Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Щом е за 15-20 минути е по-добре е да го оставиш включен. Като правило всяко включване и изключване съкращава живота на лампата/затова има такъв брояч в сервизното меню/. При LED е малко по-различно. Те имат определен работен ресурс - работни часове ,който не се влияе от пускане и спиране.
http://www.digitalversus.com/samsung...4_9365_36.html
"Contrast measurements in Cinema mode: 4181:1 for the PVA panel and 1990:1 for the MVA panel
In Cinema mode, the Sony-Samsung panel takes the lead. The 40C630's PVA display has blacks that are twice as deep as the MVA, giving it a contrast ratio of almost 4200:1on the 40C630, compared to just 2000:1 on the 46C630.
Contrast measurements in Cinema mode: an average deltaE of 2.2 for the PVA panel and 3.2 for the MVA panel
Evenness: a slight advantage for PVA
Viewing angles: PVA on top "
Мисля че достатъчно ясно се вижда разликата между S-PVA и MVA матрицата на AUO.
Сега остава някой от форумните професори пак да каже че не било вярно....Разбирам ги напълно - все пак трябва да се рекламират и пишат само хубави неща за телевизорите на Техномаркет и Технополис.
Че то има ли други телевизори, които да се продават извън TM/TП?
С каквито и матрици да са, все от там се купуват и не виждам защо някой трябва да си прави зора да ги промотира.
Това, което ти написа христослав за A-MVA е за нова версия, която дава добри резултати, но още я няма сложена в тазгодишните модели. Като дойде ще я видим.
Я да видим къде е "аматьорския"- според вас сайт www.digitalversus.com и къде е вашия сайт в класацията -
http://valuethewebsite.com/www.digitalversus.com
http://valuethewebsite.com/www.setcombg.com
Сега видях че главния редактор на www.digitalversus.com - Vincent Alzieu е правил тестове и ревюта на LCD монитори още през 2007 г. и в други сайтове, като този например -
http://www.behardware.com/html/cat/22/
А www.digitalversus.com е английския вариянт на този сайт - http://valuethewebsite.com/www.lesnumeriques.com
Nick_BG, имай в предвид, че до скоро този сайт беше setcom.bg но му промениха името. Я провери за setcom.bg , че излиза горе долу същата стойност, имайки в предвид аудиторията и езика на форума е "по-тясна" от на анлоезичен сайт.
nkd,а кой е по-сполучлив избор според теб LCD-40EX508 или LED-46WL743,и двата са със сат.тунери.(за превъзходна картина като крайна цел).
Nick_BG
Нищо ново не ми казваш. :) Все пак благодаря за инфото и положеният труд. Да не забравяме че сайта www.digitalversus.com е на английски ,което веднага определя по-голямата му аудитория и посещаемост. Имай в предвид и това със смяната на името на "нашият" сайт. Добре е да ги сравним ,като брой посещения за последната една година....
Тук за съжаление не правим ревюта - това автоматично ще вдигне посещаемоста.
Цитат:
Първоначално публикувано от Nick_BG
Това, че правиш тестове от 2007 нищо не значи. 90% от замерванията им и резултатите им на изтестваните телевизори са погрешни.
Избрали са много елементарна и наивна система за сравнение, която е лесносмилаема за обикновения потребител. На него му е достатъчно да отдели 2-3 минути да прочете през ред някакви коментари и числа за сравнение и да реши, че даден модел е добър за него. Ако тръгне да чете задълбочен тест на същия модел с hdtvtest.co.uk, www.flatpanelshd.com, avforums.com няма да разбере нищо ако не се подготви предварително с терминологията и стандартите.
Всичко е много добре, ако не беше пълно със заблюждаваща и невярна информация.
Цитат:
Първоначално публикувано от maxim7
nkd,а кой е по-сполучлив избор според теб LCD-40EX508 или LED-46WL743,и двата са със сат.тунери.(за превъзходна картина като крайна цел).
Ами това са доста различни модели и като цена също при 40", а и нали няма 40WL743G в момента. Все пак ЕХ508 -100хц е с лампова CCFL подсветка Тошибата -200хц. е LED Edge . Този ЕХ508 не съм го сравнявал, но ЕХ500 отстъпва на Тошибите на SD , поне според това което аз съм сравнявал . Иначе и в двата матрици на Самсунг , медия плеъра в Тошибата го забрави , не че този на Сони е нещо велико/ това ако те касае тази "екстра" /. Тошибата е с гланцов панел, прецени осветеноста на помещението .Най-добре на място да видиш и сравниш най- вече на SD сигнал.Ако се спреш на WL743G помисли за 46", който го имат в момента.
@ maxim7
ако си се спрял конкретно на тези 2 модела има 2 варианта и един основен въпрос на който трябва да си отговориш:
Кое е по-важното за теб? Ако не знаеш никога няма 2 в 1 при тези технологии
(с малки изключения на някои успешно балансирани модели във времето):
1. За впечатляващо и отлично HD - само: EX500/EX508
2. За много добро SD/HD - само: WL743.
Размера също има значение, така че избора е твой.
основно съм заинтересуван от DVB-S/S2 тунерите .в крайна сметка нали затова са измислени щорите,и матов панел не би издържал на ярка осветеност,то зависи и под какъв ъгъл пада светлината върху екрана за евентуални отражения,отделно има и разлика м/у слънчева и улминисцентна,в общи линии ще трябва да се
провери на место,както предлагаш ти.
Никой ли не се интересува от малките телевизори, за които попитах :-((
Цитат:
Първоначално публикувано от georgibg
Здравейте,
В подтемата за 22"-26" телевизори, където бях сложил това съобщение, нямам никакви отзиви, затова сега опитвам тук.
Предстои ми да купя малък телевизор за кухнята – ще се гледа от 1 метър. В момента ползвам един 14” JVC (CRT), който между другото има много хубава картина, но нещо е тръгнал да се разваля. Спрял съм се на размер 22” до 24”. В момента ползвам кабелна с аналогов сигнал, като перспективата е естествено цифрова. Затова искам телевизорът да има и цифров тунер (DVB-T,C, MPEG-4). Искам да мога да го ползвам и като монитор.Държа най-много на качествена картина с възможно по-добро черно при нормална за гледане яркост на бялото, да има меню, позволяващо добра настройка на цветовете (R,G,B gain and cut off). Менюто да позволява каналите да се преподреждат. Да има USB вход.
Разглеждал съм от интернет сайтовете следните модели:
Samsung LE-22C430, LE-22C450, B2230HD, B2430HD, UE-22C4000, FX 2490HD
LG 22LD350, 22LE3300, M2280D-PZ, M2380D-PZ
Toshiba 22AV733G
Panasonic TX-L22X20E
Philips – модели от 2010 за тези размери май още няма ?
Склонен съм да се разделя със сума до около 700 лв. стига да си заслужава. В момента вниманието ми са привлекли два нови модела на Самсунг – B2230HD, B2430HD и FX2490HD. Изтеглих от интернет user guides и за двата модела и според мен разликата е само в подсветката . Докато според сайтовете на ТМ и ТП само последния модел има USB вход. Така ли е? Има ли разлика в картината? Аз естествено ще ги видя в магазините, но бих искал да съм подготвен предварително.
Ще ви бъда благодарен за всякакви мнения.
за толкова малък диагонал ,взимай най евтиното на пазара ,картината все ще ти хареса.