Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от dunav_forever
Днес гледах този телевизор в ТМ
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038381 и много ми хареса, но ме интересува как ще се представя като монитор за компа? Има ли телевизор за същите пари макс, който ще е по-добър за монитор на комп (лсд, плазма, няма значение)
Аз ползвам Panasonic TH 32LX70P само като монитор -няма такава цена за такова качество/възможно най-близо като цветове до плазмата/.Цената му също е изгодна .
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027483
Телевизора ми обаче задължително е плазмен. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Violator
Някой случайно да е виждал на живо Sharp LC 37XL8E? Като спецификации звучи перфектно, но дали реално е така и дали на SD ще е добре...
Благодаря предварително!
Аз имам 37XL8E и е направо перфектен. Гледах доста телевизори преди да го купя но определано за 37" това е най-доброто.
Няколко въпроса относно следния телевизор:
Pioneer PDP-LX5090H
http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=12218
С карта на Булсат работи ли сателитния тунер?!
При няколко входящи източника през различни HDMI на входа на оптичния изход има ли 6 канално аудио (есетествено при такова входящо)?
И какво точно може да плейва през LAN мрежата?
Цената му от скоро изглежда много примамлива особенно с сравнение на 60" модел.
Цитат:
Първоначално публикувано от zlobarov
Сигурен ли си че не става дума за PANASONIC TH-42PV8 ?!?
Цитат:
Първоначално публикувано от n8852
42PV80 в ТП е 1079лв.Купувайте си от там.
Цената я сподели колегата.
искам да ми предложите няколко модела 32 инчови лсд телевизори max1000lv, които да са балансирани добре между тези две напревления- гледане на цифрова телевизия от булсатком и използване като монитора на компа(от единия комп е ХДМИ сигнала другия е обикновенVGA) харесал сам си ето този ама не съм сигурен още. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09043394 благодаря предвариетлно за всички предложения!
Цитат:
Първоначално публикувано от pana
Аз си купих PANASONIC TH-42PV80PA миналата седмица ,но не от ТП ,а от ТМ за 1199 лв
От днес в ТП е 1079 !
Не разбирате ли, че ТМ и ТП са направили 10% намаление на всички стоки, които не са в промоция? Реално всички са. 1199 - 10% =1079. Разликата е само в това, че при ТМ намалението важи при интернет пазаруване, а при ТП е кеш.
Цитат:
Първоначално публикувано от jidachev
В Авител цените на Pioneer винаги са били по евтини.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Слагането на готови настройки не гарантира същия краен резултат. Отделно настройването на цветовете с филтър е доста неточно.
Кое в образа има зелен оттенък? Бялото, сивото, някои цветове?
Ако искаш почети какво пише в този гайд да се ориентираш как работят настройките и какво трябва да постигнеш.
http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=10457
Предполагам, че нямаш уред, с който да мериш, но все пак може да ти е полезно.
Благодаря за хубавия линк. Ще го прегледам.
Няма конкретен цвят, който избива на зелено. Просто като пусна HD филм целият образ е като през лек зелен филтър. По видимо е на тъмните сцени. Пример - Вчера си пуснах Матрицата и сравних образа с монитора на PC-to (а той е калибриран повече от перфектно). Тя и без това си е снимана със зелен отенък, но на телевизора беше много по-зелено. Опитах с основната настройка G-R, но не се получи добре.
Цитат:
Първоначално публикувано от stanislavhdj
Аз имам 37XL8E и е направо перфектен. Гледах доста телевизори преди да го купя но определано за 37" това е най-доброто.
Благодаря за отговора! Май това ще е телевизора, че ми омръзна вече да гледам и сравнявам. В момента е 1939 лв. в Интерсервиз Узунов.
Цитат:
Първоначално публикувано от elcos
Относно заформилия се спор относно D-SUB и DVI връзките на 1080р ще се намеся понеже скоро тествах тези две възможности на FULL HD на А656.
При качествени кабели - аналогов и цифров няма разлика в качеството!
