Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Вярно е, че развитието при конкуренцията е стремглаво и наваксаха буквално за 3-4 години. При LCD обаче има конструктивен проблем с достигането на плътно черно. ....
...
Всички сериозни киномани обаче предпочитат да гледат на тъмно където плазмата има предимство. Затова в тези среди те са по-популярни.
По принцип си абсолютно прав за всичко, което си написал, lazarus18 :) :Drinks: С един единствен коментар : ЗАСЕГА.
Доволен съм, че се повдигна отново този въпрос, за да може (отново) да се чуят мненията и да се изкоментират фактите около текущото състояние на плоскопанелните дисплеи, за информация на настоящите потребители на форума.
Доколкото наблюдавам, периодичното опресняване (припомняне с допълване) на базата знания около плоскопанелните дисплеи (за всички) си е необходима постоянна задача във времето.
:) :Drinks:
Здравейте!
Моля ви за малко помощ, голямо мислене му мислим... :help
Сони 40EX500
Lg 42LD750
Philips 42PF7404
:Drinks:
Айде и аз да питам,че един приятел,в който гледаме мачове ще взима нов ТВ и оня ден ме пита за модел.Понеже е дооооста светло в хола му,а съботно-неделните мачове особено от Албиона почват от раничко решихме да е LCD,като съм го насочил към следните модели:
- Самсунг 40С650 - 1499лв (който обаче мисля че е гланцов екран,което поне за мен през деня на светло е минус)
- Панасоник L42S10E - 1250лв
- Сони 40EX400AEP - 1600лв (мисля че е с матово покритие)
- TOSHIBA 40XV733G - 1349лв
- Филипс 40PFL5605H - 1615лв (с отстъпката за онлайн пазаруване) това е по-скоро последен вариант като модел
Сега аз лично много силно клоня към Самсунга,но единственозаради това че е два инча по-малък от Панасоника,което заедно с гланцовия панел ни отказва...Тошибата поне надуми по това,което съм прочел е перфектна за SD телевизия,а и цената и е добра...уфффф .....абе с две думи искам да ми препоръчате Сонито и да ме успокоите,че тия два инча по-малко то панасоника не са проблем.
ПП
...размера е това 40-42 ,за други няма смисъл да говориме,като кабелната засега е Булсатком,но може и да минава на Мегалан.Това е май в общи линии.
German, достатъчно е да го сложиш на режим Кино и да избягваш да гледаш дълго време в режим 4:3, филми с черни ленти или статични образи. Не е нужно да слагаш някакви занижени стойности на картината.
Здравейте, след дълго четене от около 3 седмици на този форум , както повечето колеги и аз тотално се дезориентирах какво да избера, та ви моля за малко помощ.Решил съм да си взема ТВ, май клоня към ЛСД, ще се гледа от около 2-2.5 метра, с прилични щори, засега на Булсат....От четенето последните седмици поне едно съм разбрал - размера е от значение - отивам на 40-42''.Но, проблемът е че финансите не са безкрайни и трябва да се огранича до около 1200лв.Четох че за гледане на спортни предвания е желателно да има 100Hz тв-то, а май за тези пари едва ли ще намеря нещо( пък ми се иска и да е от тази година) При положение , че не съм чак толкова голям експерт дали ще усетя липсата на 100Hz в телевизора ( или иначе казано заслужава ли си да прежаля още 150 лв и да взема Toshiba 40XV733G? ) Другите екстри не ме интересуват кай знай колко много( мисля след време да си ъпгрейдна малко компа и да го ползвам за плейър) Какво бихте ме посъветвали в този ценови диапазон и с тези мои изисквания? - тошибата или нещо малко по-евтинко , че все пак криза е :)
lazarus18 ,
може ли да ни кажеш дали PANASONIC TX-P42G20ES, който е на промоция в момента в ТМ е добро попадение за 2000 лв.?
Има ли друго конкуретно предложение на пазара за тези пари ?
Благодарим за отговора.
Цитат:
Първоначално публикувано от blackSWAN
Здравейте!
Сони 40EX500
Lg 42LD750
Philips 42PF7404
LG-то е по-скъпо, но си заслужава парите. Sony 40EX500 е оптимален избор по отношение, качество/цена. Ако ще използваш често и вградения плеър, LG-то е безспорен фаворит, както и по отношение на допълнителните екстри, като skype и 200Hz. Аз лично ги смятам за излишни екстри. И двата модела са добър избор. От теб зависи кой ще избереш. От моделът на Филипс, нямам впечатления, нека колегите кажат.
