпрос и аз смятам че е от кабела понеже ползвам 2 панела на Панасоник с ips матрица но нямам такъв проблем при връзката им с компютър.
lazarus18, тъй като видеокартата на лаптопа ми поддържа резолюция максимум 1280х800, но има и режим 1024х768 - той ли е най-удачния при свързване с плазмите от ниския клас, които са със същата нативна резолюция?
lazarus18:
"Да, пускай 1024х768."
Благодаря! :)
Здравейте, търся си 46 инча плазма или тфт до 2000 лв. Щесе гледа булсатком през дбокс и филми през пуканката. Какво бихте ми предложили? Колебая се между плазма на панасоник и някво тфт (без филипс)...Срок на покупката петък-събота.
Цитат:
Първоначално публикувано от kameti
Здравейте, търся си 46 инча плазма или тфт до 2000 лв. Щесе гледа булсатком през дбокс и филми през пуканката. Какво бихте ми предложили? Колебая се между плазма на панасоник и някво тфт (без филипс)...Срок на покупката петък-събота.
За този бюджет http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053678 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053040
Цитат:
Първоначално публикувано от Danri
lazarus18, тъй като видеокартата на лаптопа ми поддържа резолюция максимум 1280х800, но има и режим 1024х768 - той ли е най-удачния при свързване с плазмите от ниския клас, които са със същата нативна резолюция?
Да, пускай 1024х768.
Цитат:
Първоначално публикувано от ejko
...Картината обаче продължава да е леко замазана (например, има нещо като "сенки" около буквите), и при разглеждане на снимки (примерно) се виждат нивата на цветовете (без преливане, а с резки граници - сякаш съм му подал 16-битов цвят)...
Пробвай за вс. случай от компа: Display properties->Appearance->Effects->Use the following method to smooth edges of screen fonts: Standard или напълно да деактивираш опцията /махни "човката"/ - това, което описваш съм го виждал при избрана там опция "Clear type" - колкото и странно да звучи... Не гарантирам, че това ти е проблема, но един-два пъти нещата се оправяха така и картината "заспиваше", вкл. и при 1280/720 - за офис и брауз, изкарани на FullHD дисплей, подкаран преди това точка-в-точка на 1920/1080 - за гледане на филми... При този режим от телевизора вече не очаквай да "помага", копай в опциите на видеокартата, възможно е и с color banding-а да успееш нещо да направиш, въпреки, че не бива да очакваш чудеса... Явно окото ти забелязва повече подробности от това на средностатистическия "юзър" :), ще се превърнеш в "спец" и ще помагаш на близки, приятели и познати, а от техниката у вас все няма да си доволен и ще искаш още и още... :)
П.П. Не прекалявай с натиска върху дисплея - мъртъв или залепнал субпиксел се забелязва само отблизо и то - при "заливка", при динамична картина и нормално разстояние мн. трудно ще го виждаш, дори когато го знаеш "наизуст" къде е ...
П.П. 2 Два-три пъти се задава въпрос за 26" размер - да обобщя - в момента в БГ положението е трагично, особено за желаещите за DVB-C... Освен Самсунг-а, посочен на предната страница няма нищо прилично, при маса други дървета си късметлия, ако улучиш матрицата да не е TN... Самсунга е въз-скъпичък, ако откриете Сони S4000, който да не е бил мостра, на цена до 700 лв. - грабвайте го, за тези пари - става...
моля за предложения за лсд 37" в диапазона 1000-1300лв.
Здравейте,
Нов съм за форума, но имам едно въпросче:
наскоро си купих TV, Philips 32pfl7404h/12, всичко е наред, но ме притеснява доста тихият звук на телевизора. Старото ми CRT вади по-мощен звук при 1/3 от капацитета си, в сравнение с новия на max. Проблем ли е това и ако - да, как да го разреша?
Благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от vino4erpec
Здравейте,
Нов съм за форума, но имам едно въпросче:
наскоро си купих TV, Philips 32pfl7404h/12, всичко е наред, но ме притеснява доста тихият звук на телевизора. Старото ми CRT вади по-мощен звук при 1/3 от капацитета си, в сравнение с новия на max. Проблем ли е това и ако - да, как да го разреша?
Благодаря предварително!
С външни колони.
Цитат:
Първоначално публикувано от vladgad
моля за предложения за лсд 37" в диапазона 1000-1300лв.
Като се замисля, щом е за LCD, май само
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055195
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055089
и
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054302
ми идват на ум, като за къмто днешния момент.... Като за тез пари.
:-)
Цитат:
Първоначално публикувано от pluto
Здравейте на всички!
Някой знае ли кога и къде ще можем да видим LE моделите на SHARP?
В Технополис ги има
Здравейте отново!
Снощи се опитах да понатисна дисплея в областта на заседналия/мъртъв пиксел, но.... нищо не се получава. Пикселът си стои тъмен... здраве да е, дано не се появяват други! Наистина не е болка за умиране...
За сметка на това успях в значителна степен да редуцирам сенките и градиентите в картината (след половинчасово играене с цветове/контраст/рязкост/осветеност) и мога да кажа, че резултатът е напълно задоволителен! Е, като гледам снимки от компа не е 1:1 както от SD-картата през слота на телевизора, но е значително по-добре Явно е било въпрос на точната конфигурация от настойки за сигнала от компа...
Lazarus, Hristoslav, Kokovanev, благодаря за отговорите! :)
Здравейте,
дайте предложения за 42" плазма или евентуално ЛСД за около 1500лв+-. За сега съм си харесал 2 модела на Panasonic - TX-P42U10E http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055053 и TH-42PY8P http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038866
Отворен съм за предложения и мнения. Имал съм плазма и сега съм с ЛСД, но не съм доволен от картината при SD сигнал при ЛСД'то. За това сега искам пак да си взема плазма, но съм отворен и за ЛСД предложения в рамките на бюджета.
ТВ'то ще се използва за гледанe на тв( разбира се :) ) на булсат и гледане на HD филми от PC'то за това държа да е fullHD.
Благодаря предварително на всички. :god