Re:Как да монтирам 32" на стена от гипсокартон?
Препоръчителните якостни натоварвания са според материала за който е предназначен дюбела и диаметъра му - иначе няма смисъл от тях. Неслучайно е посочен за гипсокартон. За тухла и бетон са в пъти по-големи.
Ето един дюбел за кухини - http://www.kirov.net/?cid=947&pid=3329, той е с малък диаметър, и при него е дадено 15-20 кг.
Не съм сигурен на VESA стойката, която е 20х20 см към LCD-то на колко са отворите към стената, но са поне 30х30 см. Със захванати през 30 см дюбели няма как да откъртиш парче с 20 кг дърпане.
(За SU-WL500 например са 40.6cm x 32cm)
За да си сигурен че няма да падне :) първо закачи на стойката два дъмпела и ако не паднат за седмица слагай LCD-то :)
Значи според мен тия акостни натоварвания са при натиск точно 90 градуса, сиреч идеално вертикален, докато телевизора малко или много ще опъва дюбела навън и отделно виси надолу, така издръжливостта се изменя според мен до направо изсулване :)
Но вторите дюбели биват
Аз имах предвид, че гипсокартона ще дрънчи на кухо, не че ще измъкнат басите дюбелите :Drinks:
Подобен проблем имах и преди малко повече от година трябваше 2 50" плазми да се закачат за гипсокартон. Решението което и до сега работи е точно тези охлюви, даже и стойка я до пробихме малко и с по 12 охлюва на тв стана без проблеми. А и по 4 винта се завиха в профилите за картона
Получи се - уцелих лайсните и с самонарязващи се видии... работата стана :)
Един съвет и от мен :) Може да ползвате метален лист, който да захванете за металната, дарвената основа или направо за гибсокартона. Така няма да се притеснявате каде точно е фрайма и т.н.
Цитат:
Първоначално публикувано от jovanoty
Един съвет и от мен :) Може да ползвате метален лист, който да захванете за металната, дарвената основа или направо за гибсокартона. Така няма да се притеснявате каде точно е фрайма и т.н.
добре листа да се хване за профилите отзад и отгоре да се монтира гипскартона-като се обозначи мястото на листа