Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
@pilot
LCD от висок клас не отстъпва на плазмен екран, просто имат кусури от различно естество двете технологии. Единствено цената при един диагонал е в полза на плазмата. За всяко друго предимство си има "неутрализиращ" го недостатък:
- за сметка на по-добрия зрителен ъгъл плазмата прогаря.
- за сметка на малко по-добрата резолюция при движение плазмата трепти.
- малко по-добрите цветове при плазмата се тушират от по-лошото представяне в светло помещение.
Останаха зърнистата картина, греенето, шума от вентилаторите и т.н. :)
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
@Zlatko
:smiley: Въпрос на лични предпочитания. Аз лично голям диагонал лсд не бих си купил в момента, дори и Elite. Ще видим ОLED телевизорите как ще бъдат, че всички да са доволни.
@pilot
Абсолютно съм съгласен - въпрос на лични предпочитания. :)
А Elite никой от нас не е виждал наживо - може пък да е хубаво?! ;)
Много се надявам OLED да събере силните страни на плазмата и LCD в едно, да не наследи проблемите на двете технологии и да не внесе много нови проблеми. А че проблеми ще има е сигурно.
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
zlatko, съгласен съм с теб до голяма степен, но си пропуснал най-големия минус на LED моделите - неравномерната подсветка.
Не мога да приема технология, която ми дава това:
SAMSUNG 3D Clouding Smart TV UE40D6750 Plamy LED Podświetlenie RTV EURO .wmv - YouTube
Всичко друго бих приел - ъгъл на виждане - 2-3ма човека спокойно могат да гледат без проблем почти фронтално; мазането се подобрява с включване на Blur Reduction на ниска степен; с хубава калибрация се постигат отлични резултати и при LCD... но няма как вечер да виждам тези петна по картината и да го приема.
@lazarus18
Не съм - в случая не изреждах (всички)предимствата и недостатъците на двете технологии, а отговарях на поста на pilot. Той не беше споменал за неравномерната подсветка.
А и в случая, в който гворим за висок клас LCD, значим трябва да обсъждаме direct LED и да забравим за бюджетните Edge. При Direct моделите clouding не съм виждал...но там пък има blooming, DSE и т.н. :D
Писал съм го много пъти - човек трябва да прецени с кои недостатъци може да направи компромис. Аз например не мога да се примиря с трептенето на плазмите и зърнистата им картина. DSE-то при истинските LED телевизори също ме дразни много, но го преглъщам...освен когато гледам ски! Тогава е зле ;)
PS. Наистина ми е интересно някои от нас да види Elite и да си каже мнението. Имал ли си възможност?
Лошото е, че манията по ултра тънки телевизори измести Direct LED технологията на заден план. Според мен там има по-голям шанс за по-добър образ дори и без local dimming, който води до други проблеми, но поне може да се изключи.
Дано тази мода премине и повече производители се насочат към задно разположени диоди въпреки по-дебелите корпуси.
Иначе Elite LCD не съм виждал. Доста ги хвалят, макар че и на тях им намират кусури като гледам.
lazarus18
То само забележи колко хора в този форум търсят "LED" телевизор - направо ми бърка в здравето като го прочета. Рекламите им набиха в главите това LED, сякаш е нещо повече от LCD. А че реално освен тънкия корпус и по-малката консумация, Edge LED подсветката няма други предимства пред CCFL никой не споменава. За мен LCD телевизорите трябва да се делят на обикновени и Local Dimming(Direct LED).
Колкото до кусурите при Elite- кажи ми имали нещо без такива? :)
Отговор: Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от
zlatko
За мен LCD телевизорите трябва да се делят на обикновени и Local Dimming(Direct LED).:)
А колко от българите могат да си позволят покупката на ТВ с Local Dimming (Direct LED)?
Philips 60PFL9607
Philips 46PFL9707
Toshiba 55ZL2
Elite 70X5FD
80% си купуват 32-40" до 1200 лева
| ATTRIBUTES | LOCAL-DIMMING | EDGE-LIT |
| Black level in mixed brightness content | Generally deeper | Generally lighter |
| Contrast in predominantly dark content | Generally higher | Generally lower |
| Physical depth of TV chassis | Thicker | Much thinner |
| Screen uniformity | Usually better | Usually worse |
| Circumferential blooming | Present however minimal | Non-existent |
| Audio performance of internal speakers | Generally better | Generally flimsier |
| Energy consumption | Higher | Lower |
| Manufacturing cost and retail price | More expensive | Less expensive |
Binocolo 8K con zoom 4x in Full HD 3D | AV Magazine
Gran Turismo 5 in 4K in demo a Tokyo | AV Magazine
@hristoslav2
Не говоря че трябва да си купуват Local Dimming, а просто че си мислят че има някаква голяма(принципна) разлика м/у EdgeLED и CCFL :)
Изпуснал си Sony при DirectLED :) за тази гoдина мисля че 950 е модела, за миналата 929.
Здравейте, понеже никой не се закачи за въпроса ми ще го пусна отново. Пуснал съм го и като отделна тема, но понеже ми е спешно го пускам и тук. Ако модератора прецени да го изтрие.
Ще купувам ТВ и ви моля да споделите мнение за моделите, които съм избрал или пък да ме посъветвате за някой модел, който съм пропуснал. Спешно ми е, защото промоцията на два от моделите е до 14.10.
ТВ-то ще се ползва в хол, който е много осветен с юго-западно разположение. Затова и съм се спрял на LED. Повече от 47 инчов няма как да ми влезне на секцията. Сумата, която имам е около 2к. Ще се гледа предимно футбол, филми от външен плеър(лаптоп), SD и по-рядко HD канали.
Моделите, на които се спрях са:
PHILIPS 46PFL5507K :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
LG 47LM620S :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
SAMSUNG UE-46ES6100 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Всеки съвет или препоръка ще са ми от полза, благодаря предварително.
Вземаш Филипса и си готов. В Зората е на промо 1799+2бр.очила.
Филипс-а е по-добрият избор , що се отнася до картина (най-важното в един тв) - за екстри и менюта Самсунг и ЛГ са доста по-добре.
Здравейте търся си телевизор който главно ще се ползва за гледане на филми и по-рядко плейстешън3, телевизия може би само за новините. Телевизора ще се гледа общо взето само вечер на тъмно. Доколкото знам за това което искам плазмата е по-добрия избор. Размера трябва да е над 46 инча. Цената е в диапазона 1500-1900. Към марки нямам предпочитание, а телевизора искам да го взема от магазин (не от интернет) в София независимо какъв е.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Ioan Georgiev
Здравейте търся си телевизор който главно ще се ползва за гледане на филми и по-рядко плейстешън3, телевизия може би само за новините. Телевизора ще се гледа общо взето само вечер на тъмно. Доколкото знам за това което искам плазмата е по-добрия избор. Размера трябва да е над 46 инча. Цената е в диапазона 1500-1900. Към марки нямам предпочитание, а телевизора искам да го взема от магазин (не от интернет) в София независимо какъв е.
Аз преди 10-ина дни си взех този на промоция за 2 000 лв.: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P50ST50E
Предполагам съвсем скоро пак ще се почви добра оферта за него. Абсолютно обаче си заслужава парите - отличен телевизор - много добри цветове, контраст, а на тъмно е перфектен. Според мен (а и като четох други мнения - не само според мен) може би най-добрия ТВ за тази година като съотношение "цена-качество"