Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Цитат:
Първоначално публикувано от dvdo
+1 nothing beats the real thing
Значи засега две на нула за размера срещу "високия клас".
А от този списък според вас има ли нещо което не си струва парите и следва да отпадне от полезрението ми?
Samsung LE46C650
Philips 46PFL5605H
Samsung LE46C630
LG 47LE5300
Toshiba 46SL733G
Sony Bravia KDL-46EX500
Toshiba 46XV733G
http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-p...33g-p42567959/
От тия Филипс-а по-скоро го махни, а от LG по-добре обърни внимание на LD750/650 .
Цитат:
Първоначално публикувано от dvdo
Интересен въпрос, благодаря. Всъщност, като проверих оказа се, че май DIVA прави downsample на стерео FLAC 24/192 на 96kHz. Връзката е HDMI - опитах всички режими HDMI LPCM/HDMI LPCM MCH/HDMI RAW за изход от DIVA, но резултата си беше fS 96kHz 2.0 да влизат в процесора. За радост обаче многоканален FLAC 24/96, си влиза като fS 96kHz 5.1 при избор HDMI LPCM MCH/HDMI RAW. За сведение упоменатите FLAC са свалени от 2L.no, защото все пак не изобилстват аудио файлове с висока резолюция из мрежата, а там са направени професионално или като downsample на DXD, или като конвертиране на DSD мастъри.
Явно толкова му е душата на DAC вграден в DIVA, обаче като за 200 лв си е направо постижение. Като сравнение на топ предусилвателя Bryston BP26 DA (по-скъп от 60" LCD)вградения DAC има входно семплиране само до 108kHz.
Иначе, мога да сравнявам многоканален MLP и DSD на купешките DVD-A и SACD с гореупоменатите FLAC през същата система и разлика няма (освен може би за някой със 'златни уши'), и обратно най-простия 44.1kHz FLAC сравнен с mp3 на 320 разликата е ден и нощ, и дори освидетелстван от ТЕЛК легално глух ще я усети с всичките си фибри.
Извинявам се за офтопика, но пък сега се сещам, че приказката тука е за вградените в ТВ плейъри.
Е, няма такъв ТВ плейър който да даде поне 50% от функционалността и гъвкавостта на външен плейър (в конкретния случай 200 лева), а за видео разликата между .mkv, m2ts и 700MB xvid не ми се отваря приказка.
Не работя за производителите/вносителите на DIVA, просто случайно попаднах на него, но както се казва best bang for the buck. :god
Знаеш ли, четейки твоите екзотично/професионални изречения, които са си съвсем правдиви, се почувствах почти задължен да обясня 2 от термините, които се отнасят до същността на казаното от теб, но никой досега не е пожелал да обясни с думи прости, за какво иде реч. ;)
"sampling", "семплиране" е процесът на трансформиране на аналогов поток от информация в дискретен такъв. Броят на битовете зависи от "семплиращата система". Колкото повече битове - толкова по-добре. Е, цената - също расте:))
"downsampling" - процес, при който се намалява количеството информация в даден поток, или чрез намаляване на честотата на сигнала, или чрез намаляване на битовете при предаване на масив от данни. С прости думи - намаляване на обема на потока от данни, което води до намаляване на качеството на предаваната информация.
:)
Цитат:
Първоначално публикувано от gugushev
Здравейте и от мен.
Имам бюджет около 1500 лева и засега съм се спрял на LG 42LD750, който е малко отгоре, но ще го преживея.
Стаята е светла и доколкото четох тук, плазма не е подходяща в такава среда. Гледах Самсунг 40C650, но не ми хареса, има дразнещи отражения, а и жената е за LG по същата причина :) Дисплея трябва да е матов задължително, марката и ъгъла на гледане не са важни. Телевизора ще се ползва 80-90% от времето за гледане на ТВ от Мегалан и понякога филми и игри.
Въпроса ми е има ли нещо по-добро за 1500-1700 лева от въпросното LG?
За тези пари никога не бих взел LG! Бих взел това - http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=67547 (сега гледам че са му вдигнали цената, преди 2 дена беше на 1520 лв, или EX500 -http://www.dekom.bg/?page=product_details&instanceID=8384 което e на 1519 лв при интернет поръчка в Dekom )
Тошибата която е на промоция в Техномаркет за 1500 лв също е добре според мен - все пак е LED (макар и EDGE).
Samsung не бих взел понеже е трудно да се намери такъв който да е с матрица на Самсунг- все с китайски боклуци или с панели на AU Optronics са (която мисля е Тайванска фирма).
Другото което си заслужава според мен за тези пари е една 42" плазма на Panasonic, която е 600 hz, Full HD !
Да не забравяме все пак че тук цените са най-високи, по-високи дори от страна като Франция в която всичко е по-скъпо отколкото в Германия и Италия!
Днес видях в ТМ ЦУМ мостра на 40С650 още с найлоните по рамката явно скоро сложена с матрица на Самсунг, значи рулетката продължава да се върти.
AUO и CMO са тайвански производители и съвсем не са боклуци , имат доста изравнени показатели с тези на Самсунг , отстъпват видимо само в ъгъла на гледане .
От това което съм чел - матриците на AUO (китайските CMO изобщо не ги слагам в класацията) са MVA докато тези на Самсунг които Сони и Тошиба в тазгодишните си модели използват са S-PVA - малко по-висок клас от MVA на AUO. Samsung си закопава марката като слага тези по-нискокачествени матрици в телевизорите си, повечето телевизори на Самсунг са със панели на AU Optronics - защото се оказа че тази компания (AUO) е направила завод за LCD панели в Словакия - където правят и телевизорите на Самсунг.
Навремето си взех 22" монитор LG, само и само да не попадна на лотарията с многото панели на Самсунг, но попаднах на същата лотария при LG (излезе с китайски панел с по-ниско качество) защото не взех монитора който беше изложен на щанда (типично по български излагат на щанда LCD-монитори с оригинални матрици, а в кашоните продават такива с китайски матрици...), а поисках нов от кашон - и се оказа че този от кашона е с китайска матрица с по-ниско качество от това LG което беше изложено на щанда, което беше с матрица LG-Philips- така че лично се убедих че матрицата (панела) има голямо значение! Убедил съм се че и с матрица на AUO картината беше определено по-некачествена в сравнение с картината на монитора когато е с матрица на LG-Philips!!!
Този Самсунг 40С650 го видях с матрица на AUO в Техномаркет на цена 1750 лв ако не греша :029:, иначе може и да го има някъде с оригинален панел от Самсунг, всичко е възможно..... :))
Ами те нещата се развиват и вдигат нивото , въпреки че проблема с ъгъла поне в тазгодишните модели с тези матрици го има.
http://www.ema-eda.com/documents/CS_PDS_Chi_Mei.pdf ето тук можеш да видиш че са тайвански ,тоест от капиталистическия Китай.
http://www.referenceforbusiness.com/...rporation.html
Здравейте,
В подтемата за 22"-26" телевизори, където бях сложил това съобщение, нямам никакви отзиви, затова сега опитвам тук.
Предстои ми да купя малък телевизор за кухнята – ще се гледа от 1 метър. В момента ползвам един 14” JVC (CRT), който между другото има много хубава картина, но нещо е тръгнал да се разваля. Спрял съм се на размер 22” до 24”. В момента ползвам кабелна с аналогов сигнал, като перспективата е естествено цифрова. Затова искам телевизорът да има и цифров тунер (DVB-T,C, MPEG-4). Искам да мога да го ползвам и като монитор.Държа най-много на качествена картина с възможно по-добро черно при нормална за гледане яркост на бялото, да има меню, позволяващо добра настройка на цветовете (R,G,B gain and cut off). Менюто да позволява каналите да се преподреждат. Да има USB вход.
Разглеждал съм от интернет сайтовете следните модели:
Samsung LE-22C430, LE-22C450, B2230HD, B2430HD, UE-22C4000, FX 2490HD
LG 22LD350, 22LE3300, M2280D-PZ, M2380D-PZ
Toshiba 22AV733G
Panasonic TX-L22X20E
Philips – модели от 2010 за тези размери май още няма ?
Склонен съм да се разделя със сума до около 700 лв. стига да си заслужава. В момента вниманието ми са привлекли два нови модела на Самсунг – B2230HD, B2430HD и FX2490HD. Изтеглих от интернет user guides и за двата модела и според мен разликата е само в подсветката . Докато според сайтовете на ТМ и ТП само последния модел има USB вход. Така ли е? Има ли разлика в картината? Аз естествено ще ги видя в магазините, но бих искал да съм подготвен предварително.
Ще ви бъда благодарен за всякакви мнения.
Вчера бях в ТП да разгледам Samsung 40с750 специално да получа инфо за 3Д-то
Продавача ми даде да сложа очилата и пусна преобразувателя от 2Д на 3Д - не усетих почти никаква разлика освен че най - близкия предмет изглеждаше горе-долу като на 3Д, а останалите - абсолютно 2Д.
Продавача сподели че дори да си купя Блу рей 3Д тази технология все още не е добре развита и единствения 3Д филм до сега е Аватар, а пък цифрова 3Д ТВ в БГ щяли да пуснат след много години.
