Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от IvayloSC
Напротив, все още не съм решил. Просто чакам да видя какви пари ще дадат сега по празниците и дали може да ги докарам по някакъв начин до 3000 лв. Ако стане ще избирам между 50 " плазма на Панасоник от G10 (V10) сериите (има ли видима разлика между G и V и дали си заслужава да се дадът 400 лв повече) и някоя 46 " LCD на Самсунг, може би 46B651. По всякаkви класации и ревюта оценяват много високо посочените плазми на Панасоник, но искам да се уверя и наживо,особено както беше споменато в темата за Панасоник, да не се окаже, че ледът при хокея е сив. :-memnon Като трети вариант си слагам Сони 46W5500. Но се надявам да съм доволен от Панасоника и без това за 4 м, 50'' идват по добре. :)
И със двете технологии може да виждаш леда каквто е в действителност. Той обаче не е чисто бял. Той си има цвят и по него има детайли, които няма да видиш при настройките, които толкова се харесват на някои хора, държащи на искрящо бяло и тн.
Ти сам си го видял - при едни и същи пари и аналогично качество на образа получаваш или 46 инча LCD или 50 инча плазма.
Здравйте на всички! Някой има ли представа или познания за тази марка LCD и PLASMA TV http://www.aoc-europe.com/en/televisions/index.php http://www.aoc.com/
Цитат на: Braykov в Вчера в 14:56
аз съм се ориентирал към LG 42SL8500, как да го провера колко е работил като ми го доставят пред апартамента?
Забелязал ли си , че на този модел пред панела има огледално "стъкло" , иначе всичко друго му е наред.
Ако няма да бъде срещу светлината нали няма да има проблем? Иначе вчера го видях на живо за първи път и ми хареса, но аз не съм много голям специалист, особено като го сравнявам с щайгата която имам :) Да ви питам последно за 2000лв. ако ми препоръчате нещо по добро от LG 42SL8500, защото мисля в понеделник да го взимам?
Цитат:
Първоначално публикувано от Braykov
Цитат на: Braykov в Вчера в 14:56
аз съм се ориентирал към LG 42SL8500, как да го провера колко е работил като ми го доставят пред апартамента?
Може да провериш ,като влезеш в сервизното меню ,но за да влезеш се налага да даунгрейдваш фърмуера на телевизора или да разполагаш със сервизно дистанционно.
Здравейте , колебая се между Philips 42PFL8404H и Sony KDL40w5500 , Philips-a има Ambilight , Nettv но по-малък контраст от Sony , кое да избера ?
Цитат:
Първоначално публикувано от longbow
Здравейте , колебая се между Philips 42PFL8404H и Sony KDL40w5500 , Philips-a има Ambilight , Nettv но по-малък контраст от Sony , кое да избера ?
Но Филипса е 42 а Сонито 40. Амбилайта не е за пренебрегване.Като ползвател и на двете марки/но не същите модели/ ти препоръчвам PHILIPS-а.
Braykov ,LG SL8000/8500/9000 имат възможно най-отражателният панел , това е направено нарочно с цел дизайн ,те така и го рекламират "без рамка".Изглежда страхотно ,признавам. Тази марка има слабост към тези "огледала", имат и такива телефони. При наличие на прозорци и лампи срещу екрана няма как да не се виждат отражения . Имай пред вид ,че площа е в пъти по -голяма от старият ти ТВ. В магазина може и да не ти се вижда толкова зле ,но там те са на режим "динамик" ,на който в къщи не се гледа. Пак казвам моделът е много добър просто обърни внимание на този ефект за да не те дразни после .Успех.
явно въпросът ми е тъп, че никой не иска да отговори...
Цитат:
Първоначално публикувано от customer
Здравейте,
Дойде време да сменя стария Самсунг с нещо по-модерно.
Имам два въпроса:
1. Мисля да закача телевизора на стена и ще гледам от мах разстояние 4.4 м., дали 42 инча ще са достатъчни?
2. За сега фаворит ми е PANASONIC TX-P42U10E, но мога да взема за същата цена (1200 лв.) Сони 40V5500, кое от двете е по-добро? Мисля да гледам цифрова телевизия, филми и от рядко по някоя игра.
По принцип съм готов да дам до 1500 лв., дали не мога да намеря нещо по-добро?
Благодаря предварително!!!
Мога само да ти кажа, че за това разстояние 42" са недостатъчни - поне 46, ако не 50", но - въпрос на възможности. Ето ти калкулатор: http://psabev.info/TVCalculator/
Има ли голяма(очевидна) разлика между PANASONIC TX-P42U10E и PANASONIC TX-P42С10E ще гледам цифрова телевизия , а разликата е 200лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от totomoto
Има ли голяма(очевидна) разлика между PANASONIC TX-P42U10E и PANASONIC TX-P42С10E ще гледам цифрова телевизия , а разликата е 200лв.
Ами има. P42U10E най-малкото е Full HD, и има и DVB-C тунер. Струва си.
Цитат:
Здравейте,
Дойде време да сменя стария Самсунг с нещо по-модерно.
Имам два въпроса:
1. Мисля да закача телевизора на стена и ще гледам от мах разстояние 4.4 м., дали 42 инча ще са достатъчни?
2. За сега фаворит ми е PANASONIC TX-P42U10E, но мога да взема за същата цена (1200 лв.) Сони 40V5500, кое от двете е по-добро? Мисля да гледам цифрова телевизия, филми и от рядко по някоя игра.
По принцип съм готов да дам до 1500 лв., дали не мога да намеря нещо по-добро?
Благодаря предварително!!!
За това разтояние 42" определено ще е малко. Само след няколко дни се свиква с размера.
За този бюджет обаче по-голям размер трудно ще намериш. Освен нещо като този SAMSUNG PS-50B430
(в МЕТРО е 1438 лв)
Цитат:
явно въпросът ми е тъп, че никой не иска да отговори...
Ами изборът ти се свежда между плазма и LCD. Няма как с няколко реда да се отговори на най- екзистенциалнят въпрос. Прочети в темата : FAQ: HDTV, ръководство за избор, LCD матрици за плюсовете и минусите на двете технологии. Ако все пак си на ясно ,бих казал плазмата-Панасоника поне е 100хц. За тези 1500 лв. ето и едно LCD http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09057078 по-добър избор ,а и 2" в повече . При теб инчовете са важни ,защото действително си за 50".
ПОМОЩ!
Почти се отказах от 42'' (за тези инчове изборът ми е Панасоник плазмен P42U10E - 1200лв.)
Аз ще гледам ТВ-то от 5-6 метра!!! И само прав да стана, ще гледам по от близо.....
т.е. отивам на 46 или 50''(до 2000лв. и дефакт)
И преди да ви тормозя с избор на конкретни модели, трябва да изясним един въпрос
Между (46'' или 50") FullHD и 50'' HD(1366.....) ще имали реална разлика след като ще го гледам от 5-6 метра?
Поздрави!
Цитат:
Първоначално публикувано от bobeto
ПОМОЩ!
Почти се отказах от 42'' (за тези инчове изборът ми е Панасоник плазмен P42U10E - 1200лв.)
Аз ще гледам ТВ-то от 5-6 метра!!! И само прав да стана, ще гледам по от близо.....
т.е. отивам на 46 или 50''(до 2000лв. и дефакт)
И преди да ви тормозя с избор на конкретни модели, трябва да изясним един въпрос
Между (46'' или 50") FullHD и 50'' HD(1366.....) ще имали реална разлика след като ще го гледам от 5-6 метра?
Поздрави!
От това разстояние и при 50" разлика трудно ще видиш ,ето и от двете: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055569 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052731