Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от pavele
доколкото знам модела вече има 2 награди за най-добър продукт /най-доброто което може да вземете за парите си/
Цитат:
Първоначално публикувано от alex_
В твоя избор моделите са на кантар.
Обработката на видеосигнала е на едно ниво и в двата модела , разликата е ,че Самсунга има по-добър контраст но е 40"
докато Тошибата е с 2 инча по-голяма ,но с по малък контраст.
Големи измамници са тия от ТechnoMarket , уж има отстъпка 12% написана с ЕИ ТАКИВА БУКВИ за върнати стари телевизори , а като искаx да купя 40В620 ми викат - нямаме отстъпка_в промоция е телевизора.
Телевизорите които не са на промоция им са увеличени цените поне със 12%, за да може УЖ да ти дадат някаква отстъпка.
Селски балъци търсят. лошото е че не мога от другаде да си взема тоя Самсунг на добра цена....
Здравейте имам LG 32LH2000 който чете DIVX и си гледам филми на него,ама един спец се изказа че така се претоварвал процесора на ТВ и можело да гръмне.Има ли такова нещо или не.Благодаря ви предварително.
Цитат:
Първоначално публикувано от ico_3
Здравейте имам LG 32LH2000 който чете DIVX и си гледам филми на него,ама един спец се изказа че така се претоварвал процесора на ТВ и можело да гръмне.Има ли такова нещо или не.Благодаря ви предварително.
Моето мнение (все пак като инженер) е, че можеш да вярваш на този "спец" само ако вече има гръмнали телевизори по този начин. Това би означавало следното:
- или бройката е дефектна (с недобър монтаж или дефектен чип)
- нормалният въздушен поток, който охлажда телевизоа е блокиран по някакъв начин - например телевизоът е бутнат в шкаф, който, ама е точно с неговите размери, под него има друг уред който затопля достатъчно въздуха, и т.н.
- конструктивен дефет
Би трябвало охлаждането да е сметнато, така че при максимално натоварване на процесора и другите компоненти при нормални (разбирай незакрити вентилационни отвори и т.н.) условия да няма проблеми. Ако има проблеми - то някой инженер в LG не си е свъшил работата или положението е резултат от "икономии" направени в последният момент. И в двата случая това се води конструктивен дефект - т.е. би трябвало да има много бройки с този проблем.
Ако се поразтърсиш по нета за модела и overheating (прегряване) и намериш факти - "спецът" е прав. Ако спецът работи в сервиз - не е изкючено и да е прав.
какво ви е мнението за LG37LH5000?каква е разликата между 100 и 200 херца?и от разстояние 2-3 метра,кое е препорачително 32 или 37 инча?
Здравейте!
На цифрова кабелна съм BBC Cable.
Защо на цифровите канали никъде няма телетекст, а има само на аналоговите? От оператора ли зависи?
Цитат:
Първоначално публикувано от Stopper
Големи измамници са тия от ТechnoMarket , уж има отстъпка 12% написана с ЕИ ТАКИВА БУКВИ за върнати стари телевизори , а като искаx да купя 40В620 ми викат - нямаме отстъпка_в промоция е телевизора.
Телевизорите които не са на промоция им са увеличени цените поне със 12%, за да може УЖ да ти дадат някаква отстъпка.
Селски балъци търсят. лошото е че не мога от другаде да си взема тоя Самсунг на добра цена....
Изцяло те подкрепям отностно този въпрос в тм с 12 %-вата отстъпка която рекламират.
Значи отиваме ние за един приятел да му вземем един тв 32",като той преди това си е набелязал модела и мисля че беше 32"В530 и са му казали че ако донесе някакъв стар тв ще може да се възползва от тази отстъпка от 12%.И ние отиваме със стар тв и в един момент се оказва че този модел е бил уж на промоция на който вече е била свалена цената и няма как още да се свали с тези 12%.Един вид тези 12% не вайали за продукти които вече са на промоция..
Ами както казвате и вие то тогава каква е тази промоция предварително да вдигнат цените и после да ти тръби по телевизии и брошури че има отстъпки от 12%...И по този начин тарсим големите балъци хайде на захранката.....Нямам думи и като ги пиша тези редици много се ядосвам..Няма контрол,няма права на потребителите,няма държава.
И затова сме обречени до край да ни мачкат абсолутно по всяко отношение в тази държава....
Всъщност е много логично да е така, но просто трябва да е упоменато някъде, че не важи за модели в промоция.
Дори и с картите за отстъпка 5%, които раздават не важат за артикули в промоция. Тогава май дават 2 или 3 % само.
Някой може ли да помогне и аз си купих LG 32LH5000 и сам с булсатком това за Финландия отнася ли са и за булсатком
Цитат:
Първоначално публикувано от neidar
Някой може ли да помогне и аз си купих LG 32LH5000 и сам с булсатком това за Финландия отнася ли са и за булсатком
Ти нямаш изобщо нужния тунер за Булсатком. Имаш само DVB-C/DVB-T, които са за цифрова КАБЕЛНА и ЕФИРНА. За Булсат ти трябва DVB-S.
До lazarus18 нали рекламират че бучсатком е цифрова тв
Цитат:
До lazarus18 нали рекламират че бучсатком е цифрова тв
Да, но има различни стандарти за цифрова ТВ. Все пак едно е да се разпространява по кабел или от спътник.
А бе човек обясни го по попрост начин имам си сателитна чиния на към булсат това не е кабелна
До lazarus18 това не е ле различно от кабелната и сателитен приемник
Цитат:
А бе човек обясни го по попрост начин имам си сателитна чиния на към булсат това не е кабелна
Lazarus18 ти казва, че в LH5000 имаш вградени тунери за цифрова телевизия, които са за кабелна и ефирна такава. Телевизорът няма тунер за сателитна цифрова, която е друг, трети стандарт.
Щом си на Булсат имаш няколко възможности: ако си със стар приемник - аналогова Делта - да свържеш към телевизора със скарт или по-добре с компонентен кабел.
Ако си вземеш новият им HD приемник ще го свържеш чрез HDMI. По този начин сигналът ще остане цифров през целия път до ТВ-то.
При стария приемник чрез Скарт или компонентен сигналът на практика се конвертира в аналогов.