Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
petar_u, разстоянието ти ли е причината да се ориентираш към този размер?
от 2-2.50м на 32" нормална 4:3 телевизия ще я виждаш ама наистина малка
при положение, че ще ти е основен телевизор, и че си готов да дадеш до 1.2К, определено се огледай за по-голям диагонал (42")
Цитат:
Първоначално публикувано от Petar U
Здравейте,
Реших и аз да инвестирам в покупката на нов телевизор. Ориентирам се към 32 инчов, тъй като разстоянието от което ще гледам е около 2-2.5м. За HD видео ще трябва да ползвам компютъра, като доколкото прочетох е добре телевизора да има добър вграден плейър. Телевизорът ще бъде разположен в стая с голям прозорец, така че ще има доста светлина. Цената, до която съм склонен да стигна е 1 200 лв.
На този етап съм отбрал като потенциална покупка SAMSUNG LE-32C550. Моля за мнение за този телевизор, ако някой има впечатления.
Ще съм благодарен за всякакви съвети и препоръки за алтернативни решения!
За HD видео не е нужно телевизорът да има вграден плейър. Можеш да го пускаш от компа или от външен медия плейър.
LG 42LD450
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=
FearMe, основните ми притеснения са за качеството на нормалната ТВ наистина. Да не би такова разстояние да е прекалено близо. Все пак приемам, че не съм такъв специалист и бих послушал наистина съвет от по-опитни хора като теб.
Ако приемем варианта, че се спирам на 40-42 инча - какъв би бил препоръчания вариант? Дали вече може да се мисли за плазма (но с хубаво качество) или ще бъде малък бюджета?
Ориентацията ми към Самсунг за момеента е на база обща информация за качеството и най-вече заради добрата комуникация в мрежа и вградения плейър.
аз не бих определили себе си като кой знае колко опитен, просто покрай моя избор преди няколко месеца изчетох и изгледах много неща, и както обикновено се случва, започнах да разбирам повече от доста от консултантите в магазините :) . в момента гледам 50" плазма от 2.50-3.50м, като от доста места преди това имам наблюдения върху 42" от 2.00-2.50м, което бих казал, че е добър размер за това разстояние.
както нееднократно е казвано тук - след няколко дена ще свикнеш и ще искаш по-голям
пред теб стоят две неща за обмисляне:
1. обикновената тв (SD) или HD филмите ще са преобладаващи
2. характера на гледаните неща - високоскоростни (спорт) или не чак толкова (филми и сериали :)) )
по 1. колкото по-голям диагонал, толкова по-кофти образ на SD. няма спасение - по-голямото разпъване води до по-голямо влошаване. затова хората с 32" казват "перфектна картина, взимайте си NEO", обаче се оказва, че NEO-то няма перфектна картина когато яйцето опре в ... по-големия диагонал. ако HD е приоритетно важи принципа - колкото по-вече, толкова по-добре. HD на 42" не е по-хубаво от HD на 50", така че ако това е твоя случай - хвърляй се с главата надолу
по 2. за да няма замазване при високоскоростни образи ти трябват 100Hz. ако няма да гледаш спорт не ти трябват. спорен е въпроса доколко помагат тези 100Hz при филмите, като преобладаващото мнение е, че по-скоро пречат. има и 200, но както скоро бе коментирано, едни не са 200, други са, фалшиви, реални... каша голяма
плазма, на която не й пречи светлината, за твоя бюджет не можеш да намериш, така че ще трябва да се примириш с LCD, след като се съобразиш с точки 1 и 2
и накрая ще завърша както винаги казвам - каквото си избереш, то ще е най-хубавото, защото в крайна сметка го сагаш вкъщи и го гледаш, без да има около него други, с които го сравняваш. направи си списъче с 3-4-5 модела, които си подбрал по характеристики и препоръки, иди ги огледай, хвърли едно око на околните, недей слуша консултантите, почини няколко дена, иди огледай пак и "честито" :)
Имам въпрос към притежателите на нови телевизори/2010г/ с HDMI 1.4 и ресивър с вход HDMI 1.3
Някой пробвал ли е да изкара многоканален звук от телевизора към ресивъра с HDMI кабел и какъв е ефекта ?
FearMе, благодаря отново за информацията.
Днес преди обед пообиколих и го видях този модел с 42' - вече не ми изглежда толкова голям :). Иначе се очертава поне за момента повече да гледам SD ТВ повече. Фен съм и на спорта, и на филмите, така че ще гледам и от двете "по много" (определено 100 Hz поне).
Наистина ще поразгледам и почета още малко прди да направя финалния избор. На този етап обаче май големината ще бъде 42' :)
Никой лине знае нищо за моята дилема –lcd monitor с tv тунер или lcd tv за кабелна телевизия?
Цитат:
Първоначално публикувано от kabalakov
Никой лине знае нищо за моята дилема –lcd monitor с tv тунер или lcd tv за кабелна телевизия?
По принцип мониторите с тунер - са точно това - монитор с тунер! По точно казано е орязана или липсва обработката на телевизионния сигнал - поне повечето такива са така. При телевизора се смята че приоритет ще е телевизията и има системи за подобряване на изображението и скриване на недостатъците на технологията. Така че щом ще гледаш кабелна - демек SD значи няма място за мислене - ТЕЛЕВИЗОР. Пък ако искаш може да си го ползваш и за монитор ( със вероятни ограничения в някой резолюции) понеже се смята че все пак това е телевизор. УСПЕХ! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от kabalakov
Колегата в горния пост е прав.Но аз ще те посъветвам да отидеш в магазина и да го видиш как работи на кабелна.Някои хора не виждат разлика.Пък и щом каза ,че е ограничен бюджета.Аз също ползвах преди години този вариант за известно време но се наложи да мина на по-голям монитор.
Мерси за отговорите . Ако излезе телевизор за тези пари ще го взема ако ли не ще трябва да има компромиси за съжаление.
След дълго четене на форуми се спрях на следните модели LCD:
1.LG 42LH9000 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09059655
2.SAMSUNG LE-40C750 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09076081
3.SHARP LC-40LE705EV LED TV http://www.sharpbg.com/index.php?itemID=378&group=1
Въпросът ми е, според вас кой телевизор е най-добрият,цената е почти една и съща.Лично аз си мисля за LG моделът.Надявам се на вашето компетентно мнение.Благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от drniki
След дълго четене на форуми се спрях на следните модели LCD:
Въпросът ми е, според вас кой телевизор е най-добрият,цената е почти една и съща.Лично аз си мисля за LG моделът.Надявам се на вашето компетентно мнение.Благодаря предварително!
1.SAMSUNG LE-40C750 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09076081
Това може да ви е от полза
Видима ширина р височина на дисплея
37" - 81.91 см ширина и 46.07 см височина
40" - 88.55 см ширина и 49.81 см височина
42" - 92,97 см ширина и 52.30 см височина
46" - 101.83 см ширина и 57.28 см височина
50" - 110.69 см ширина и 62.26 см височина
52" - 115.11 см ширина и 64.75 см височина
55" - 121.75 см ширина и 68.48 см височина
Благодаря hristoslav, това означава ли че Samsung 750C e с по-добра картина от другите два който са LED телевизори особено LG който е и с local dimming.Благодаря!
Здравейте,
PANASONIC TX-P42X20E - 1049 лв
PANASONIC TX-P42C2E - 979 лв в промоция
LG 42PJ350 - 979 лв
Коя от тези евтини плазми е най-добра за SD, 720p филми и рейсинг игри?
П.П. Специално за LG-то четох много похвални неща...