Отговор: Re: Биржа Баннеров T&M. 11 видов Рекламы. Купим ссылки
Цитат:
Първоначално публикувано от
bokzzz
Здравейте,
бихте ли споделили препоръки и мнения за телевизори със следните параметри:
37-40-42'' LCD или LCD LED
FULL HD 1920x1080
Motion Rate 200Hz
Response time < 8ms
USB, което да няма проблеми с mkv, .264, аудио и субтитри на кирилица
Цена до 1000-1050лв.
Телевизорът ще се използва основно за цифрова ТВ, филми през USB/PC и от време на време някоя игра.
Ако изчакам още малко, дали за Коледа ще паднат малко цените?
SAMSUNG UE-40EH6030 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
LG 42LM3400 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
LG 42LM3450 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
LG 42LS3400 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Цените ще паднат след нова година. Обикновенно през Септември и Октомври ги дигат, за да могат през Декември леко да ги свалят и по този начин да имитират промоции...
CEA - Consumer Electronics Industry Announces Ultra High-Definition
http://www.koreatimes.co.kr/www/news...33_122606.html
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Да разбира се. Всичко е в една папка и е с едно име. Няколко пъти го сменях, като внимавах и разширенията да са както трябва. В случая субтитрите са srt. Наистина не очаквах проблем с LG. Аз затова махнах ПАНАСОНИКА, там беше страшно. Едно се преработва, друго не вижда и т.н. До сега не съм чувал някой да има проблем с LG, а и това е от най-новите модели...
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Странно е наистина - на компютър като пуснеш същия филм има ли субтитри , само не един или на всички филми е така ? Като натиснеш Q.Menu по време на възпроизвеждане имаш настройка на възпроизвеждане , картина и звук - в първото са опциите за звука и субтитрите (език , размер ,цвят).
Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Здравейте, предстои ми покупка на телевизор. Бюджета е максмимум 1200-1300лв. и ще се гледа от около 2.5м. Ще се гледат предимно HD спортни канали(футбол), както и blu ray rip-ове(предимно вечер). Държа да има медия плейър, който да чете повечето формати и да няма проблем със субтитрите, поне за начало. По-нататък ще си взема външен. Добре е backlight bleeding-a и clouding-a(май е едно и също понятие) да е сведен до минимум. Да изкарва прилично черно. Изчетох доста и се спрях на следните модели:
1) SAMSUNG UE-40EH5450
2) PANASONIC TX-L42E5E
3) PHILIPS 42PFL4007H
4) SAMSUNG UE-40ES6100
5) PHILIPS 42PFL5507
Като ги гледах в магазина най-много ми харесаха SAMSUNG UE-40EH5450 и PANASONIC TX-L42E5E. Самсунга е на добра цена и изкарваше супер черно, но все пак има и 2та инча разлика, та се колебая.
Някой ако може да помогне?
Отговор: Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Ако ще купуваш Панасоника е добре да знаеш за разликата между 42E5E и 42ET5E - първият е с реални 50 Hz, а вторият със 100 Hz. Разбира се има и разлика в цената, но с обявеният ти бюджет почти се вместваш във вторият вариант - 1399 лв. към момента.
Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Не, не съм се спрял твърдо на Панасоника. Гледам в Технополис са пуснали Panasonic 42ST50 - 1349лв. Четох доста добри отзиви за този модел. Единствено ме приетснява прогарянето на плазмите, което до каква степен е дразнещо и имали сигурен начин да се избегне? Някак си не ме блазни мисълта непрекъснато да се взирам за отпечатано лого или черни линии. След разработка 200-300 часа при продължително застояване на статично изображение ще се получили прогаряне? Също ако може мнение за някои от моделите на Самсунг в този ценови клас.
Отговор: Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Дали ще си купиш плазма или LCD зависи и от това как смяташ да използваш телевизора. Аз лично избрах LCD, защото го използвам предимно като монитор. Всички тези менюта, иконки и т.н. статични обекти след известно време се отпечатват чудесно на плазмата. Същото е и ако ще се гледа дълго време един и същи канал - логото остава. Относно вграденият плейър (ET5E) - не съм го пробвал с всички формати, но от това, което съм му пускал не е имало нещо, което да не тръгне. Единствената особеност към момента е, че не плейва 3D субтитри, а само обикновени, но за мен това не е голямо главоболие - решението е предварително да ги вградиш в картината. Подсветката е равномерна, черното е нормално за LCD.
Като цяло съвета ми е следния - качи на една флашка малко съдържание (футболен мач, Full HD и 3D трейлъри, цветни заливки и т.н) и отиди да тестваш на място в магазина - телевизора, който ти хване окото ще е твоят :)
LG използва IPS дисплеи, за да измами пътниците, но подобни шеги могат да доведат до инфаркт, когато под краката с грохот внезапно се отвори виртуалната асансъорна шахта.
https://www.youtube.com/watch?featur...;v=NeXMxuNNlE8
http://www.kes.org/index.do
Препоръчайте някои модел ТВ на цена до 1000лв.
Да е full HD и диагонал нещо в рамките на 42-46 инча. Аз съм се ориентирал към LED, но Вие ще кажете дали това е добър избор. Само, че не съм сигурен точно какъв LED (нали има с пълна подсветка) в смисъл искам по доброто (истинското) LED така да се каже. Вие ще кажете как точно беше наименованието и по какво се разпознава. Като марка съм се ориентирал към PANASONIC, ако има други по-малко "китайски" казвайте, че то с тия изнесени производства вече не знам какво е дереджето при марките. Приемам идеи всякакви само и само да се вземе нещо свястно за определения бюджет, който знам че е малък, но какво да се прави като живеем в бедна страна :)
Ако има 3D би било добре само и там не съм сигурен кое е по-доброто нали има активно, пасивно надявам се да ми разясните с две думи.
Ще се гледа почти всичко на телевизора, като спорт може би по-малко и ще бъде най-вероятно към цифровата на Vivacom.
Към дизайна нямам никакви претенции, но колкото повече от модерните функции (като DLNA, USB и т.н.) има би било добре.
Благодаря.
Цитат:
svetlio1
tihog , нищо не се променило - това са си най-изгодните модели до 1000 лв (+-50лв).
п.п. Всъщност Самсунг-а са го вдигнали (пак) , но с онлайн поръчка е близо до търсената сума.
да обаче тези са по 40 инча. Дали не може да се намери поне 42 инча за този бюджет?
2" ще са по-скоро загуба на качество.
Цитат:
svetlio1
2" ще са по-скоро загуба на качество.
ок може и да ги прежаля тези 2" и все пак ако има варианти за 42" може да ми кажете някои. А по повод въпросите ми за 3D - то (активно или пасивно) и за LED подсветката нещо да кажете. При тези модели, който ми казваш как е положението с тези неща?
И двата модела са с реални 100хц и с активно 3Д . При Самсунг подсветката е директ ЛЕД (т.е. зад панела) , а при Тошиба-та edgeLED - т.е. в рамката . Самсунг-а е с лесни и интуитивни менюта (бързи) , при Тошиба са малко по-странни , но също не е толкова зле. Плеъра на Самсунг е по-добър и има 2бр. 3Д очила в комплекта.
Реално каква е раѕликата 1920х1080 с 1366х768 ? При 3метра 42'' 46'' ?