Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от stennly
От гледна точка на софтуер проблеми нямам - плеяри, кодеци ..... KMplayer наистина предлага доста опции за зумване, макар да не сам го ползвал за ТВ, а само за монитора на компа, че съм със 17 инчов монитор. Така и не намерих смисъл да си купя по голям монитор и то само заради едни филми. От тук ми дойде идеята да си купя телевизор за тази цел. Явно ще трябва да се прави съотвения зуум. Как се виждат филмите от компютъра на плазмата?
Картината е супер!!! Много по-добра от тази която вади 22" ми монитор. Личи си че плазмата е правена за гледане на филми. Имам HDMI изход от комп. за видеото и оптичен за звука. Желателно е и аудиото да го прекараш през някакъв ресиивър, за да е пълна картинката.:)
Здравейте.След извесно размишление се престраших и взех 42LG6100. В момента съм в процес на разучаването му. На ефирна телевизия картината е съвсем прилична(на кабелна не съм пробвал още).Има страшно много настройки! Имам един въпрос: как да променя резолюцията му, като монитор ,без да се промени резолюцията на монитора на PC-то? Връзката е DVI - HDMI. Видео картата на PC-то е: GeForce 7300 GT (256 MB)
Цитат:
Първоначално публикувано от Lorencia22
Здравейте.След извесно размишление се престраших и взех 42LG6100. В момента съм в процес на разучаването му. На ефирна телевизия картината е съвсем прилична(на кабелна не съм пробвал още).Има страшно много настройки! Имам един въпрос: как да променя резолюцията му, като монитор ,без да се промени резолюцията на монитора на PC-то? Връзката е DVI - HDMI. Видео картата на PC-то е: GeForce 7300 GT (256 MB)
Задаваш му DualView от панела на Nvidia и избираш резолюцията и рефреш рейта.
Цитат:
Първоначално публикувано от stennly
От гледна точка на софтуер проблеми нямам - плеяри, кодеци ..... KMplayer наистина предлага доста опции за зумване, макар да не сам го ползвал за ТВ, а само за монитора на компа, че съм със 17 инчов монитор. Така и не намерих смисъл да си купя по голям монитор и то само заради едни филми. От тук ми дойде идеята да си купя телевизор за тази цел. Явно ще трябва да се прави съотвения зуум. Как се виждат филмите от компютъра на плазмата?
Като те слушам, пич, явно скоро ще минеш в отбора на Панасоник. Аз бях със същите въпроси при избора, същите модели само че 46", защото за мен под 42" изобщо няма смисъл да се купува ТВ. Вземи си това, което те е привличало още първия път, знам че ще се колебаеш много, но накрая ще се върнеш на първоначалния избор.
Аз съм с 46PY80, консултирали са ме най-много Lazarus и Alexi. Питай ни...
Що се отнася до КМПлеар - перфектен е, подкарва всичко и особено това, което най-те интересува MKV. Има всякакви настройки за зумване, дори можеш финно да си увеличип или намалиш образа с бутоните + и - на клавиатурата. Отделно от самото ТВ имаш различни аспекти на образа - можеш да го настроиш перфектно. А когато постигнеш 1:1 pixеl-ране ще паднеш от кеф
няма да намериш скоро-все още не е пуснат в продажба /април/
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
няма да намериш скоро-все още не е пуснат в продажба /април/
Да така е но за мен е важно мнението Ви за LCD-то и това ,че матрицата е 8-битова проблем лие?Впрочем всичко ново (март-април)на СОНИ е с /-битови матрици.Моля за коментар :bravo
KDL-40W4500-2008г.-октомври v KDL-40W5500-2009г.април-неразбирам защо нов телевизор,натъпкан с най-новото в технологията за изображения и всевъзможни екстри,прави крачка назад с 8-битовият си панел.Вярно още не сме го виждали какво може в действителност,но април е близо.Другото,което скоро четох е,че с най-новите си LCD-TV-SONY "империята щяла да отвърне на удара"и не само образно казано.
Не мога да имам мнение за нещо което не съм виждал!!!!Това че матрицата е 8-битова/малко градации на цветовете/ е малък проблем -просто казано ще има добре изразен color banding-писал съм за това
Търся мнение за този LCD TV Sony KDL- 32 V 4200
Искам да благодаря на всички които ми помогнаха в избора на ТВ. Вече реших, че ще е PANASONIC TH-42PY80P. Да мине снежната картинка в страната и отивам до София да го взимам.
Цитат:
Първоначално публикувано от lepetrov
KDL-40W4500-2008г.-октомври v KDL-40W5500-2009г.април-неразбирам защо нов телевизор,натъпкан с най-новото в технологията за изображения и всевъзможни екстри,прави крачка назад с 8-битовият си панел.Вярно още не сме го виждали какво може в действителност,но април е близо.Другото,което скоро четох е,че с най-новите си LCD-TV-SONY "империята щяла да отвърне на удара"и не само образно казано.
Отговора според мен е ясен.Новите серии на Sony са с матрица на Sharp.
Колеги, най-после се реших и взимам SAMSUNG LE-40A756 този уикенд. Някой знае ли с какви матрици ги правят и дали панела е 10 или 8 битов?
...А да, и също как да проверя колко часа е работил, за да не ми пробутат някоя мостра. Някъде по форума четох че се натиска последователно и бързо info-menu-mute-power за да се влезе в сервизното меню, но не съм сигурен.
Благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от Violator
Колеги, най-после се реших и взимам SAMSUNG LE-40A756 този уикенд. Някой знае ли с какви матрици ги правят и дали панела е 10 или 8 битов?
...А да, и също как да проверя колко часа е работил, за да не ми пробутат някоя мостра. Някъде по форума четох че се натиска последователно и бързо info-menu-mute-power за да се влезе в сервизното меню, но не съм сигурен.
Благодаря предварително!
Maтрицата е S-PVA 10bit
прочети малко тази тема http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:13959
погледайте малко HD на телефона
http://www.engadgethd.com/2009/02/15...re-720p-video/
за Lazaruss18
http://www.engadgethd.com/2009/02/11...aservue-hdtvs/
http://www.engadgethd.com/tag/VUDU/
Здравейте на всички!
Имам запитване към тези които зная, как може да се направят правилни настроики на SONY40W4000K.
Всичко е 6 на моделчето с изключение на така коментираното тук в темата леко насичане на картината му.
Вярно, че няма 100HZ, но може би има начин да се намали този ефект-дефект от някои опции в менютата?
Ползвам сигнал изцяло само през HDMI входовете (сателит, dune блу-рей мултимедия плеър).
На кое е най-добре 24, 30, 50 или 60HZ да е нагласено?