Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Todor123, electron.bg са коректен търговец и няма да имаш проблем с тях. Лошото е, че нямат кой знае какво изложено при тях.
Не разбрах как размерите на стаята изключиха плазмата, но както и да е.
За тези пари Toshiba 42XV635 е добър избор. Сони нямат нищо интересно в тоя бюджет.
venci, просто помисли каква техника ще включваш и си пусни кабели за нея.
Другия вариант е да оставиш отвор в гипсокартона зад телевизора, за да имаш възможност да си прекарваш кабели в последствие.
venci, имай предвид и охлаждането на техниката (телевизора). Не знам каква ти е точно идеята за вграждане, но трябва да има циркулация на въздуха зад телевизора, така че да го охлажда. Относно прекарването на кабелите - препоръчвам да монтираш в стената (предварително) кабелни канали (предполагам това майстора трябва да го направи). Прокарването на кабел в послвдствие зад гипскартон особено по диагонал може да се превърне в непосилна задача, ако няма кабелен канал. Последният може да е и тип "гофриран" ,ама гледай да е колкото се може по-дебел.
PHILIPS 42PFL8404H
SAMSUNG LE-40B650
LG 42SL8500
Кой от трите ще ми препоръчате, кажете ми и плюсовете и минусите ?
Значи в понеделник ходих в магазин Зора да си взема лсд. Гледах samsung b650 i philips 8404. Тъй като ще го ползвам за монитор занесох един диск с филми дивх и mkv. Пуснаха ми го nа едно двд и консултанта каза, че според него филипса е по добрия избор защото 100 херца били в хоризонтална и вертикална посока а на самсунга само във хоризонтална или нещо от тоя сорт и наистина картината при филипса бе пъти по добра даже перфектна на дивх филмите само имаше едно замазване което ми казаха,че ще изчезне когато го свържа към комп. с цифров кабел DVI - HDMI Kартината на samsunga беше много зле а и не тръгнаха mkv филмите на двд-то за да видя как е при по високата резолюция. Освен това реалното време за реакция на филипса е 6мили секунди и става 3 благодарение на 100 те херца, а на самсунга е 4. Та реших да си замъкна настолния компютър до Зората и да си пусна вскакви филми за да съм сигурен какво взимам. Знам че на самсунга контраста му е по-добър, но аз съм малко далтонист и няма да усетя разликата :-memnon Вече забравих какъв ми беше въпроса, но ако някой има мнение моля да сподели ще ми е от полза. В петък ще мъкна компа. Благодаря!
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
yoyo1 Разстоянието ти е поне за 40"-42" ,така че Панасоника отпада,за какви субтитри говориш, Отражението изключва и Самсунга има "лачен" панел Между Сони и Шарп ,като че ли нещата са в полза на първия ,но 2" повече на Шарпа и гаранцията също са фактор, тук трябва директно сравнение. Ето още нещо ,което си заслужава парите :
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09057078
Субтитрите от сателита / чувал съм че някои приемници които не са от оператора имат проблеми/. Тая TOSHIBA и друг път са ми я предлагали като модел, но живея в чужбина и не всичко което го има в Бг. го има и тук, но тези дни доста ще по обиколя.
И какво последно мвжду Сони и Шарп ли да правя битка.
Цитат:
Първоначално публикувано от yoyo1
Субтитрите от сателита / чувал съм че някои приемници които не са от оператора имат проблеми/. Тая TOSHIBA и друг път са ми я предлагали като модел, но живея в чужбина и не всичко което го има в Бг. го има и тук, но тези дни доста ще по обиколя.
И какво последно мвжду Сони и Шарп ли да правя битка.
Вземи един ДВД диск с филм и ги помоли да ти го пуснат , като гледай да са на еднакъв режим и реши по картината ,ето тук едно сравнение ,разгледай различните позиции на теста: http://www.digitalversus.com/duels.p...&p2=4908&ph=16 Ако се спреш на Сони помисли за вариант 46".
Цитат:
Първоначално публикувано от miromiv
Значи в понеделник ходих в магазин Зора да си взема лсд. Гледах samsung b650 i philips 8404. Тъй като ще го ползвам за монитор занесох един диск с филми дивх и mkv. Пуснаха ми го nа едно двд и консултанта каза, че според него филипса е по добрия избор защото 100 херца били в хоризонтална и вертикална посока а на самсунга само във хоризонтална или нещо от тоя сорт и наистина картината при филипса бе пъти по добра даже перфектна на дивх филмите само имаше едно замазване което ми казаха,че ще изчезне когато го свържа към комп.
E това за 100Hz не може да бъде....Нямам думи за обясненията на продавач консултанта. 100Hz покриват целият видеопанел-няма как да бъдат хоризонтални или вертикални.
Най после технополис направиха и те сайт както си му е реда:ole http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-9_1_69_89_71_6_9_81_90_79_3&uiarea=3&carea=DEBA586A452367F1A90A002481B479E9&cpgnum=2)/.do?rf=y
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Todor123, electron.bg са коректен търговец и няма да имаш проблем с тях. Лошото е, че нямат кой знае какво изложено при тях.
Не разбрах как размерите на стаята изключиха плазмата, но както и да е.
За тези пари Toshiba 42XV635 е добър избор. Сони нямат нищо интересно в тоя бюджет.
Малка стая, в която ще гледам ТВ от леглото или дивана, разстоянието е малко, това изключва Плазмата като вариант.
Какво ще кажеш за този модел - http://www.shopmania.bg/shopping~onl...879.html#chart
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
E това за 100Hz не може да бъде....Нямам думи за обясненията на продавач консултанта. 100Hz покриват целият видеопанел-няма как да бъдат хоризонтални или вертикални.
Не се обзалагам, че беше за 100 те херца, но каза че при филипса е по хоризонтала и вертикала а при самсунга е само хоризонтално (херци честоти пиксели или нещо такова, не помня) Имам следния въпрос, ако тв няма 100херца при бързи движение и филми с висока резолюция ще насича винаги, защото на доста стари тв-та при обикновена кабелна не съм видял насичане, но при сигнал с висока резолюция например в магазина на техномаркет всички без 100 насичаха много гадно?
Цитат:
Първоначално публикувано от darzalas
Забележете цената-549.00 лв
Какво по-точно да гледаме? :help
Цитат:
Първоначално публикувано от prince
Какво по-точно да гледаме? :help
Открий разликата: В Техномаркет 3999лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от Todor123
Е колко е точно разстоянието?
Здравейте, след много размисли се спрях на 42"-та G10 плазма на панасоник. Не съм сигурен обаче дали не е много голяма за моята стая. Разположението е такова че ще я гледаме от разстояние 2,50 - 2,60 м. Не знам дали нормалната телевизия няма да се вижда гадно от такова разстояние. Дали растоянието не е малко за 42"?
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Открий разликата: В Техномаркет 3999лв.
Де да можеше да се възползвамееее!!! :yahoo: