Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Цитат:
Първоначално публикувано от beretta92sd
hristoslav2 а това което е писано за тошиба в по горните теми за модела че дистанционното работи до под 3 метра вярно ли е за този модел който си предложил важили.
При включването на тв то с hdmi кабел да се гледат филми и някоя друга игра някакви проблеми имали.
Това което съм писал ,са впечатления от миналогодишните модели. За тазгодишните не съм сравнявал. При опит да си поискам дистанционно в магазина - ми отказват.
Цитат:
Първоначално публикувано от habib
Здравейте, искам да си закупя телевизор и се колебая между PANASONIC TX-L32S20E на 999 и LG 32LE4500 на 1,099
LG-то ме привлича заради LED технологията и 5-те години гаранция, а PANASONIC-ка заради 100-те херца но не знам защо при пуснат blu-ray клим се вижда на нещо като снежинки /
са според вас ? ще го ледам на цифрова кабелна и филми от компютър
Това за снежинките може да е от кабела.Опитай пак с друг кабел.
Хайде започна се :Drinks: остаряха ни телевизорите....
http://www.engadget.com/2010/09/30/f...s-one-for-the/
Цитат:
Първоначално публикувано от habib
Здравейте, искам да си закупя телевизор и се колебая между PANASONIC TX-L32S20E на 999 и LG 32LE4500 на 1,099
LG-то ме привлича заради LED технологията и 5-те години гаранция, а PANASONIC-ка заради 100-те херца но не знам защо при пуснат blu-ray клим се вижда на нещо като снежинки
взимай LG и не се замислай а и 5 години гаранция си е сериозно нещо- тея 100 херца изобщо да не те топлят на панасоника
Цитат:
Първоначално публикувано от beretta92sd
hristoslav2, а това което е писано за Тошиба в по-горните теми за модела, че дистанционното работи до под 3 метра, вярно ли е за този модел, който си предложил - важи ли...
(частен случай) Важеше за моята предишна Тошиба 52Z3030DG, само в първите 2-3 минути след стартиране на телевизора. На настоящия Тошиба 55LW753 не важи. Дистанционното си работи нормално.
:)
Цитат:
Първоначално публикувано от dvdo
...И аз не знам как да ги чета, ма пИчелиш. Chapeau :Drinks:
При правилна оценка на същността на спора, не би се стигнало до сваляне на шапка...
:)) :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Не съвсем :)) Тук, в България, се отличаваме с голям "input lag" по отношение на приемането на новите технологии, особено, що се отнася до масовия сектор...
Спрял съм се на TOSHIBA 40XV733G ( главно заради 100-те hz и S-PVA панела на Samsung, а и картината ми се видя доста добра) и искам да попитам дали може да ме посъветвате за някой друг LCD на цена около 1200 лв- или малко повече- 1350 да речем максимум (за колкото е на промоция тази Тошиба- 1200 лв), или пък да чакам следващата промоция да паднат цените на някой Самсунг, Сони или някой друг LCD TV, или пък да не чакам следваща промоция и да купя Тошибата?
Sony KDL-40EX500 ми харесва много, но най-евтино го има в Деком за 1519 лв, а в технополис и техномаркет на промоция е за по 1600 лв (не ми се вярва много да му смъкнат цената до Коледа или Нова Година). SAMSUNG LE-40C650 - също много хубав модел (като се изключи лотарията с панелите му) но той е още по-скъп и едва ли ще му падне много цената до Коледа или Нова Година.... :-(
Та да чакам ли за нова промоция или да вземам Тошибата? В къщи съм на цифрова кабелна с телевизор Панасоник (кинескоп) и декодер (или както там се казва) от кабелната.
Ако има нещо което да си заслужава и от 37"-овите за тези пари (все пак разликата е сравнително малка с 40"), също ще се радвам да ме посъветвате. Гледам има разни сонита ( 40"-инчови), но не са 100 hz, а е желателно мисля да е 100 hz LCD-то.
Цитат:
Първоначално публикувано от Nick_BG
Спрял съм се на TOSHIBA 40XV733G ( главно заради 100-те hz и S-PVA панела на Samsung, а и картината ми се видя доста добра)..
Матрицата на самсунг ще те удовлетвори само при гледане перпендикулярно срещу панела. Тогава контрастът й е най-голям. Важи и за Сони-то. Но недей разчита на процесинга на Сони-то... SAMSUNG LE-40C650 - да, ако е с матрица на самсунг или AUO. - https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg366448
:)
P.S. 100-те херца нямат почти никакво значение. Особено при Тошиба. По-съвременният им енджин с 200 херца върши чудесна работа за непосветените зрители.... Набримчен на МАКС., предава движенията толкова гладки, сякаш са излезли изпод ютия.... Направо свръхестествено.. Почти.
Здравейте.