Аз вече съм сигурно навит за LE40C650.
Но защо спецовете които се изказват не кажат какви телевизори ползват.
Аз ще съм благодарен да разбера ТВ моделите ;)
Цитат:
Здравейте!
Сони 40EX500
Lg 42LD750
Philips 42PF7404
От снощи имам 40EX500. Първите ми впечатления са че е СУПЕР!
Сканира си кабеларката и хвана над 150 цифрови и 65 аналогови канала.
Нямам карта за цифровите и гледах аналоговите - впечатлен съм.
Без да пипам никакви настройки картината е супер.
Утре ще си поиграя с опциите и USB-то. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от B Bel
Аз вече съм сигурно навит за LE40C650.
Но защо спецовете които се изказват не кажат какви телевизори ползват.
Аз ще съм благодарен да разбера ТВ моделите ;)
Хм и да ти кажат моделите си нищо няма да ти говорят,виж марка е друго:))Най много да те разколебая.Не се сещам някой да има Самсунг обаче.Иначе Панасоник,Филипс ,Тошиба....Това не бива да те притеснява за момента Самсунга е добър вариант.
Цитат:
Първоначално публикувано от maro
lazarus18 ,
може ли да ни кажеш дали PANASONIC TX-P42G20ES, който е на промоция в момента в ТМ е добро попадение за 2000 лв.?
Благодарим за отговора.
http://www.zora.bg/main.php?p=produc...=11621&hotels=
Цитат:
Първоначално публикувано от Momchil
LG-то е по-скъпо, но си заслужава парите. Sony 40EX500 е оптимален избор по отношение, качество/цена. Ако ще използваш често и вградения плеър, LG-то е безспорен фаворит, както и по отношение на допълнителните екстри, като skype и 200Hz. Аз лично ги смятам за излишни екстри. И двата модела са добър избор. От теб зависи кой ще избереш. От моделът на Филипс, нямам впечатления, нека колегите кажат.
Много благодаря, сякаш най-много клоня към сонито, и аз мисля че тези "екстри" на LG-то са излишни, но ме блазни преъра при него, вчера качихме един филм на флашката, само на сонито не тръгна, и на филипса и на LG-то тръгна без проблем, което значи че за в бъдеще трябва да се мисли за някакъв плеър ако вземем сонито, но това не е толкова важно, по важна е картината, бяха един до друг сони и LG и на сони беше много по-реална, черното беше по-хубаво....
Цитат:
Първоначално публикувано от maro
lazarus18 ,
Благодарим за отговора.
Ако имаш редвид дали този модел го има по-евтино някъе не знам. ТОй за 2000 лв идва със външен диск 250GB да си записваш предавания от телевизора и някаква клавиатура.
Модела е добър, но според мен е скъп.
Смятам, че конкурент му са 40C650 i 40EX500. Те са на цена 1500/1700 лв. Примерно при 46-ците и трите са на една цена.
Очаквам съвсем скоро 42G20 да му падне цената с 200-300 лв. за да стане толкова колкото би трябвало.
Цитат:
Много благодаря, сякаш най-много клоня към сонито, и аз мисля че тези "екстри" на LG-то са излишни, но ме блазни преъра при него, вчера качихме един филм на флашката, само на сонито не тръгна, и на филипса и на LG-то тръгна без проблем, което значи че за в бъдеще трябва да се мисли за някакъв плеър ако вземем сонито, но това не е толкова важно, по важна е картината, бяха един до друг сони и LG и на сони беше много по-реална, черното беше по-хубаво....
Със сигурност, EX500 е с най-доброто черно сред изброените модели. Моето мнение е, да не робуваш на вградените плеъри, защото всички останали варианти са по-добри. Това е "пропуск", който се поправя с външен плеър или директна връзка през HDMI, стига настолната машина да е подходяща за плейване на видео сигнал с висока резолюция. Не са нужни кой знае какви средства за да се оборудваш с HTPC и да приключиш с всякакви вградени шитни. Докато лошата картина няма как да я "поправиш", но пък остава успокоението, че си имаш телевизор, който чете всички формати през вградения плеър. :D
Относно въпроса на maro, PANASONIC TX-P42G20ES е намален и в Технополис. Цената му е 1900 лв.
Здравейте,един приятел ще си купува ТВ и се е насочил към този модел и ме пита това дали е добър избор относно цена/диагонал/качество на картината http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053323
Човека е на Булсатком с приемник и не му тябва да има вграден цифров тунер. Някой има ли наблюдения дали стват тези модели от ниския клас на LG?