Уточнявам, стеничката е преградна, 10 см дебела, вътре пълна с вата само.
Уточнявам, стеничката е преградна, 10 см дебела, вътре пълна с вата само.
Малко трудно ще стане - трябва или да подсилиш гипскартона с още един слой-или да хванеш болтовете от поставката за профилите - зад гипскартона
друг вариант е да пробиеш през гипскартона,ватата и бетона-и да сложиш някакви дълги винтове влизащи в дюбелите
Друг вариант ти е да си купиш стойка която се закрепва за тавана и виси само едно рамо надолу което завършва с ВЕСА стандарт и може да задаваш всякакъв ъгъл на тв-то.Barkan имаха такъв модел.Огледай се  и за други марки.В интерес на истината мисля че е по сигурно и даже изглежда красиво. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027332
ето за това става въпрос.
Не знам с тва лепило от рекламата дали няма стане за баскетболния кош, иначе мерси за идейката за висяща стойка, не бях виждал
Не са малко пари кат не е за мене ТВ-то, а за тъщата, но е решение![]()
Бетон няма, два листа картон и по средата ватаПървоначално публикувано от hristoslav2
Ако имаше бетон, глей ко го прая![]()
Има специални стойки и съвсем специални дюбели за гипс-картон. Просто отиваш в Техномаркет и си взимаш стойка, а за дюбелите по-добре викни специалист, има някой тънкости.
Значи няма възможност за специалист на село, дайте да обсъдим тези тънкости, пък ще се мъча и мисля, че ще се справя.
Все-пак този дюбел не ми е ясно кво ще държи и как няма тежестта да отпори картона, в Практикер днес седя и ма гледа умно едно момче...
Дюбела е специален, дебел е поне 1 сантим да не е и повече, сега конкретно не си спомням, има специална едра резба и начин на поставяне, който с радост ще ти обяснят в Практикер или коя да е фирма занимаваща се с гипс-картон.
Абе тая стена нестава за носене на каквото и да е. Ако има възможностда се хване телевизора за металните профили на гипсокартона ще е добре, но вероятно не е предвидена такава възможност. Аз не случайно необичам гиспокартон. Дори да има бетонна стема пак става по-струдно. Ако гипсокартона е няколко слоя може и да стане със специалните дюбели иначе забрави.
А да залепим стойката за стената какво мислиш?
Вярно, че реша ли да я махам, пада и цялата стена с нея, таман ще наредим тухлички някой ден![]()
Захващаш стойката за телевизора за гредите на гипс-картона и си готов.
А, защо не го сложиш на някоя от луксозните масички, които продават по магазините?
Около 20килограма залепени на стената,или едни хиляда лева както и да го погледнеш -ако паднат долу какво става?Аз мисля че много ще те е яд ,че не си се спрял на някоя по добра идея.
Дюбелите за гипсокартон с формата на конус и резба издържат 8 кг на дюбел (0.8кN) , така че 18-24 кг се разпределят без проблеми на 4 дюбела. Все пак за LCD или плазма става въпрос ?
http://www.kirov.net/?cid=282&pid=3327
Проблем е единствено монтирането на озвучителни тела по този начин, поради непредвидимите акустични ефекти на гипсокартона.
Грешка0.8 кN = 80 кг, не 8. Още по-добре
Ами, на, и аз така си мислех, лепилце с дюбелчета, па да видим кво ше стане
На масичка не става, че има легло наблизо и няма разминаване
Ще дам резултат накрая, мерси на всички
Едно излишно LCD имам, хакам го при дъртата и като се налага да ходя има де да се опна да гледам мачове![]()
На тия дюбели им казват "охлюви". Проблема не е в това. колко кг издържат, а че отворите на крепежната планка на стойката са твърде близо. Усилието, което е насочено надолу има опасност да откърти цяло парче от гипсокартона. Скоро ми се наложи да правя точно такъв монтаж, но с тухла зад 5см фибран и гипсокартон. Заложих на 10см. дълги дюбели и яки и дълги болтове. Все пак хвана и малко в тухлата...Първоначално публикувано от dva