Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Мисля да купя Toshiba 32HL933G някой може ли каже какъв е input lag-a на този модел никъде в интернет не можах да намеря.Ще го ползвам за PS3 и ще свържа компютъра според вас добър ли е Телевизора (ако не какво бихте ми препоръчали) разполагам с бюджет до 700 лв.
Кое според вас по добрия вариант да ново ЛСД нисък клас или второ употреба висок клас,както каза ще се ползва за PS3 и компютър
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
От вчера и аз станах собственик на PFL5507.
В момента го разучавам, свързах изхода на слушалките към музикалната уредба.Друг начин не можах да открия.
Клиповете от You Tube се плейват много добре през Wi-Fi мрежата.
Опитах да използвам приложението MyRemote ,но телефона не може да открие TV-то.Нужна ли е някаква друга настройка освен Digital Media Renderer да е на позиция ON.
Изборът ми на ТВ до 900 лв, който ще се ползва основно за SD/HD телевизия, е Toshiba 40HL933G:
- цена в Metro: 798 лв
- след включване на CAM-модула на Blizoo, образът, особено на HD каналите с висок bitrate, е отличен (в София)
- жалко, че за да се гледа HD на Булсатком, ще трябва да се разчита на техния евтин применик
- ако някой очаква описание на телевизора на български език, се лъже :)
Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Когато отивам да взимам телевизора, мога ли да изисквам да ми го отворят и пуснат на място, за да го проверя за изгорели пиксели? Въобще да проверя дали всичко е ОК, така че да няма изненади като го тествам у нас.
Отговор: Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от
Stanislav Nalbantov
Когато отивам да взимам телевизора, мога ли да изисквам да ми го отворят и пуснат на място, за да го проверя за изгорели пиксели? Въобще да проверя дали всичко е ОК, така че да няма изненади като го тествам у нас.
Задължително! По-принцип това е нормална практика на продавачите на телевизори - да се изпробва пред клиента и той да си го огледа...
Отговор: Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница
Цитат:
Stanislav Nalbantov
Свали си ги от тук и ги качи на една флашка
1080P Tests Photo Gallery by J. Vincent at pbase.com
Цитат:
Deniz Veizov
Мисля да купя Toshiba 32HL933G някой може ли каже какъв е input lag-a на този модел никъде в интернет не можах да намеря. Ще го ползвам за PS3 и ще свържа компютъра според вас добър ли е Телевизора (ако не какво бихте ми препоръчали) разполагам с бюджет до 700 лв.
Кое според вас по добрия вариант да ново ЛСД нисък клас или второ употреба висок клас,както каза ще се ползва за PS3 и компютър
За input lag-a не мога да помогна...Обикновено такива тестове се правят на телевизори от високият и средният клас.
Виж и тези двата.
SAMSUNG LE-32E420 :: LCD телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
LG 32CS460 :: LCD телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
AU Optronics (AUO), обяви 65-инчов телевизор с резолюция 4Kx2K (Ultra HD) и технология IGZO. С най-тънката рамка в света от 1 милиметър.
AUO - News Center
Имам една молба към съфорумците от Варна.
Ако разполагате с части за компютър и може да прежалите някои от тях - пишете ми на лични. Нужни са ми да сглобя един компютър - нямам личен и постоянно тормозя близки и познати да пиша от техните. Малко е унизително, но нямам друг изход. Не мога да си позволя да си закупя, защото съм безработен.
Цитат:
Papiloti
Изборът ми на ТВ до 900 лв, който ще се ползва основно за SD/HD телевизия, е Toshiba 40HL933G:
- цена в Metro: 798 лв
- след включване на CAM-модула на Blizoo, образът, особено на HD каналите с висок bitrate, е отличен (в София)
- жалко, че за да се гледа HD на Булсатком, ще трябва да се разчита на техния евтин применик
- ако някой очаква описание на телевизора на български език, се лъже :)
В Метро видя ли да продават TL933G и на каква цена ?
Здравейте, от доста време чета този раздел, а сега вече дойде време и да напиша нещо :) Искам да се консултирам с Вас като по-знаещи и по-разбиращи от мен относно техниката наречена ТВ. Спрял съм се на 37" размер на диагонал и съответно LCD (поради факта че плазмите започват от 42"). Ще се гледа мегаланска телевизия през HDMI вход и филми през USB вход или HDMI вход. За телевизията се търси добра поддръжка на динамични сцени или по-точно спорт (в частност футбол), а за USB филмите поддръжка на субтитри. Наскоро ходих в технополис и там видях Philips 37PFL6007K и бих искал да питам следното:
1. какви са отзивите за този модел ТВ и ако някой има повечко впечатления моля да сподели
2. като цена дали си заслужава, защото "набутват" някаква кафемашина, която съм сигурен не е подарък както пише :) и евентуално някой ако помни цената преди тази промоция каква е била само на тв-то, за да преценя дали да чакам коледа и евентуално понижение
3. дали има проблем със зареждането на субтитри (четох че Philips са малко по-капризни в това отношение)
4. като подсветка - дали се наблюдава неравномерното осветяване при тъмни картини
5. какво евентуално бихте препоръчали в този ценови диапазаон като искам само да уточня че диагонал 37'' е този който ме интересува.
Предварително благодаря на отговорилите! :)
Привет tesiv
1. Приличен модел от средният клас /нисък контраст, 2-странен амбилайт...
37PFL6007K/12 Philips 6000 series Smart LED телевизор 37PFL6007K 94 см (37") Easy 3D DVB T/C/S2 с Ambilight Spectra 2 и Pixel Precise HD - Philips Support
2. 1599 лева - стара цена
Philips 37PFL6007K телевизори - Цени, мнения, Philips тв магазини
3. Не поддържа субтитри. Засега...