За пример мога да ти дам 17" монитор Филипс (за компютър). Допреди месец го "гледах" през Д-СУБ кабел и ме дразнеше изключителния шум в черното и лекото трепкане на моменти. Напоследък покрай новия телевозор си купих видеокарта, която има и ДВИ и ХДМИ. Купих си и ДВИ-ДВИ кабел за монитора. Като го пуснах, останах ПОТРЕСЕН от разликата - изображението заспа, никакви шумове и трепкания. И двата кабела са качествени, с еднаква дължина. Разликата е голяма. Пробвах и връзката с телевизора през ХДМИ - цепи мрака направо (телевизора е Sony 40V4000).
Цитат:
Първоначално публикувано от blake
За пример мога да ти дам 17" монитор Филипс (за компютър). Допреди месец го "гледах" през Д-СУБ кабел и ме дразнеше изключителния шум в черното и лекото трепкане на моменти. Напоследък покрай новия телевозор си купих видеокарта, която има и ДВИ и ХДМИ. Купих си и ДВИ-ДВИ кабел за монитора. Като го пуснах, останах ПОТРЕСЕН от разликата - изображението заспа, никакви шумове и трепкания. И двата кабела са качествени, с еднаква дължина. Разликата е голяма. Пробвах и връзката с телевизора през ХДМИ - цепи мрака направо (телевизора е Sony 40V4000).
Нищо не каза и сравнението на17 инчов 4x3 с 40инчово Сони също е неумесно поради ред причини.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivasim
Благодаря за хубавия линк. Ще го прегледам.
Няма конкретен цвят, който избива на зелено. Просто като пусна HD филм целият образ е като през лек зелен филтър. По видимо е на тъмните сцени. Пример - Вчера си пуснах Матрицата и сравних образа с монитора на PC-to (а той е калибриран повече от перфектно). Тя и без това си е снимана със зелен отенък, но на телевизора беше много по-зелено. Опитах с основната настройка G-R, но не се получи добре.
Ако като пуснеш една преливка от черно до бяло сивото зеленее ли?
Цитат:
Първоначално публикувано от veilis
Вобщи линии не смятам че сега е момента да се инвестира в подобни телевизори, щото според мен песента на LSD и PLAZMA е изпята. В момента тръгват OLED и лазера на Митсубиши. Още с появата си лазера е с по-ниска цена от сегашните си аналози от LSD и PLAZMA,а и в качество на картината и в пълната липса на видео ехо са в пъти напред.
Аз пък не съм съгласен изобщо. За тия нови тегнологии слушаме вече втора година. И какво се получи? Лазерните са само в размери над 55 инча и никога няма да се появят в България, а OLED само в малки размери на космически цени и доста недостатъци. До 2-3 години няма да има РЕАЛНА алтернатива на LCD/плазма, а аз през това време ще се наслаждавам на голям екран с хубава картина. Който иска да чака.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Ако като пуснеш една преливка от черно до бяло сивото зеленее ли?
Да ти кажа, не съм опитвал. Довечера ще направя теста и ще постна резултата.
Да кажа и аз като новозакупил телевизор. Вчера ми докараха плазмата PANASONIC TH-37PV8PA. Взех го от ТМ по Интернет, излезе ми 909 лв. с 10% отстъпка. После видях че в ТП е 889 на място ама нейсе. Изглеждаше новичък като го докараха, има ли как да му разбера дали е работил от някое сервизно меню? Засега впечатленията ми са отлични, макар че съм го пуснал само на аналогов кабелен сигнал, повечето програми се гледат с качество като на CRT, не се забелязва пикселизиране, мазане и прочее. И при това не се е налагало да си играя с никакви настройки на цветове и прочее. Надявам се до ден-два да получа и цифровия декодер от кабеларката и да видя как ще се отрази на качеството. При всички случаи се радвам че не си взех LCD, тъй като така или иначе на телевизора ще се гледа телевизия и DVD, към компютър ако го включвам ще е за гледане на филми пак. Мисля че за тази цена по-добър вариант просто няма.
Цитат:
Първоначално публикувано от cauthon
При всички случаи се радвам че не си взех LCD, тъй като така или иначе на телевизора ще се гледа телевизия и DVD, към компютър ако го включвам ще е за гледане на филми пак. Мисля че за тази цена по-добър вариант просто няма.
Честито!
И аз съм със същия. Добро попадение, няма да съжаляваш. През първите 200 часа на разработка е добре показателите ти за настройка на картината да са под 50%. Моите и сега след разработката са си на същите стойности и не се е налагало да ги променям.