Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
1 000 000 пъти lazarus 18 ви каза да не правите никакви ъпдеити ако телевизора ви работи.
soon тоз път и аз не съм съгласен с теб.пак ще повторя гледам от 5,30м мислех да взема 42 lazarus 18 и другите момчета в форума ми препорачаха за това разстояние над 52 взех 52 и сега след около 2 месеца гледане ми се струва малък.иначе за тресенето при W5500 се вижда ясно при някои филми но пак казвам може и да е от настроиките.
1. провери, дали си свалил правилния фирмуер.
2. форматирай флаша и тогава инсталирай - ако се съмняваш във флаша го смени с друг и пак го форматирай преди да инсталираш.
3. спазвай точната процедура в user manual за упдейт
4. не вади флаша преди да спреш ТВ-то
5. пробвай процедурата отново но преди това остави ТВ-то без захранване за час.
Успех :))
ами изобщо не сам доволен от този модел на самсунг ,гледам го с сателитна антена на булсат и качеството хич го няма , после като го вързах с компа и когато пусна някъкъв филм независимо дали е хд или ави формат на бързите сцени насича ,и то0ва ме накара да сменя софта ,и се замислих 4е покупката на такова тиви на този етап в бг не си заслужава едена 42 инча тръба би показала повече качество или трябва да наливаш пари всеки месец да гледаш 5 канала както трябва, та си помислих че като слойановият софт ще станат нещата ма не било така та общо взето е това
ок мерси мн хващам се като удавник за сламка веднага ,но ка екрана не се показва нищо как мога да разбера протича ли някакъв процес
Цитат:
Първоначално публикувано от joro_bul
1. провери, дали си свалил правилния фирмуер.
2. форматирай флаша и тогава инсталирай - ако се съмняваш във флаша го смени с друг и пак го форматирай преди да инсталираш.
3. спазвай точната процедура в user manual за упдейт
4. не вади флаша преди да спреш ТВ-то
5. пробвай процедурата отново но преди това остави ТВ-то без захранване за час.
Успех :))
ок мерси но как да разбера дали се ъпдеитва, екрана е черен като столипеновски циганин
ohhh
bobo72, в този форум не е прието да се пускат няколко мнения едно след друго
за в бъдеще използвай бутона "Редактирай"
mod.edit FearMe ok малко сам скаран с цомпутрите ще се шостарая
Цитат:
Първоначално публикувано от bobo72
ок мерси но как да разбера дали се ъпдеитва, екрана е черен като столипеновски циганин
Ако включите телевизора и докато мига червеният индикатор натиснете и задръжте бутона "Source" -
телевизора веднага започва обновление на фърмуера от флашката която е поставена предварително!
Вероятно ако човек развали нещо в сервизното меню, или направи погрешен ъпдейт то може да ъпгрейдне нормално с флашка и да направи така както е написано. :Drinks:
bobo72
вземи друга флашка - изчисти всичко от нея-форматирай я - качи фърмуера и я постави преди да включиш телевизора !
купих нова флашка форматирах е и напражих както ми казахте слойих е в тв то и го пуснах и пак нищо черен екран после спрях тивито пуснах го и задържах source но пак едно и сащо черен екран и само прецукжа като го пускам и спирам
Води го на доктор, но ме притеснява, че аз като имах проблем с фирмуера и ходих в сервиза на К&К в Пловдив да поразпитам, там не бяха чували за упдейти, фирмуери и т.н.
Цитат:
ами изобщо не сам доволен от този модел на самсунг ,гледам го с сателитна антена на булсат и качеството хич го няма , после като го вързах с компа и когато пусна някъкъв филм независимо дали е хд или ави формат на бързите сцени насича ,и то0ва ме накара да сменя софта ,и се замислих 4е покупката на такова тиви на този етап в бг не си заслужава едена 42 инча тръба би показала повече качество или трябва да наливаш пари всеки месец да гледаш 5 канала както трябва, та си помислих че като слойановият софт ще станат нещата ма не било така та общо взето е това
Ами това е ниска серия със стар модел процесор и посредствена обработка най-вече на SD сигнала.За това за препоръчване е човек да отдели още малко средства за по-висока серия .От друга страна и Булсатком не е с добро качество.
Цитат:
Води го на доктор, но ме притеснява, че аз като имах проблем с фирмуера и ходих в сервиза на К&К в Пловдив да поразпитам, там не бяха чували за упдейти, фирмуери и т.н.
ok маи това ще е решението ама ти как се оправи тогава , отпада ли гаранцията
Цитат:
Ти си купил телевизор в най-ниския клас и очакваш чудеса. Нормално е да има забележки картината. Иначе защо хората да купуват модели по 2-3 хил. лева.
Това за насичането ти е от настройките на компютъра и плеъра.
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Ами това е ниска серия със стар модел процесор и посредствена обработка най-вече на SD сигнала.За това за препоръчване е човек да отдели още малко средства за по-висока серия .От друга страна и Булсатком не е с добро качество.
да имаш право така е за това да бях чел тука преди да се доверя на консултантите ама маината му на слабия телевизор ,сега ми е дерт как да го оправя 4е йената е сардита и нали се сештате 1 месец ще сам на сухо)))))
Цитат:
ok маи това ще е решението ама ти как се оправи тогава , отпада ли гаранцията
Моя проблем беше от друго естество. Оказа се, че от Самсунг са сбъркали името на файла и за това не можех да упдейтна. Поразрових се в други форуми и намерих проблема с грешното име. Смених името на файла и упдейта си мина перфектно. Това ми струваше 1г. ровене насам и на там. :))
Принципно, ако питаш мен, изобщо не им казвай, че си правил опит за ъпдейт. Те едва ли ще се сетят и това ти дава възможност ако не го ремонтират за 30 дена да ти го сменят с нов.
Цитат:
Моя проблем беше от друго естество. Оказа се, че от Самсунг са сбъркали името на файла и за това не можех да упдейтна. Поразрових се в други форуми и намерих проблема с грешното име. Смених името на файла и упдейта си мина перфектно. Това ми струваше 1г. ровене насам и на там. :))
Принципно, ако питаш мен, изобщо не им казвай, че си правил опит за ъпдейт. Те едва ли ще се сетят и това ти дава възможност ако не го ремонтират за 30 дена да ти го сменят с нов.
мн ти благодаря маи така ще направя , и наи лошото при мене е че телевизора няма нито говор нито картина пак и ти си прав мн ако не се усетят направо с ново тв ехааа кеффф