Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Мерси на всички отговори...за съжаление навсякъде има само мостри които не са в особено добро състояние.Май има още един в София в ТМ на Цариградско обаче там никой не си вдига телефона :2guns:.Ами това Сони KDL-32E4030 според вас струва ли си парите при положение че не робувам на марки...
Цитат:
Първоначално публикувано от NikiSu
Мерси на всички отговори...за съжаление навсякъде има само мостри които не са в особено добро състояние.Май има още един в София в ТМ на Цариградско обаче там никой не си вдига телефона :2guns:.Ами това Сони KDL-32E4030 според вас струва ли си парите при положение че не робувам на марки...
Moдел отпреди 2 години - 100% е мостра.
Здравейте ! Предстои ми юначна покупка на 42-инчов LCD или плазма,
но съм страшно изнервен, защото домашните ми неминуемо ще гледат на апарата
българска телевизия във формат 4:3. Дали на екрана наистина ще се образуват
за постоянно черни вертикални линии, които ще ми пречат да си гледам филми 16:9 ??
Има ли начин да избегна тоз проблем ?!
Предварително благодаря за съвета.
Всички марки и модели телевизори имат различни аспекти,режими на разпъване на картината,така че да се избегнат черните ленти при 4:3 , а и при други размери. Въпросът е че винаги става за сметка на орязване или деформация.При повечето марки има режим, който в центъра почти не деформира/орязва, а разпъва в краищата. Само при излъчване 16:9 няма проблем.
Здравей hristoslav2,
това за +3 години гаранция вече го направих и от Панасоник ми потвърдиха преди 2 дни. Относно допълнителната сума за гаранцията искана ми от служител в Техномаркет - убеден съм, че това е политика на магазина, малко вероятно е някой консултант да си позволи сам да иска пари!
Здравейте, колеги! Какъв 32-инчов LCD телевизор бихте ми препоръчали в ценовия клас до 1000 лв. Нямам много познания в областта но ровейки се из интернет ми направи впечатление Philips 32PFL7404H и се се бях спрял на него, но не го намирам никъде в Пловдив. Телевизорът ще се ползва за гледане на цифрова телевизия и на филми през лаптоп (като за целта ще го връзвам през VGA, т.к. лаптопът ми няма HDMI и DVI). Също така бихте ли могли да ми кажете дали е от съществено значение за движещите се обекти честотата на LCD'то - 60Hz vs 100Hz? Едно време при CRT'тата имаше драстична разлика, но сега доколкото съм запознат с LCD технологията няма такова нещо. Всички предложения и насоки са добре дошли.
Поздрави,
Мартин
Погледни TOSHIBA 32XV733G, 100 Hz, което е от полза за гледане на бързодвижещи се обекти.
Нито в техномаркет, нито в технополис продавачите казават ,че панасоник има 5 год. гаранция, дори ако ги питаш отричат. А как да им вчрвам да ми препоръча телевизор...
В Carrefour можах да видя 32AV733G и изглеждаше доста добре. Някакво FullHD демо с разни брейкъри бяха пуснали и не успях да видя никакво размазване на картината и като цяло цветовете и картината изглеждаха доста добре (поне според моите разбирания за добра картина). XV ако не се лъжа е по-висока серия и би трябвало да е още по-добре? Колега, а тази Toshiba сравнена с Philips 32PFL5604H да речем? Някак си ме дърпа към европейското като, че ли...
XV e доста по-висока серия и на практика има всичките процесори, които се слагат и в по-горните, AV e най-ниската и е доста орязана. Филипса е модел от 2009г. няма 100хц. и сигурно има само мостри.
Цитат:
Първоначално публикувано от Nyte
В Carrefour можах да видя 32AV733G и изглеждаше доста добре. Някакво FullHD демо с разни брейкъри бяха пуснали и не успях да видя никакво размазване на картината и като цяло цветовете и картината изглеждаха доста добре (поне според моите разбирания за добра картина). XV ако не се лъжа е по-висока серия и би трябвало да е още по-добре? Колега, а тази Toshiba сравнена с Philips 32PFL5604H да речем? Някак си ме дърпа към европейското като, че ли...
м/у др, демото с брейкърите е 1080i, т.е. 540 реални ;)
Ясно. Благодаря за отговорите! Ще се поровя още малко, но като гледам май на Toshiba'та ще се спра.
Цитат:
Първоначално публикувано от Nyte
Ясно. Благодаря за отговорите! Ще се поровя още малко, но като гледам май на Toshiba'та ще се спра.
по добре вземи Philips 32PFL7404H
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
по добре вземи Philips 32PFL7404H
Не мога да го намеря никъде. Защо би ми препоръчал него? С какво е по-добър от Toshiba'та според теб?
Водят го стар продукт.Питай за наличности на този сайт
http://www.electron.bg/advanced_sear...7404H+&x=7&y=5