От няколко дни съм с Lighting strip от IKEA... и тъй като се спуках да ровя из форуми реших да пусна темата. Тези LED диодери са един вид custom made ambilight като на Philips, но тук цвета не се влияе от картината на ТВто. Комплекта включва 4 "пръчки" с дължина по 25см, които можете да видите тук: http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/30119408
В сайта на Икеа ги предлагат в две разновидности: white и multicolor..., но всъщност има и blue. Бялото при white е "по-студено", отколкото при multicolor. Цветовете на multicolor са: бял, червен, тъмно зелен, тъмно син, magenta, светло син (горе-долу) и светло зелен. Има три режима на работа: един цвят, смяна на цветовете последователно като всеки се задържа около секунда и такъв, при който цветовете се сменят преливайки се.
В комплекта има всичко необходимо да се инсталират, което всъщност е изключително лесно и за около 10мин сте готови. "Пръчките" могат да се свързват една с друга, като става една "пръчка", или последователно, като се използва едно кабелче с две букси дълго около 6-7см., което се използва главно за ъгли. Има лепенки, които са двойно залепящи се и аз съм ги използвал тях за ТВто. Иначе има и нещо като скобички и видии за други повърхности. Кабелите за достатъчно дълги (видях снимки на които са сложени две "пръчки" на ТВто и по една на колоните отстрани). Аз съм с 50', който не ми е стената и един комплект ми стигна. Иначе за 50' се препоръчва два комплекта, с което аз не съм съгласен много, защото в тъмна стая яркоста им е такава, че НЕ отклоняват вниманието от ТВто. Ако стаята ви е по-светла е задължително.