Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Здравейте,
харесала съм два телевизора
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-40ES6100
и
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L42ET5E
Внимателно изчетох първата страница, пише че Самсунга е с активно 3 D, а Панасоника с пасивно.
Ако някой знае повече за посочените модели, моля да сподели.
Поздрави.
Здравейте,
търся си 46"/47" телевизор, среден клас, предимно за HD филми и игри, по-малко телевизия (булсатком) и за момента съм се спрял на 4 модела:
LG 47LM765S
Samsung UE-46ES6710
SONY KDL-46HX920BAEP
Philips 46PFL7007
като последните 2 са малко по-скъп от другите (с около 400-500 лв.) но мисля, че си заслужават.
От всичко което изчетох по форуми и ревюта изглежда че най-големият проблем на всички LED LCD от среден клас е подсветката и по точно проблемите с т.нар. backlight bleed (clouding). Проблема се решава ако имаш скъп LED TV с full array local dimming или още по-скъпите OLED, но за съжаление това не е по джоба на всеки.
Кажете какво мислите?
Цитат:
Първоначално публикувано от
BEDO
Ако оставим плейера настрана,като картина как се представя ТВ-то?Някой има ли го-не е ли малко стар модел.....?
Моето мнение - посредствено. Това все пак е най-ниският клас, но поне става за кухня или детска.
Цитат:
SmoHund
Здравейте,
Предстой ми покупка на телевизор и съм се спрял на следните модели:lg 47lm765, samsung ue-46es6530, philips 47pfl6007. Кой от тези бихте препъръчали като най-удачния вариант при положение, че търся телевизор с добра картина нищо друго като екстри не ми е приоритет. Приемам и други предложения в този ценови диапазон и размер.
Добре си се ориентирал - и трите модела са с реални 100Hz.
Philips 47PFL6007 + е добрата картина, удобно дистанционно-специално за интернет приложенията, но слаб контраст
Samsung 46ES6530 + малко по-добрият контраст и повече приложения /за сега/
LG 47LM765 + добър вграден медиен плейър, но слаб контраст.
Цитат:
finesi
ако двата модела небиват дайте предпочитанея за друг до 1000лв
Двата предложени от колегата svetlio1 горе +
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ONIC-TX-L42U5E
http://www.technomarket.bg/products/...-42pfl3007h-12
Цитат:
val_dimus
Здравей
Първо уточни сама за себе си, кой тип 3Д предпочиташ. Казвам го, защото има хора които активното 3Д ги дразни и след 30 минути гледане получават главоболие.
Най-добрият начин да направиш това, е да отидеш в магазина и да помолиш консултантие да ти пуснат 3д на един от двата телевизора. Погледай 20-30 минути, после погледай 20-ина минути 3Д на другият телевизор.
Така ще провериш дали имаш непоносимост към активното и същевременно ще прецениш, чия картина ти харесва повече. Аз лично съм за първият.
Цитат:
zezoman
Здравейте,
търся си 46"/47" телевизор, среден клас, предимно за HD филми и игри, по-малко телевизия (булсатком) и за момента съм се спрял на 4 модела:
LG 47LM765S
Samsung UE-46ES6710
SONY KDL-46HX920BAEP
Philips 46PFL7007
като последните 2 са малко по-скъп от другите (с около 400-500 лв.) но мисля, че си заслужават.
От всичко което изчетох по форуми и ревюта изглежда че най-големият проблем на всички LED LCD от среден клас е подсветката и по точно проблемите с т.нар. backlight bleed (clouding). Проблема се решава ако имаш скъп LED TV с full array local dimming или още по-скъпите OLED, но за съжаление това не е по джоба на всеки.
Кажете какво мислите?
Подредени
1. SONY KDL-46HX920BAEP
2. Philips 46PFL7007
3.Samsung UE-46ES6710
4. LG 47LM765S
Цитат:
hristoslav2
Подредени
1. SONY KDL-46HX920BAEP
2. Philips 46PFL7007
3. Samsung UE-46ES6710
4. LG 47LM765S
hristoslav2 - мерси за подредбата, има ли нещо конкретно, с което Сони-то превъзхожда останалите? Както и как според теб то се съпоставя спрямо PANASONIC 3D TX-L47DT50E?
Мерси предварително.
zezoman
KDL-46HX920 | Всички 46-инчови / 117 см LCD TV екрани | Обзор | KDL46HX920BAEP | KDL46HX920 | Sony
Това е топ модела на марката за миналата година. Телевизора в магазина 100% е мостра.
+ добра 2Д картина + мащабиране
+ по-добър контраст
+ 156 секторен Local diming
+ по-добри заводски настройки - обаче има какво още да се пипне
+ по-удобно меню спрямо филипса
+ добър безрамков дизайн
+ продава се в комплект със Скайп камера и 3Д очила /не е нужно да си ги купуваш допълнително/
- орязан плейър / малко подържани формати и няма DTS
- понякога има 3Д хостинг
- стойката не впечатлява
- Full LED подсветка - видими ореоли през нощта на черен фон
- зрителните ъгли не са идеални
- Не чете MKV филми през USB
- шрифта, използван за субтитрите на плейъра е много дребен
- Не съвсем добър уеб браузър
Вероятно някои от проблемите са оправени след последните версии на фирмуера.
