Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
От известно време се двоумя за закупуването на Самсунг 40А856. Интересувам се какви са плюсовете и минусите на този модел и дали Филипс 42PFL7433D е по-добър от него. От утре самсунга го пускат в техномаркет на 1999 лева и цената страшно много ме изкушава.
Плюсовете на Филипса са по-големия екран /2 инча/, по-ниската цена и матовия панел. Всичко друго е в полза на Самсунга.
Цитат:
Първоначално публикувано от gog.gog
От известно време се двоумя за закупуването на Самсунг 40А856. Интересувам се какви са плюсовете и минусите на този модел и дали Филипс 42PFL7433D е по-добър от него. От утре самсунга го пускат в техномаркет на 1999 лева и цената страшно много ме изкушава.
http://www.samsung.com/uk/consumer/d...XXU&fullspec=F
плюсовете на Самсунга са по-големият контраст и по тънкият дизайн
звукът на филипса е по добър-останалото ти го е казал Lazarus 18
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Плюсовете на Филипса са по-големия екран /2 инча/, по-ниската цена и матовия панел. Всичко друго е в полза на Самсунга.
От утре цената на Самсунг е с близо 300 лева по-ниска от тази на филипс и не знам дали си заслужава.
Цитат:
От утре цената на Самсунг е с близо 300 лева по-ниска от тази на филипс и не знам дали си заслужава.
В момента А856 е 3000 лева. Искаш да кажеш, че от утре ще стане 2000? Това би било уникална цена и ако силно отражателния екран не те притеснява изобщо няма какво да го мислиш.
Цитат:
откъде имаш тази информация?
Вярно че от утре почва новата промоция-но брошурата още я няма на сайта-освен да си видял хартиената в магазина
SAMSUNG LE-40A856 2,999.00 лв-в момента
ако спадне с 300 лева-2,699лв-и пак е с 400лв по-скъп
PHILIPS 42PFL7433D 2,299.00 лв-в момента-лично аз очаквам след месец /края на април/ да спадне на 2000лв
Здравейте! Извинявам се за глупавия въпрос, но сигнала на BULSATCOM SD ли е? Фен съм на SONY, но ме притеснява това, което чета, че на SD сигнал не се справят добре. А аз ще го гледам на BULSATCOM-а. И понеже чаках да излезе на нашия пазар SONY KDL40W5500 да го видя, а сега разбирам, че SAMSUNG LE-40A856 от утре ще бъде на много добра цена, та затова питам. Кой ще ми препоръчате?
Благодаря Ви предварително!
40W4500- 50 000:1,WCG-CCFL,BRAVIA ENGINE 2, Dolby® Digital Plus , HDMI-3входа, x.v.Colour,10-битов панел
40W5500- 100 000:1,CCFL,BRAVIA ENGINE 3, 5.1-канален аудио изход ,HDMI-4входа, 8-битов панел
Сигнала на BULSATCOM е SD- при това с нисък битрейт
Сони наистина се справят посредствно със SD сигнал
ако направим класация за това как се справят отделните марки със SD /според мен/
1.Philips и Sharp
2.LG и Samsung
3.Toshiba и Panasonic
4.Sony
не знам как ще се справят новите модели на Сони
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
откъде имаш тази информация?
Вярно че от утре почва новата промоция-но брошурата още я няма на сайта-освен да си видял хартиената в магазина
SAMSUNG LE-40A856 2,999.00 лв-в момента
ако спадне с 300 лева-2,699лв-и пак е с 400лв по-скъп
PHILIPS 42PFL7433D 2,299.00 лв-в момента-лично аз очаквам след месец /края на април/ да спадне на 2000лв
Цената е от брошурата на хартиен носител. Върви с в-к "Уикенд", с Телеграф и др. Цената е 1999 лева и е на първа страница. Въпросът ми е дали си заслужава този модел на тази цена, защото отзивите, които съм получавал за марката Самсунг са по-скоро отрицателни. Вълнува ме и как се държи телевизора при връзка с лаптоп и т.н.
отрицателните отзиви са предимно за дефектирали бройки-в интерес на истината има доста телевизори Samsung в сервизите и който и сервизен техник да попиташ ще ти каже да не си купуваш от тях
но във форума има доста притежатели на samsung и никой няма сериозни оплаквания-всички от тях са доволни
няма да имаш никакви проблеми при връзката с лаптоп-Samsung са идеални като монитори-а пък и цената е меко казано ниска за такъв телевизор 1999 лева
Kiko_GSD сигнал е всеки с резолюция до 720х576 /576i/. Такъв е и на БулсатКом, АйТиВи, Кейбълтел и ДВД. Съмнявам се, че и при W5500 ще е по-добре. Явно Сони са зарязали този формат и са преминали към HD. Като казваме "зле" то по-скоро е нетолкова добре. Защото нещаа не са толкова страшни.
gog.gog, това е добра новина. Имай предвид, че това е най-високия клас на Самсунг с нормална подсветка, има убиствен дизайн и отлична картина. Няма база за сравнение с Филипса, който е среден клас модел.
То телевизорче е хубаво, ама де да не беше това огледало дето са му сложили на А856 и цялата им команда. Има едно проблемче, че не може да му се изключва динамичния контраст. Ще изчакам още малко да я видим тая матовата серия B700 на жълтурите и новите Сонита и ще се взима по-доброто.
Чудя се и за сега мисля, че само Филипс си струва парата. Видях оня новия им модел и направо съм без думи до момента, но ще чакаме тая пролет кво ще става.
интересувам се дали SAMSUNG LE-32B650 има 100 хц !?! и подобър ли е от philips32 7403
МНОГО БЛАГОДАРЯ!!! Значи е по-добре да взема SAMSUNG LE-40A856? Много ми се иска като гледам мач да не ме дразни замазването на картината.
Цитат:
Първоначално публикувано от Konstantin
интересувам се дали SAMSUNG LE-32B650 има 100 хц !?! и подобър ли е от philips32 7403
SAMSUNG LE-32B650 няма 100hz-поне аз не го намирам
http://www.play.com/Electronics/Elec...archtype=genre
чудно няма го даже на официалната страница
http://www.samsung.com/uk/consumer/s...subtype=tftlcd
https://www.samsung.net/portalWeb/idefault.jsp