Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
На мен ми трябва един 40"-42" телевизор 1200-2200лв. Към телевизора ще има постоянно закачен компютър така че екстри от рода на DLNA или медиа плеъри много слабо ме вълнуват.
Искам да има хубава картина, да не замазва, малкък инпут лаг. От най-често споменаваните във форума сякаш най-много ми допада Thoshiba 42ZV но на сайта им пише 8ms g2g!? това не е ли доста?
Във варна го няма :/ за това обмислям и Thosiba 42XV. Има ли някаква значима разлика която да оправдава тези 400лв в повече? Това което виждам е тези 200hz за които не мога да преценя дали има полза.
Единствено при тази thoshiba видях да има picture mode DOT-by-DOT. Което е просто перфектно - получаваш 720x576 сигнал и виждаш 720x576. Има ли други телевизори с такава възможност?.
Има ли монитори с големи точки като на телвизори? Мога просто да сложа един такъв към компютъра и да ползвам тунера на компютъра.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
То при Сони плеъра е почти неизползваем и кирилизацията му е последния проблем. Отиди да ги видим наживо и ще видиш разликата между лъскав и матов панел. Не казвам, че лъскавия задължително е по-лошо. Той дава субективно усещане за още по-плътно черно и контраст, но трябва да се съобразяваш с него да не ти отразява като огледало.
За това ли на сонито цветовете ми изглеждат, както казвате тук, измити?
mln, 8 мс не са толкова много за телевизор. Ако искаш бързодействие си взимай монитор. Дори и тези, които се водят 2-3 мс не а видимо по-бързи. Все пак си ги виж наживо. На мен всички ми мажат.
За инпут лага принципно всеки модел с GAME MODE ще ти свърши работа. Стига да не е LED модел.
Това Dot-by_Dot май не е това, което си мислиш.
Цитат:
Първоначално публикувано от oraclebobo
За това ли на сонито цветовете ми изглеждат, както казвате тук, измити?
Не бих казал, че са измити или че има какъвто и да е проблем с цветове.
Цитат:
Първоначално публикувано от mln
На мен ми трябва един 40"-42" телевизор 1200-2200лв. Към телевизора ще има постоянно закачен компютър така че екстри от рода на DLNA или медиа плеъри много слабо ме вълнуват.
Искам да има хубава картина, да не замазва, малкък инпут лаг. От най-често споменаваните във форума сякаш най-много ми допада Thoshiba 42ZV но на сайта им пише 8ms g2g!? това не е ли доста?
Във варна го няма :/ за това обмислям и Thosiba 42XV. Има ли някаква значима разлика която да оправдава тези 400лв в повече? Това което виждам е тези 200hz за които не мога да преценя дали има полза.
Единствено при тази thoshiba видях да има picture mode DOT-by-DOT. Което е просто перфектно - получаваш 720x576 сигнал и виждаш 720x576. Има ли други телевизори с такава възможност?.
Има ли монитори с големи точки като на телвизори? Мога просто да сложа един такъв към компютъра и да ползвам тунера на компютъра.
Матрицата в Toshiba 42XV/ZV 635 е същата S-IPS,която слагат и в модели ,на които пише 2-3мс. при Филипс примерно. Това си е рекламен трик. През VGA входа повтаря резолюцията от РС-то ,но не изпълва целият екран. За пълен екран само през HDMI ,като втори/първи монитор.Разликата за тези 400лв. са тези 200хц. и 100 000:1 контраст ,но е с гланцов панел , картината е по-"дълбока" ,разбира се, ако не ти пречат отраженията .
SAMSUNG 50B650 или Panasonic 50G10? Кой от двата е за предпочитане и защо? Струват ли си 400-те лева в повече за Панасоника? Моля някой запознат да отговори на тоя фундаментален въпрос... :)
Цитат:
Първоначално публикувано от catana
SAMSUNG 50B650 или Panasonic 50G10? Кой от двата е за предпочитане и защо? Струват ли си 400-те лева в повече за Панасоника? Моля някой запознат да отговори на тоя фундаментален въпрос... :)
Ако още важи офертата за 5 години гаранция на Панасоник си заслужава само заради това. Иначе са доста изравнени като представяне.
От 52'' нагоре , плазма или лсд ? Може би плазма но коя . Какво бихте препоръчали до 5000 лв макс?
Цитат:
Първоначално публикувано от maestrovn
От 52'' нагоре , плазма или лсд ? Може би плазма но коя . Какво бихте препоръчали до 5000 лв макс?
Спокойно може да се каче, че всичко около 5000 лева е добро.
Аз лично бих се ориентирал към някое от тези:
http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=10558
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09054483
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09053171
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09052726
И аз да си изложа моите колебания около избора на LCD ТВ.
Ограничен съм от към размера до 32" (толкова ще събере секцията :()
Желая да има DVB-C и FULL HD, медийните възможнисти хич не ме интересуват понеже си имам NMT Player.
Общо взето съм се ориентирал към
1. Sony 32V5500 към 1300лв
2. Samsung 32B550 към 1200лв
3. PANASONIC TX-L32S10E към 1200лв
ако се напъна може да взема и 32W5500/32B650/TX-L32G10E за около 1450.. но незнам дали си заслужават.
LG, Philips и Sharp по разни съображения съм ги изключил
Общо взето освен техническите изсиквания, искам телевизора да е надежден и приятен за експлоатация, както и SD телевизия да е с хубаво качество.
Според мене Sony и евентуално Panasonic отговарят на това... а Samsung са ми малко анти-марка.
Та ако може да налеете някой плюс или минус към някои от тези модели.
А и още нещо.. някой ползвал ли е онлайн пазаруването от TM ? Особенно за телевизори?
Че 50-80лв са си пари все пак
DIL, според мен се напъни за по-горните варианти от Сони, Самсунг и Панасоник.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Сигурно са добри тия модели , но аз имах впредвид над 52'' , нещо около 58'' , 60'' , 63''.
Цитат:
Първоначално публикувано от maestrovn
Сигурно са добри тия модели , но аз имах впредвид над 52'' , нещо около 58'' , 60'' , 63''.
За съжаление в тези размери няма почти нищо на нашия пазар.
Виж все пак тази 55-ца на Самсунг.
Сега са пуснали една 63 инча плазма на Самсунг, но ти е над бюджета:
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09052905
може ли да ми препоръчате телевизор за стена около 2-2500 лв?
какво мислите за LED телевизорите на самсунг с дебелина под 3 см (за мен това е идеално) ?
какво мислите за http://cgi.ebay.co.uk/SAMSUNG-UE46B6...item3efa597c3f този модел например?
Привет, някой да изкаже мнение за Sony Bravia KDL-32V5500 ? (нямам място за повече)
Цитат:
Първоначално публикувано от ccc
Ако гледаш цената от там е добре, но тук е 3600 лева. Като цяло тия "LED" телевизори са много шум за нищо. Освен по дебелината B6000 почти не се различава от B650.