Test du Sony HX920
Sony Bravia KDL-46HX920 : Test complet
MEGA-TEST: LCD Sony Bravia KDL-46HX920 - Najwyższy model LCD w ofercie Sony na rok 2011 - SONY - HDTV Centrum Polska
Sony KDL-46HX920 – test 3DManiaKa | 3dManiaK.pl
PANASONIC 3D TX-L47DT50E...трудно ми е да направя сравнение. Ако се вземат в предвид всички показатели двата модела са наравно.
Щях дя забравя -Samsung UE-46ES6710 е с бял корпус и повече приложения, казвам го в случай че е важно за теб.
Здравейте,
искам и аз да се допитам до вас за LED LCD TV 40" или 42". Ще го използвам за гледане на спорт, за филми, пуснати от лаптопа и играене на игри, пак от лаптопа. Т.е. важна е картината (и да може да се справя добре с динамични игри и спортове). Не ми трябва да е СМАРТ, не ми трябва Wi-fi, не ми трябва 3D.
PHILIPS 40PFL5007K (40 PFL 5007 K, 40PFL5007K/12) (5507 е с 70 лв по-скъп, може би си струва).
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...Y-KDL-40EX650B
Или вие ми дайте по-добри предложения до 1200-1300 лв. Или без ЛЕД?
И още нещо, lg дават 5 год гаранция (което е много добре, нали?) - Програма 5 години грижа за клиента Техен добър модел, отговарящ на условията?
Благодаря сърдечно!
Atanas Georgiev
Съмнявам се дали има останали 5007 със Шарп матрици. SONY KDL-40EX650B - този е добър избор.
Ето ти още две предложения
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-40ES5500
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ONIC-TX-L42E5E
hristoslav2, да разбирам, че не би препоръчал модел на LG? Не настоявам, но ме блазни 5 годишната гаранция, която дават...
А LCD без LED? Дали може да се вземе нещо добро до 1300 лв 42"-46"-47"?
Имам доста резерви относно LG и Toshiba...Давам ги като предложение в случай, че търсещият не разполага с голям бюджет и няма високи изисквания.
LG 42LM620S :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Ето модел с лампова подсветка
LG 42CS460 :: LCD телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Здравейте,
Имам затруднения в избора на 46" телевизор и ще съм ви много благодарен ако ми помогнете. Насочил съм се към 46" и то с тънка рамка с оглед на ограниченото място в хола. 3D - активна технология, приоритети: качество на картината, богата функционалност, smarth TV, поради което съм се ориентирал към 2 модела: Samsung UE-46SE7000, SAMSUNG UE-46ES7000 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria и Panasonic TX-L47WT50E, PANASONIC TX-L47WT50E :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria.
Първоначално се бях ориентирал към Samsung-а, но сега след като свалиха цената на Panasonic-а съм силно разколебан, поради което и имам нужда от допълнителни мнения. Цената им никак не е ниска и бих искал да съм по убеден, че си струва, отколкото съм!
Благодаря ви предварително!
Не е зле да отидеш е да ги погледаш известно време - струва ми се че IPS панел би имал сериозни проблеми с активно 3Д :confused: . Ако е само до картина (без допълнителните "екстри" -камери и т.н.) по-добър избор (за мен) са http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NY-KDL-46HX850 и PHILIPS 46PFL7007K :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria :Drinks:
Здравейте, имам желание за закупуване на нов телевизор за хол, стаята е с южно изложение доста осветена, но мога да е зътамнявам лесно, разтощние на гледане 2,5,-3,0 метра за сега от прочетеното във форумът съм се ориентирал към това:SAMSUNG UE-46ES6710 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria и SAMSUNG UE-46ES6800 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria разликата е близо 600лв заслужават ли си тези пари или няма особена разлика, при es6710 доста неща прочетох заради неравномерната подсветка, стой ли същият проблем и при es6800 и на края телевизорът ще се използва за филми,игри,булсатком!!!
Здравейте! Предстои ни закопуване на телевизор, но естествено имам нужда от вашата помощ, за което предварително благодаря!
Телевизора ще се гледа предимно вечер, от не -повече от 2,50м разтояние. Гледаме основно телевизия - спорт и филми, от местния доставчик. Искам и да мога да гледам филми от лаптопа. Децата ни са на възраст, на която всеки момент ще се "усетят" за игрови конзоли, така, че няма да е зле да го предвидя.Бюджета е ограничен до към 1200лв. Нямам предпочитания за марка!
Този е над посоченият бюджет, но офертата е добра в момента с 2бр. очила:http://zora.bg/philips/40pfl5507k-3d-tv/19886