Съгласих се с по горното и най - вероятно ще мина на с650, обаче се замислих че като купувам ТВ който ще използвам дълъг период от време по добре да е с750. Попитах продавача дали самия телевизор има потенциал за добро 3Д възпроизвеждане след някоя друга година и той ми каза че най - вероятно повече зависи от софтуера и ще може в бъдеще да се ъпдейтне и ТВ ще става за добро 3Д.
Моля да ми дадете някакъв съвет
По повод матриците слагани в Самсунг - в Метро видях че мострата на 40с650 беше с матрица Самсунг, а тази на телевизора в кашона беше на AUO(виждаше се през дупката за носене на кашона).
Иначе ето линк на един полезен детайлен тест на двете матрици в много реномиран сайт: http://www.digitalversus.com/samsung...4_9365_36.html
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
благодаря за съвета, но понеже решихме да е 32'' вдигнахме парите до 700-750лв. преди да съм ви отегчил ще приема съвети... аз гледах тези ... отворен съм и за други модели за тези пари? :)
http://www.technomarket.bg/products/...ny-kdl-32bx300
http://www.technomarket.bg/products/09072742/lg-32ld350
http://www.technomarket.bg/products/...ips-32pfl3605h
http://www.technomarket.bg/products/...shiba-32av733g
Не знам кой е най-добрия вариант за теб, защото не съм запознат много с ниския клас телевизори, но мога да ти кажа кой е най-евтин в чужбина:
LG 32LD350 - 336евро с ДДС 20% и без доставка
ако имаш фирма регистрирана по ДДС можеш да го вземеш без ДДС
доставка мисля че можеш да намериш за около 40евро, а другия вариант е да го съчетаеш с някакво ходене до Австрия или Германия (както например аз ходя от време на време до Австрия )
така в най-добрия случай LG-то ти излиза грубо 550лв
а при по скъпите модели на Самсунг разликата в цената е огромна
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
Знаеш ли, четейки твоите екзотично/професионални изречения, които са си съвсем правдиви, се почувствах почти задължен да обясня 2 от термините, които се отнасят до същността на казаното от теб, но никой досега не е пожелал да обясни с думи прости, за какво иде реч. ;)
"sampling", "семплиране" е процесът на трансформиране на аналогов поток от информация в дискретен такъв. Броят на битовете зависи от "семплиращата система". Колкото повече битове - толкова по-добре. Е, цената - също расте:))
"downsampling" - процес, при който се намалява количеството информация в даден поток, или чрез намаляване на честотата на сигнала, или чрез намаляване на битовете при предаване на масив от данни. С прости думи - намаляване на обема на потока от данни, което води до намаляване на качеството на предаваната информация.
:)
Благодаря за комплимента и определено за помощта с 'кирилизацията', която нерядко е двуостър нож. Като пример ще дам скорошна 'преписка' с МИЕТ където ме посъветваха да пиша нещата 'на български' за да можели да ги търсят по-лесно ескпертите (с техническо образование в комуникациите, по техни думи). Като пример ми бе дадено, че router, всъщност е 'маршрутизатор'. Аз пък на свой ред изпитах едни данъчни, знаят ли какво е 'маршрутизатор'. Общо взето индийски филм, като тук не визирам изобщо ИТ закачката между местните 'спецове' и хората от едноименния подконтинент които могат да бъдат видяни в целия спектър от executive ('чиновници' според титрите на една от водещите кабеларки) та до janitors, минавайки през финанси, медицина, право, комуникации, и какво ли не, та до кол центровете.
Та на фона на downsampling, да споменем че има и upsampling, което ще да е обратното, но все пак подчиняващо се на логиката на кратното, от вход 44.1kHz могат да се получат само 88.2kHz или 176.4kHz upsample (или както и да се казва), и от вход 32kHz/48kHz/96kHz, може да се получи 192kHz или междинни кратни.
The 16 bits of depth (the CD standard) is increased to 24 bits. The added 8 bits are filled with placeholder information. (каквото и да значи това). Noise shaping го оставяме за следващия път.
В недалечното минало един сънародник бе възкликнал - 'Много искам да им благодаря на французите, ама като не знам как е на френски мерси...'
тази вметка не е насочена да осмее, когото и да било, а само да разведри аудиторията и покаже на колебаещите се как да поместят телевизора в секцията, че зад привидно ежедневното занимание с развлеченията, стои доста скучна пък и тегава нАука, за която понякога е трудно да се намерят думи толкова цветисти с каквито борави днешния маркетинг.
на тази TOSHIBA 40XV733G колко битов и е процесора?