Попаднах на форума докато търсех информация за LCD телевизори, мисля да копувам днес или утре телевизор 26 инча, бюджета ми е 650-700лв. Спрял съм се на 2-3 модела, SONY KDL-26EX302, PANASONIC TX-L26C10P, PHILIPS 26PFL3404. Неразбирам от такава техника, затова и искам съвет от вас. Чувал съм, че тези марки правят сносни плазмени телевизори, Самсунг и ЛГ имат също модели в тоя ценови клас, ако може някой да ми помогне с избора ще му бъда благодарен. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Solari
Здравейте.
Попаднах на форума докато търсех информация за LCD телевизори, мисля да копувам днес или утре телевизор 26 инча, бюджета ми е 650-700лв. Спрял съм се на 2-3 модела, SONY KDL-26EX302, PANASONIC TX-L26C10P, PHILIPS 26PFL3404. Неразбирам от такава техника, затова и искам съвет от вас. Чувал съм, че тези марки правят сносни плазмени телевизори, Самсунг и ЛГ имат също модели в тоя ценови клас, ако може някой да ми помогне с избора ще му бъда благодарен. :)
Аз препоръчвам това: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09071872
Имам миналогодишния модел и съм доволен: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052166
Като го взимах миналата година търсих модел задъжително с цифров кабелен тунер - DVB-C и от всички 26-инчови само Самсунг предлагаше този вариант. Тогава се набутах за 1000лв. Гледам сега цената е доста по-нормална.
На пръв поглед разликата между двата (освен цената) е, че на новия модел може да се гледат филми през USB-то, а за мен това е доста полезна екстра. Ако вградения плеър е като c650 ще е супер.
И нещо важно не знам на другите модели които оглеждаш какви са им матриците , но този поне със сигурност не TN.
Недостатъци на Samsung LE 26B450 (дразнещи за мен):
1. След около 5-6 месеца започнаха да се изтриват надписите на дистанционното (някой съвсем се изтриха);
2. След спиране на тока губи настройките на часовника. Има автоматично сверяване, но там пък кабелните оператори(повечето) са гола вода та засега не работи коректно.
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
При правилна оценка на същността на спора, не би се стигнало до сваляне на шапка...
Лъзгав и дълъг е пътя из дебрите на аудио и видео нирваната...
arabia
Малко снимки от IFA 2010 година- направени от полските ни колеги
http://www.hdtv.com.pl/forum/targi-i...acji-f161.html
Здравейте харесах си два от телевизорите в техномаркет единия е LCD SONY http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052546 а другия плазма PANASONIC TX-P42U20E. В понеделник мисля да вземам единия от двата но още се колебая. ТВ ще се ползва за вилмчета от компа и за телевизия от булсатком. Изчетох доста по темата ЛСД или плазма но все още се колебая. Кой от двата модела бихте ми препоръчали като надежност и качество? Благодаря предварително за вниманието.
Здравейте! Може ли малко помощ,искам да си взема ЛЦД и тук във форума четох добри отзиви,за Samsung 40C630,но искам да е 37 инча.Избора ми е между два телевизора: ЛЕД- 37С6500 или ЛСД-37630.Гледах ги и в магазина,но при този сигнал не намирам разлика.Кой би извадил,по добра картина в реални условия,т.е. в къщи
LED аналогичният модел на С630 е С6300 / на С650 е с6500
Код:
модел подсветка дин.контраст процесор Motion Plus Internet@TV Skype™ DLNA/Wi-Fi 3D Skype PVR Ready Time shift DVB dts2.0 USB2.0 color
C6500 Edge Led 5,000,000:1 HyperReal Engine 100 Hz да да/ready да да DVB-T/C да Movie Black
C6300 Edge Led 4,000,000:1 HyperReal Engine 100 Hz да/ready DVB-T/C да Movie Graphite
Код:
модел подсветка дин.контраст процесор Motion Plus DLNA/Wi-Fi 3D Skype PVR Ready DVB dts2.0 USB2.0 color
C650 CCFL 120,000:1 HyperReal Engine 100 Hz да/ready не не не DVB-T/C да Movie Rose Black
C630 CCFL 120,000:1 HyperReal Engine 100 Hz не не не DVB-T/C да Movie Charcoal grey
Реално са на едни и същи шасита с разлика в посветката. Контрастът им е еднакъв - независимо ,че продавач-консултантите ще ти напълнят главата с глупости от рода ,че LED подсветката увеличава контраста. Няма как да стане при условие ,че осветеността даже е намалена CCFL - 500cd/m LED - 450cd/m. Може черното минамално да се подобри ,но и яркоста на бялото пада.
Това с контраста е поредният маркетингов трик.
Само да питам за PVR-a на Samsung (6500,7000)... Колко струва от PVR Ready да започне наистина да записва или Ready означава, че си записва без нищо допълнително?... В какъв формат записва защото Пансоника май записва така че само той да си ги чете?
Записва на външен хард диск и си го чете само тази бройка на която е правен записа.
Погледни 3-тият пост за Samsung LCD.