4 Прикачен файл(ове)
Ikea DIODER Lighting strip and Members Gallery
От няколко дни съм с Lighting strip от IKEA... и тъй като се спуках да ровя из форуми реших да пусна темата. Тези LED диодери са един вид custom made ambilight като на Philips, но тук цвета не се влияе от картината на ТВто. Комплекта включва 4 "пръчки" с дължина по 25см, които можете да видите тук: http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/30119408
В сайта на Икеа ги предлагат в две разновидности: white и multicolor..., но всъщност има и blue. Бялото при white е "по-студено", отколкото при multicolor. Цветовете на multicolor са: бял, червен, тъмно зелен, тъмно син, magenta, светло син (горе-долу) и светло зелен. Има три режима на работа: един цвят, смяна на цветовете последователно като всеки се задържа около секунда и такъв, при който цветовете се сменят преливайки се.
В комплекта има всичко необходимо да се инсталират, което всъщност е изключително лесно и за около 10мин сте готови. "Пръчките" могат да се свързват една с друга, като става една "пръчка", или последователно, като се използва едно кабелче с две букси дълго около 6-7см., което се използва главно за ъгли. Има лепенки, които са двойно залепящи се и аз съм ги използвал тях за ТВто. Иначе има и нещо като скобички и видии за други повърхности. Кабелите за достатъчно дълги (видях снимки на които са сложени две "пръчки" на ТВто и по една на колоните отстрани). Аз съм с 50', който не ми е стената и един комплект ми стигна. Иначе за 50' се препоръчва два комплекта, с което аз не съм съгласен много, защото в тъмна стая яркоста им е такава, че НЕ отклоняват вниманието от ТВто. Ако стаята ви е по-светла е задължително.
4 Прикачен файл(ове)
Re:Ikea DIODER Lighting strip and Members Gallery
ако имате въпроси питайте.... и който желае може да сложи снимки на своя Home Theater!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от LeBron
ако имате въпроси питайте.... и който желае може да сложи снимки на своя Home Theater!!!
Как точно се сдоби с тази системка ?
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Как точно се сдоби с тази системка ?
И мен точно това ме интерасува.Как може да се сдобием с такова нещо.Тука в БГ можели да ги намерим и от каде.....?
Определено ме заинтригува, много добре се е получило, поздравления! Доколкото разбирам, за всяка снимка, която си постнал, ръчно си избирал подходящия цвят, за да се "слее" с този на екрана, така ли е?
Присъединявам се към въпроса може ли да се поръча в БГ или най-близкото място е IKEA в Солун?
В БГ няма...мойте са от Англия...лично са ми ги носили...незнам дали има поръчка за България... и да ..ръчно съм сменял цвета.
може да разгледате и това... http://www.avforums.com/forums/home-...n-colours.html това също е доста добър вариант и аз смятам да го комбинирам с Икеата.. има такива ленти в БГ http://www.led.omega-light.com/RGB/rgb.htm
Докъде я докара с проекта, има ли upgrade-и? :) Тази лента, която продават в БГ, дали върви с някакъв контролер и дистанционно към нея, което да позволява смяна на цветовете или е само лентата?
разгледай това... http://www.led.omega-light.com/Power/power.htm пък при мен update още няма и май няма да е скоро ... все още нямам попкорн и ми е приоритет
Добре де, ако чак толкова ви е важно да си осветите стената зад телевизора (изключвам момента с модата създадена от филипс) вместо да ходите до Гърция / Икея направете си ги сами ... във всеки по-голям магазин за осв. тела мисля продават диодни ленти - едноцветни и RGB и съответни управления за RGB лентите.
Не всички можем, обаче. На мен лично термини като напрежение, съпротивление, ампери и т.н. не ми говорят много, а с поялника сме се разбрали, че не сме един за друг. Затова търся готови решения и мисля, че темата е полезна за доста хора като мен.
Напълно съм съгласен... не всеки разбира.. и не на всеки му трябва да разбира... според мен е най-добре готовото решение на Икеа ( предимства са главно бързото и лесно исталиране и това, че диодите не награвят въобще). Малко по-нагоре има линкове към omega lights и avforums, който иска да си направи може там да погледне как са го направили хората.