Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Здравейте на всички, :)
нова съм в форума, но досега изчетох доста материал и благодарение на полезната информация тук избрахме телевизор Sony KDL 46EX700, от които сме много доволни. :) Сега обаче бих искала съвет за модел LG, които съм харесала за кухнята. Нямаме много място затова се спрях на 23 инчов. Модела е LG M2380D-PZ
http://www.plesio.bg/vsichki-monitor...-p-281304.html
Другия модел като алтернатива може би PHILIPS 221T1SB/00
http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-9_1_70_90_74_6_9_82_91_80_3&uiarea=3&carea=DEBA586A452362F1A90A002481B479E9&cpgnum=1)/.do?productguid=DEBA586A452362F1A90A002481B479E93CAEF001A51C5A44BBBFA0A5EA1A87BE&productarea=DEBA586A452362F1A90A002481B479E9&scenario=&detailScenario =
Какво ще ме посъветвате? Кои от двата модела си заслужава повече?
С обикновенната каблена сигнала дали ще е прекалено лош, като се има в предвид разтоянието за гледане около 1,5 - 2,0 метра?
Цитат:
Първоначално публикувано от inffinity
...Какво ще ме посъветвате? Кои от двата модела си заслужава повече?
С обикновенната каблена сигнала дали ще е прекалено лош, като се има в предвид разтоянието за гледане около 1,5 - 2,0 метра?
Изберете този, с повечето опции, защото матриците са им еднакви - TN. Като за монитори.
:)
Цитат:
Първоначално публикувано от Terra
Здравейте,
Прочетох детайлно форума, и се обръщам за съвет за:
LG 42LD750 – 1600 лв.
или
PANASONIC TX-P42G20E – 1800лв./2000 лв.
Прозорецът ще е зад TV, така че без никаква директна естествена светлина, но детето ми гледа TV и филми винаги на включено осветление – около 300 W.
Телевизия от Булсатком през техния приемник (скоро ще го сменя с HD) и много филми от media player.
Херците в LG ме притесняват малко, дали ще има проблем - замазване?
Благодаря ви предварително!
И двата са много добри и действително осветеноста ще е решаваща, тябва да ги сравниш на място. Ако нямаш вече външен медия плеър, в LG42LD750 има вграден не лош , а и е 200хц. , което за LCD e много добре . По този показател, бързите сцени , плазмата е ненадмината. Често обаче мазането идва от сигнала .
От вчера съм не "особено горд" собственик на SAMSUNG 37C650.Моля ви,може ли някой да каже нещо положително за него,понеже имам чувството ,че се прецаках! Благодаря!
Цитат:
Първоначално публикувано от mitat
От вчера съм не "особено горд" собственик на SAMSUNG 37C650.Моля ви,може ли някой да каже нещо положително за него,понеже имам чувството ,че се прецаках! Благодаря!
Какво пише на стикера отзад (и отстрани) на телевизора? На най-долния ред?
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg366453
?
АА01. Всички 6 серии в магазина бяха с такава матрица.
Цитат:
АА01. Всички 6 серии в магазина бяха с такава матрица.
Какво ТОЧНО в телевизора те смущава? Споделеното от теб ще бъде полезно за всички тук.
До вчера смятах полемиката относно "войната" между LCD и плазма за леко пресилена.Притежавах LCD PANASONIC 32LZD85F и плазма 42G10E и не намирах особена разлика в картината им.Смених ЛСД-то с въпросния SAMSUNG и сега всички описани във форума разлики между двата вида дисплеи важат с пълна сила.Сега си мисля само "fucking LCD's"
Цитат:
До вчера смятах полемиката относно "войната" между LCD и плазма за леко пресилена.Притежавах LCD PANASONIC 32LZD85F и плазма 42G10E и не намирах особена разлика в картината им.Смених ЛСД-то с въпросния SAMSUNG и сега всички описани във форума разлики между двата вида дисплеи важат с пълна сила.Сега си мисля само "fucking LCD's"
Е, добре, а по-детайлно?
Аз съм лаик,а не специалист и не мога да кажа кое точно е по-лошо в ЛСД-то.Просто самата картина ми се струва не толкова реалистична в сравнение с плазмата и прекалено "обсебваща".Не знам дали се дължи на 5-те инча повече спрямо предишния,но първата вечер усетих дискомфорт в зрението и получих главоболие,въпреки че преди това доста си поиграх да регулирам контраст,яркост и т.н.
Цитат:
:) Мдааа така е ...който веднъж е имал плазмен телевизор после не може да понася картината на LCD
Ако е толкова важно за теб върни в магазина този samsung 37C650 /1559лв/и го смени с
PANASONIC TX-P37X20E 1,099.00 лв
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070416
за разликата в цената може да си вземеш нещо
Цитат:
Аз съм лаик,а не специалист и не мога да кажа кое точно е по-лошо в ЛСД-то.Просто самата картина ми се струва не толкова реалистична в сравнение с плазмата и прекалено "обсебваща".Не знам дали се дължи на 5-те инча повече спрямо предишния,но първата вечер усетих дискомфорт в зрението и получих главоболие,въпреки че преди това доста си поиграх да регулирам контраст,яркост и т.н.
Явно съвремените LCD с висока яркост на панела не са за теб. Още повече, че нямаш средства да ги калибрираш. Послушай hristoslav2. Търси си плазма.
:) :Drinks:
Не ми стана ясно от къде е тази разлика в картината между двете лсд-та на самсунг и панасоник.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
:) Мдааа така е ...който веднъж е имал плазмен телевизор после не може да понася картината на LCD...
НЕ съм съвсем съгласен с теб. Въпрос на калибриране и лично светоусещане. Моята Тошиба показва сега съвсем меки цветове, съвсем в стандарта... И яркостта ми е в стандартите... И контраста...
НЕ е това, което беше в магазина... :-memnon
:))
Цитат:
Не ми стана ясно от къде е тази разлика в картината между двете лсд-та на самсунг и панасоник.
Всъщност, не каза, къде, според теб, е разликата? :)
Не намирах разлика в картината между лсд и плазма на панасоник(поне не толкова голяма,че да го правя на въпрос)