4. Като при всяко LCD....въпрос на късмет.
5. А какъв е проблема с по-големият диагонал ?
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P42ST50E
Тази година Черният Петък, се пада на 23 Ноември....Да изчакаме и да видим дали нашите търговци ще влязат в час.
HD Guru’s Black Friday 2012 HDTV Pricing Predictions | HD Guru
:rolleyes: заради урагана Санди...
http://www.panasonic.com/promos/lear...70604_10022012
hristoslav2, благодаря за конкретния и бърз отговор!
по т.3 - "засега" - това означава ли че се очаква някакво софтуерно решение за поддръжка на бг субтитри и няма ли някакъв начин дори и по-трудоемък да се прескочи това неподдържане?!?
т.4 - подсветката на този модел е edge led - нали? или не съм разбрал правилно
т.5 - 37" диагонал е максимума който може да преглътне секцията и от тази гледна точка се съобразявам с размера иначе бих се насочил към плазма 100%
Поздрави! :)
tesiv
По точки
3 - много съмнително. По-скоро не.
След като производителите пуснат даден модел, вече не ги интересува да добавят екстри от такъв тип, освен ако не са ги били запланувани предварително.
4 - правилно си разбрал
5 - ееее...Ама много те мързи да вземеш инструментите и да "модернизираш" секцията... :rolleyes:
Секцията се взима според размера на телевизора, а не обратното...
Един въпрос към останалите съфорумци. Кой от вас е регистрираният във hometheatershack от Нови Искър ? :confused:
Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com - Googlemap ME
Цитат:
hristoslav2
5 - ееее...Ама много те мързи да вземеш инструментите и да "модернизираш" секцията... :rolleyes:
Секцията се взима според размера на телевизора, а не обратното...
:D е да обаче секцията е факт пък и смяната от 26" на 37" си е забележителен скок нагоре :)
hristoslav, дали не ти се върти в главата някаква алтернатива на този телевизор... ?!?
Ами той ти го е написал - P42ST50E
Здравейте на всички. Първо бих искал да изкажа благодарност и възхищение от хората отделящи време за този форум, полезната информация, която споделят и най-вече професионалните съвети и препоръки, които изказват. Ето, че сега и аз бих искал да се възползвам от тази помощ. Предстои ми покупка на телевизор и много бих се радвал ако получа малко помощ и препоръки при избора му. Ето и някои от изикванията ми:
- размер - 46"/47" - до 50", като по-скоро клоня към 47", тъй като по-голямото ще дойде и по-скъпо, а не мисля, че е много оправдано да се дават над 3000лв за ТВ.
- много четох за пасивната и активната 3D технология и в крайна сметка мисля, че се спрях на пасивната, заради по-малкото натоварване и възможността да се гледа едновременно от повече хора без това да е свързано с допълнителни разходи. Също така не ми допада идеята за батерии, по-тежки очила и т.н.
- на телевизора ще гледам често спортни предавания - най-вече футбол
- отначало предвиждах да ползвам медия плеър-а на телевизора за гледане на филми и именно заради силните страни на LG се бях насочил към техните модели. Впоследствие обаче се откри възможност да си пускам филми през компютър и ако разликата между LG и друга алтернативна марка е огромна във вреда на LG-то, сериозно бих обмислил варианта да не е LG.
- като източник на телевизонен сигнал засега предвиждам да ползвам БУЛСАТКОМ с техния HD приемник (жилището, в което се местя е окабелено и снабдено с тази апаратура и не предвиждам сменянето и поне на първо време до събирането на достатъчен брой негативи... :) )
- доста коментари четох за качеството на картината, но да си призная не бих казал, че съм особено компетентен по този въпрос. В момента телевизора ми е 40" LCD SAMSUNG LE40B620 и честно казано ми изглежда доста добре. Не съм чел ревюта за този модел и дори нямам идея към кой клас точно спада - нисък, среден или над средния... Моля когато давате мнение за картината на някой от моделите, които ще ми препоръчате ако е възможно и имате информация да сравните картината именно с притежавания от мен Самсунг.
Ето сега и по-конкретно за това към, което съм се насочил:
Бях си харесал LG 47LM671S при това ще имам възможност да го взема за около 1980лв., но попаднах из форума на някои не много добри отзиви за шестата им серия и това доста ме разколебава...
Вариант би бил и LG 47LM765S - като за него цената, на която мога да го взема е 2385лв. Сравнявах ги двата модела и видях някакви разлики, но не знам каква е тежестта им и заслужава ли си. Моля за компетентно мнение.
Честно да си призная изкушавам си да мисля и за това - LG 47LM860V, като него мога да го взема за 2755лв.
Има разлика в цената с първия цитиран от мен, но ако наистина си заслужава 8-ма серия на LG към момента имам възможност и при убедителни доводи - много бих му се радвал:).
Та така... Доста ми е легнало на сърце LG, заради достата екстри - това Motion Remote control, медия плеър-а и т.н. (които може би няма и да се използват на 100%), но бих казал, че съм разумен и бих обмислил и други алтернативи... От другата седмица предполагам, че Техномаркет ще имат нови промоции и цената на някои от моделите може и да се промени, но когато излезе новата промоция и се види дали има нещо интересно пак може да се коментира темата.
Ами това е общо взето като виждания и изисквания. Много бих се радвал да споделите мнения и препоръки, а особено ако и Hristoslav се изкаже по темата.